MULGIMAA ARENDUSKODA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1249 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 32 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommen

MULGIMAA ARENDUSKODA MTÜ hetkeolukord

Juba 1249 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 32 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2023

Mittetulundusühing Mulgimaa Arenduskoda on asutatud 19. aprillil 2006 a. Arenduskoja majandusaasta algab 1. jaanuaril ja lõpeb 31.detsembril.

Mittetulundusühing Mulgimaa Arenduskoda (edaspidi Arenduskoda) on kohalikul 3 sektori partnerlusel põhinev vabatahtlik omaalgatuslik ühendus, kuhu kuuluvad avalik, ettevõtlus- ja mittetulundussektor. Arenduskojal on juriidilise isiku õigused, oma sümboolika ja pangakonto.

Arenduskoda on üks LEADER tegevusgruppidest. Eestis tegutseb 26 kohalikku tegevusgruppi. Arenduskoda juhindub oma tegevuses EV põhiseadusest, EL seadusandlusest, Mittetulundusühingute seadusest, Leader- tegevust reguleerivatest õigusaktidest, muudest seadustest ja normatiivaktidest ning Arenduskoja põhikirjast.

Arenduskoja tegevuspiirkonnaks on Mulgimaa Arenduskojaga liitunud omavalitsuste territooriumid, milleks on Mulgi, Tõrva ja Viljandi vallad.

Arenduskoda on avatud liikmelisusega organisatsioon ja selle liikmeskond on avalik.

Arenduskoja liikmed jagunevad: 1. kohalikud omavalitsused; 2. ettevõtjad ja äriühingud; 3. mittetulundusühingud ja teised omaalgatuslikud organisatsioonid.

MTÜ Mulgimaa Arenduskojal on seisuga 31.12.2023 a. 99 liiget. Nendest 3 KOV-id, 39 äriühingut (sh 1 FIE) ning 56 MTÜ-d ja 1 SA.

Arenduskoja põhikirjaline tegevus on kohaliku elu arendamine tuginedes kolme sektori partnerlusele.

Arenduskoja eesmärgid on: 1. Säästva arengu ja loodushoiu põhimõtetel hästi toimiv sotsiaalmajanduslikult ning kaasaegse infrastruktuuriga elanikele sobiva elukeskkonnaga maaelu.

2. Oluliste teenuste ja vaba aja veetmise võimaluste olemasolu külades.

3. Tegevuspiirkonna elanike ajalooline enesetunnetus ja identiteet on elanike hulgas väärtustatud.

4. Kohalikele toodetele ja teenustele on loodud lisaväärtust ning väärtustatakse piirkondlikku eripära ja innovaatilisust.

5. Maapiirkonnas toimib konkurentsivõimeline ettevõtlus ja piisav tööhõive.

6. Loodus- ja kultuuriväärtused on maksimaalselt kasutatud arenenud turismiettevõtluses.

7. Toimib koostöö erinevate majandussektorite vahel sotsiaalsete riskide vähendamiseks; toimivad omaalgatuslikud tegevused ja koostöö erinevate valdkondade vahel.

Arenduskoja juhtimisorganiks on juhatus. Juhatus valitakse kuni neljaks aastaks. Iga kolme omavalitsuse piirkonna liikmete hulgast valitakse juhatusse ettevõtjate esindaja, mittetulundusühingute ja sihtasutuste esindaja ning omavalitsuste esindaja.

29.11.2021 kinnitas üldkoosolek uue juhatuse koosseisu järgnevaks neljaks aastaks.

Iga juhatuse liikme ülesandeks on oma piirkonna ettevõtete, organisatsioonide, omavalitsuste ja üksikisikute teavitamine LEADER-meetme võimalustest, Arenduskoja tegevusteks vajaliku info kogumine piirkonnast.

Vastavalt LEADER meetme põhimõttele Mulgimaa Arenduskoda garanteerib, et iga tegevusgrupi organi puhul jälgitakse kolme sektori partnerluse põhimõtet ning mitte üheski loodavas organis ega otsustusprotsessis ei ole omavalitsuste esindajaid üle 50 % ning ühegi huvigrupi esindatus üle 49 %.

Mulgimaa Arenduskojal on perioodiks 2015-2023 kogu eelarve, sh üleminekuperioodi 2021-2022 eelarve summas 5 575 985 eurot, millest tegevusgrupi ülalpidamiskuludeks 1 115 197 eurot ning projektitoetusteks 4 460 788 eurot.

(cid:127) KTG tegevuskulud (sh koostööprojektide ettevalmistamine) - 20 % (cid:127) I meede: Ettevõtluse arendamine - 35% (cid:127) II meede: Külakeskkonna ja –kogukonna arendamine - 20% (cid:127) III meede: Paikkonna omapära ja konkurentsivõime tugevdamine - 25%

Lisaks eraldati 2021. a Maaeluministeeriumi kaudu LEADER tegevusgruppidele taastekava vahendeid, mis olid mõeldud COVID-19 tingitud kriisiga toimetuleku leevendamiseks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.