MURASTE KÜLASELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1213 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 22 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommen

MURASTE KÜLASELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 1213 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 22 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 14 korda.

Tegevusaruanne 2023

1. SISSEJUHATUS

MTÜ Muraste külaselts on vabatahtlikkuse alusel 28. aprillil 2009 loodud isikute ühendus, mis tegutseb avalikes huvides ja demokraatlikel põhimõtetel. Seltsi tegevuspiirkond on Harku valla Muraste kant. Muraste külaseltsi tegevuse eesmärgiks on Muraste küla seltsielu elavdamine, looduse ja kultuuripärandi säilitamisele ja kandi harmoonilisele arengule kaasa aitamine; sotsiaalse, majandusliku ja kultuurilise infrastruktuuri edendamine, kaasa aitamine elanikkonna kriisideks valmisoleku teadlikkuse tõstmisel ja turvavõrgustiku loomisel ning piirkonna elanike huvide esindamine ja kaitsmine.

2. KAASAMINE JA INFOVAHETUS 31.12.2023 seisuga elab Muraste külas rahvastikuregistri andmetel 1 972 inimest, külaseltsi liikmete arv on 180, liikmemaks 10 eurot aastas.

Ehkki meie organisatsiooni liikmete arv ja elanike arv külas on suured, oleme hädas vähese kaasatuse pärast külaseltsi vabatahtlikku tegevusse.

Muraste kogukonnakeskuse tegevus on kajastatud kodulehel www.muraste.ee, sotsiaalmeedias https://www.facebook.com/MurasteKylaselts ja

Harku valla elanike grupis, Harku valla kultuurikalendris ning võimalusel Harku Valla Teatajas. Kasutusel on ka uudiskirja list MailChimp keskkonnas, millega on liitunud seisuga 31.12.2023 378 inimest.

3. OSALEMINE JA KOOSTÖÖ 3.1. Nelja Valla Kogu

MTÜ Muraste külaselts astus MTÜ Nelja Valla Kogu liikmeks 2011.aastal. Nelja Valla Kogu on LEADER piirkondlik tegevusgrupp, mis asutati 2006. aastal ning ta ühendab endas Harku, Saue, Saku ja Kiili valda. Tegevuspiirkonna strateegia on suunatud tugevatele ja innovaatilistele meetmetele, mille kaudu arendada kodanikuühiskonda.

3.2. Kodukant Harjumaa.

MTÜ Muraste külaselts on alates 2013. aastast Kodukant Harjumaa liige. Kodukant Harjumaa tegevuse eesmärk on Harjumaa maaelu ja külade säilimisele, taaselustamisele ja arendamisele kaasaaitamine, külaelu kui elustiili toetamine, propageerimine ning erinevate külaliikumiste ühendamine.

3.3. Harku valla külade nädal.

2020. aastast toimub Harku vallas igal aastal külade nädal. Külade esindajatega arutatakse läbi kava ja eelarve. Igal külal on oma külapäev, mis on just selle küla nägu. Soovi korral teevad külad ka ühiseid külapäevi. Koos vabatahtlikega viiakse läbi kogukonna erinevatele vanusegruppidele suunatud kultuuri- ja spordiüritusi, matku, orienteerumisi jms.

2023.a. Muraste külapäeval käisid külas Lotte ja Bruno, avatud oli laste mänguala, kohvikud, kirbuturg, toimus ka tõuksimatk Merikülla kontserdile. Õhtu lõppes öö- autokinoga Muraste paeplatsil. Kogu üritust külastas kokku umbes 400 inimest.

3.4. Harku valla ja siinsete külade vahel on üha aktiivsemalt toimumas nn kodanikeühenduste ja valla ümarlaud, kus arutatakse koos selgemaks praegused ja edaspidised koostöövõimalused, rahastamise alused jms.

4. OLULISEMAD TEGEVUSED

Alates 2015. aastast saab külaselts kasutada kogukonna tegevusteks ruume Muraste koolimajas, kus toimub nii aastatepikkuste traditsioonidega üritusi kui ka uusi huviringe ja õpitubasid. Hetkel tegutsevad kogukonna ruumides laste laulu- ja muusikaringid, täiskasvanutele karmoshkaõpe, kitarriõpe, inglise keele tunnid, väikelaevajuhi koolitused, jooga, seltskonnatants, proovidega jätkab Suurupi naiskoor Meretule.

Külaseltsi juures tegutsev Muraste Nimetu Näitemänguseltskond toob igal aastal teatrikuuks välja uue etenduse.

Lisaks toimub hulgaliselt filmiõhtuid, kontserte ja külalisetendusi igale vanusegrupile.

2023 a. linastus Muraste kinopunktis 17 filmi, külas käisid mitmed renissöörid.

Korraldasime mitmekülgseid õpitubasid: toidu-, telefoniga pildistamise-, kunsti-, käsitöö- ja aianduse töötoad.

Osade tegevuste korraldajaks on külaselts, teistel on otselepingud Muraste kooli ning spordihoone haldaja Strantumiga.

Veebruaris toimus traditsiooniline Eesti Vabariigi aastapäeva tõrvikumatk, mis lõppes öölaulupeoga Tilgu sadamas.

Koostöös Harku valla Lastekaitse ühinguga toimus juuni algul Lastekaitse päevale pühendatud lastepidu Muraste kooli õuel ning detsembris

Jõuluretk Muraste Looduskooli õuele, kus tehti lõket, matkati metsas ja külas käis ka Jõuluvana.

KOKKUVÕTE

Muraste külaseltsi liikmed on vähemal või rohkemal määral panustanud külaseltsi arengusse. Juhatusega anname endast parima, et Muraste külaselts ning meie hallatav kogukonnakeskus oleks Harku vallale ja Muraste koolile tegus partner ning kogukonnale kvaliteetse vaba aja veetmise võimaldaja..

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

HUVIRINGID MURASTES

Ka sel hooajal jätkavad ringid, mis on juba aastaid Murastes toimunud.Hea uudis on see, et peaaegu igasse ringi saab tulla ka uusi soovijaid. Info leiad plakati
muraste.ee

ÜRITUSED MURASTES

Laste lemmikklounid PIIP ja TUUT tulevad Murastesse väikelaste etendusega “LOOMAMUINASJUTUD”.24.nov. kell 16.00Pilet eelmüügist: 10.00 eur/in.https://pilet.pro/
muraste.ee

Nädal 24

Tere, armas Muraste! Suvi meie lemmik. Juulis külaselts puhkab, aga augustis juba 10. kuupäeval on Muraste KÜLAPÄEV. Ootame kõiki tegusaid kodukohvikute pidajai
muraste.ee

ÜLDKOOSOLEKU KUTSE

Kutse  Muraste külaselts MTÜ üldkoosolek toimub 20.06.2024 kell 19.00 kogukonnakeskuse ruumides Lee tee 9, Murastes.Päevakord: 1- juhatuse tegevusaruanne 2- aas
muraste.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.