KULTUURITUUR MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 451 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 51 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

KULTUURITUUR MTÜ hetkeolukord

Juba 451 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 51 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Kultuurituur on loodud 2009. aasta veebruaris ning selle eesmärgiks on rahvakultuuri säilitamine ja arendamine ning identiteedi hoidmine, koorimuusika tutvustamine Eestis ja väljaspool ning heategevuslike ürituste korraldamine ja neis osalemine. MTÜ Kultuurituuri juures tegutsev

Veronika Portsmuthi Kooriakadeemia Kontsertkoor jätkas oma produktiivset tegevust 2023. aastal.

Koor tegi proove 2023. aastal jätkuvalt Tallinna Ehituskoolis. Kasutati ka muid ruume - saale kontsertide ja proovide ning erinevate heategevuslike sündmuste korraldamiseks: nii kontsertide, laululaagrite kui muude seonduvate tegevuste läbiviimiseks.

2023. aastal sai koor jätkuvalt toetust laulupeo protsessis osalemise eest nii Tallinna linnalt kui ka Eesti Vabariigilt, samuti toetust kollektiivijuhi palgatoetuse meetmest (7 226 EUR). Koori tegevust toetas ka erinevate projektide raames Eesti Kultuurikapital.

25. märtsil toimus MTÜ Kultuurituuri üldkoosolek, kus toimus uue juhatuse valimine ning uuteks liikmeteks said koori pikaaegsed lauljad ja asjaajajad Piibe Piirma ja Aleksander Skolimowski.

Kevadhooajal valmistuti osalema konkursiks, millega seoses andis koor 2. mail kontserdi Eesti Kooriühingu kontserdisarja KOOSKÕLA raames

Tallinna Mustpeade Maja valges saalis.

Üle pika aja osaleti rahvusvahelisel koorikonkursil Vox Lucensis Luccas Itaalias 17.-23. mail, kus pälviti B1 segakooride kategoorias III koht ja hõbediplom.

Suur suvine ILOPÜHA toimus juba kolmandat korda 16. juulil 2023 Tupessaare Muusikatalus, kus külalisesinejatena osalesid kohalikust kultuuriruumist nii hobikoor Ei Või Olla, kui ka Erika Tee nais-rahvatantsurühmad Midli-Madli ja Haniale. Hilisõhtuses programmis tegi debüüdi ka koori liikmetest koosnev bänd.

11.-13.08.2023 toimus kontsertkoori aktiivgrupi jalgrattareis Ruhnu saarele, mille raames anti ka kontsert Ruhnu kirikus koos laulja Katrin

Mandeliga.

Sügisel alustati hoogsalt uue repertuaari õppimisega ning võeti vastu ka uusi lauljaid.

21.-23.10.2023 toimus suur Kooriakadeemia kooride laululaager Roosta puhkekülas, kuhu oli kaasatud muusikaliselt dirigendid Kristel Marand,

Annely Leinberg ja Riivo Kallasmaa. Toimus intensiivne aastalõpu kontserdi materjali õppimine.

Suur aastalõpu kontsert tõi seekord kuulajateni W. A. Mozarti loomingust suurvormi Vesperae solennes de confessore ning kontserdil esinesid seekord eraldi Mozarti motettidega ka kammer- ja popkoor. Kontserte anti 3.12.2023 Pärnu Kontserdimajas ja 9.12.2023 Niguliste muuseum-kontsertsaalis.

Aastal 2023 taastus töö hääleseade osas ning koori juures alustas tegevust Eha Pärg.

Viimastel aastatel kogetust tulenevalt teeb koor edasise tegevuse osas mõõdukaid plaane ning töötab vastavalt vajadusele ja situatsioonile, panustades koori jätkusuutlikkusele ning arvestades võimalike riskidega.

Koori igapäevasteks ülesanneteks on hoida oma lauljaskonda ning tõsta nõudliku koorimuusika esitamiseks vajalikku kvaliteeti, kutsuda ellu erilisi muusikaprojekte ja teha koostööd erinevate organisatsioonidega. Järgmisel aastal on plaan jätkata aastalõpu suurkontserdiga ning laulda maailmamuusika repertuaariga kontserdikava.

Veronika Portsmuthi Kooriakadeemia Kontsertkoor on Eesti Segakooride Liidu liige.

Juhatus kohtus regulaarselt keskmiselt 1 kord kahe kuu jooksul, jooksvaid küsimusi lahendati virtuaalsel teel, olles koori tegevust toetav ja hästi korraldav.

MTÜ Kultuurituur 2022 aruandeaastal oli 1 töötaja. Juhatuse liikmetele töö eest juhatuses tasu ei makstud.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.