ELU DEMENTSUSEGA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 403 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

ELU DEMENTSUSEGA MTÜ hetkeolukord

Juba 403 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Elu Dementsusega on juhtiv dementsusega inimestele ja nende lähedastele teavet ning huvikaitset pakkuv ühing Eestis. Ühendades alates 2016. aastast dementsusega inimeste lähedasi ja valdkonnas töötavaid spetsialiste, on MTÜ ainus sõltumatu strateegiline partner riigile ja rahvusvahelistele organisatsioonidele Eesti patsientide ja lähedaste esindamisel ning lähedastele värskeima praktilise info ja toe jagamisel dementsuse valdkonnas. Ühingu missiooniks on huvikaitse eestkõnelejana olla suunanäitajaks dementsusega inimeste sõbraliku ühiskonna loomisel. Väärtustades armastust, väärikust, hoolivust, rõõmu ja hingetarkust, on ühingu visiooniks luua Eesti, kus dementsusega inimesed on väärtustatud ja nende elu toetatud.

Tegevused 2023.aastal

MTÜ Elu Dementsusega tegevused olid uuendatud põhikirja põhised ja keskendusid dementsusega inimeste ja nende lähedaste esindamisele ning huvide kaitsmisele, dementsusealase teadlikkuse tõstmisele ning mitte diskrimineerivate põhimõtete levitamisele.

2023. aastal viidi läbi kolm üldkoosolekut, võeti vastu uus põhikiri ja seati uued tegevussuunad vastavalt SKIA Consulti poolt juhitud strateegiapäeval kokkulepitule.

MTÜ Elu Dementsusega liikmed osalesid Sotsiaalministeeriumi hooldereformi ja koduteenuse töögruppides, EPILL arenduspäeval ja ESTA teemapäeval „Hooldusreform – kuidas võidavad kõik?“.

NOVA võrgustiku liikmena panustati vanemaealiste huvikaitsesse.

Juhatuse liikmed Miret Tuur ja Seidi Soini-Lillipuu esindavad dementsusega inimeste huve Õiguskantsleri puuetega inimese nõukojas, mille eesmärk on puuetega inimeste õiguste edendamine, kaitse ja järelvalve. https://www.oiguskantsler.ee/et/puuetega-inimeste-n%C3%B5ukoda

Hooldereformiga seonduvaid teemasid avati arvamusartiklites, milleks koguti tagasisidet ka dementsusega inimestelt ja nende lähedastelt.

Hoogustus rahvusvaheline tegevus, mille raames juhatuse liige Chris Ellermaa osales Alzheimer Euroopa tegevuses läbi dementsusega inimeste lähedaste töögrupi tegevuse (EDCWG) ning osaleti Alzheimer Euroopa üldkogul ja kongressil Helsingis. CISCRP’i ja Syneos

Health’i konsulteeriti seoses dementsusega inimeste ja nende lähedaste tõhusama kaasamisega kliinilistesse uuringutesse.

Jätkus koostöö Dementsuse Kompetentsikeskusega.

Kandideeriti uuesti Armastan Aidata annetuskeskkonda, et koguda toetust kogemuskohvikute korraldamiseks. Kandideerimine oli edukas ja kindlustas annetuskeskkonnas toetuste kogumise järgnevateks aastateks.

Septembri (s.t. rahvusvahelise Alzheimeri kuu) jooksul korraldati teadlikkuse tõstmisele suunatud sotsiaalmeediakampaania.

MTÜ osales Tallinna Ülikooli ELU projektis kaasjuhendajana. ELU projekti käigus viidi läbi neli kogemuskohvikut, koostati juhend kogemuskohvikute läbiviimiseks dementsusega inimestele ja kujundati kogemuskohviku logo.

Korraldati Annetustalgute raames kogemuskohvik “Dementsusesõbralik Eesti”, mille keskmes oli huvikaitse ja mittesildistav keelekasutus meedias. Kohviku raames toimunud arutelus osales koos ajakirjanikega ka õiguskantsler.

2023. aastal värskendati MTÜ koduleht. Dementsusega inimeste ja nende lähedaste teabevajaduse paremaks mõistmiseks viidi läbi veebiküsitlus “Tark lähedane”, mille tulemustele toetudes täieneb koduleht https://eludementsusega.ee pidevalt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.