SPORDIKLUBI VIIMSI SPORT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Olenemata sellest, kas oled kogenud rattur või alles alustad, oma jalgrattasõidu tehnika lihvimine võib muuta sõidud nauditavamaks, suurendada kiirust ja vähend

Kuidas parandada oma jalgrattasõidu tehnikat?

Olenemata sellest, kas oled kogenud rattur või alles alustad, oma jalgrattasõidu tehnika lihvimine võib muuta sõidud nauditavamaks, suurendada kiirust ja vähendada vigastuste riski. Selles postituses uurime viit põhilist nippi, mis aitavad sul pedaalida efektiivsemalt, juhtida oma ratast suurema kindlusega ja viia oma jalgrattasõidu sooritus uuele tasemele.

Istumisasendi valdamine

Hea jalgrattasõidu tehnika alus on sinu istumisasend. Optimaalne asend võib parandada sinu jõudlust ja mugavust rattal.

Veendu, et sinu sadula kõrgus võimaldab põlvel pedaali alumises asendis kergelt painduda. Sadul peaks olema tasane või kergelt ettepoole kallutatud, et vähendada pehmete kudede survet ja võimaldada efektiivset pedaalimist.

Lenksu kõrgus ja ulatus peaksid võimaldama mugavat haarde ilma käsi üle sirutamata. Õige lenksu asend võib ära hoida pinget õlgades, kaelas ja seljas.

Efektiivne pedaalimine

Efektiivne pedaalimine pole ainult jalgade liigutamine. See on täieliku pedaali löögi kasutamine, et maksimeerida jõudu ja vähendada väsimust.

Keskendu sujuvale, ringikujulisele pedaali löögile, rakendades jõudu ühtlaselt kogu ulatuses. Kujutle, et pühid pedaali alumises asendis oma jalatsilt pori, et kaasata oma reie tagumisi lihaseid ja tuharalihaseid.

Püüdle kadentsi poole, mis on 80-100 pööret minutis (RPM). See vahemik on tihti magus koht efektiivsuse ja lihasväsimuse vähendamise tasakaalustamiseks.

Hingamine ja vastupidavus

Korrektne hingamine ja vastupidavus on pikemate sõitude jaoks hädavajalikud. Stabiilse hingamismustri arendamine ja vastupidavuse suurendamine võivad aidata sul sõita kauem ja raskemalt.

Koordineeri oma hingamine pedaali löökidega. Hinga sisse teatud arvu löökide jooksul ja välja sama palju, luues rütmi, mis varustab sinu lihaseid järjepidevalt hapnikuga.

Lisa oma treeningusse pikki, stabiilseid sõite, et suurendada oma aeroobset võimekust. Aja jooksul aitavad need sõidud sul hoida tugevat tempot pikemate perioodide vältel.

Kurvide võtmine ja juhtimisoskused

Hea kurvide võtmine ja juhtimisoskused võivad oluliselt mõjutada sinu jalgrattasõidu kogemust, eriti mitmekesisel maastikul.

Kalluta oma ratast, mitte keha, kurvi sisse. See tehnika aitab säilitada haarduvust ja kontrolli. Vaata läbi kurvi sinna, kuhu soovid minna, mitte otse oma ratta ees.

Ole valvel ja ette näe maastiku muutusi. Kohanda oma kiirust ja asendit vastavalt, et navigeerida ohutult ja efektiivselt.

Tõusudel ja laskumistel sõitmine

Tõusudel ja laskumistel sõitmine on jalgrattasõidu lahutamatud osad, mis nõuavad meisterlikkust nõudvaid tehnikaid.

Hoidke ühtlast pingutust ja kasutage käiku, mis võimaldab ühtlast kadentsi. Tõuse aeg-ajalt püsti, et kasutada erinevaid lihasgruppe ja anda oma istmikule puhkust.

Hoia oma kaalu taga ja käed allalasketel parema stabiilsuse ja kontrolli saavutamiseks. Pidurda enne kurvi sisenemist, mitte selle ajal, et vähendada libisemise riski.

Soovid oma jalgrattasõidu sooritust tõsta? Võta ühendust SPORDIKLUBI VIIMSI SPORT MTÜ-ga ekspertkoolituse ja kogukonna jaoks, mis viib sinu kirge jalgrattasõidu vastu uutesse kõrgustesse.

Kontakt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

SPORDIKLUBI VIIMSI SPORT MTÜ tegevusaruanne 2023

Spordiklubi Viimsi Sport MTÜ-sai loodud 2017 aasta alguses eesmärgiga muuta liikumis- ja spordifännideks võimalikult paljud Viimsi elanikud – seda ennekõike läb
ssb.ee
Spordiklubi Viimsi Sport MTÜ-sai loodud 2017 aasta alguses eesmärgiga muuta liikumis- ja spordifännideks võimalikult paljud Viimsi elanikud – seda ennekõike läbi hea eeskuju, sportlike ürituste ning ühiste treeningute. Selleks ei pea olema sportlane ning pole kohustust ka klubi liikmeks astuda – hakka lihtsalt fänniks ja tule koos meiega trenni! Kõik meie välitingimustes toimuvad treeningud on osalejatele tasuta. Sarnaselt varasematele tegutsemisaastatele jätkasime kevadest kuni suve lõpuni ühiste maanteeratta treeningutega ning sügisest kuni lume tulekuni toimusid ühised kepikõnni

Millised on kepikõnni eelised täisväärtusliku eluviisi jaoks?

Kepikõnd, tuntud ka kui Põhjamaade kõndimine, on madala mõjuga täisväärtuslik kehaline harjutus, mis hõlmab spetsiaalselt disainitud kõnnikeppidega kõndimist. S
ssb.ee
Kepikõnd, tuntud ka kui Põhjamaade kõndimine, on madala mõjuga täisväärtuslik kehaline harjutus, mis hõlmab spetsiaalselt disainitud kõnnikeppidega kõndimist. See on harjutusvorm, mis ühendab kõndimise lihtsuse ülakeha treeninguga, mis on sarnane Põhjamaade suusatamisega. Alguse saanud Soomes kui suvine treeningharjutus murdmaasuusatajatele, on kepikõnd arenenud populaarseks fitness tegevuseks inimestele igas vanuses ja erineva fitness tasemega üle kogu maailma. Kepikõnni täisväärtusliku kehafitnessi eelised Kepikõnd tõstab pulsisagedust, parandades kardiovaskulaarset vastupidavust ja

Mida kujutab endast orienteerumissport?

Orienteerumissport on välitegevuste rühm, kus osalejad kasutavad navigeerimistehnikaid, et liikuda punktist punkti mitmekesises ja tavaliselt tundmatus maastiku
ssb.ee
Orienteerumissport on välitegevuste rühm, kus osalejad kasutavad navigeerimistehnikaid, et liikuda punktist punkti mitmekesises ja tavaliselt tundmatus maastikus. Need nõuavad nii sportlikku võimekust, strateegilist planeerimist kui ka navigeerimisoskusi, muutes need nii vaimselt kui füüsiliselt väljakutsuvaks. Orienteerumissport sai alguse 19. sajandil sõjaväeliste treeningharjutustena ja on arenenud globaalse jälgijaskonnaga konkurentsivõimelisteks tegevusteks. Esimene avalik orienteerumisvõistlus toimus Norras 1897. aastal ja sellest ajast alates on sport levinud üle kogu maailma, pakkudes

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.