WABARIIGI PURJELAEVAÜHING MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 188 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

WABARIIGI PURJELAEVAÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 188 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022 oli ühingu jaoks kuues tegutsemisaasta. Ühingu tegemisi arendati ja edendati edasi Saare maakonnas ja ka Eesti rannikuvetes ajalooliste purjekate, puulaevade ning meresõidu traditsioonide ning selle kõige teadvustamise osas. Rakendati ja viidi ellu nii tõsiset huvihariduse projekte koostöös kohaliku omavalitsuste, kogukonna ühingute ja üritustega ning ettevõtetega et koostöö oleks tulemislikum. Samuti mitmekesistades vaba aja veetmise ja purjelaeva ajalooga tutvumise võimalusi ning teenuseid ja võimalusi juba aastatuhandete jooksul merendusega seotud nii viikingite kui kaubaveoga seotud piirkonnas. Samuti edendades noorsootööd ja laste huvihariduslike projekte merenduse alal ning arendades merepääste ennetustegevust.

Tegevusalasid ja koostööd laiendati veelgi ja otsustati jääda pikemas perspektiivis Saaremaale,

Kuressaare südalinna jahisadamasse toimima Eesti ainsal senini seilaval ajaloolisel purjelaeval

Hoppet, aastast 1926. Laiendame siin ka tegevusi puulaevatraditsioonide ja merekultuuri alal.

Korraldati palju kultuuriündmuseid merel kui kai ääres ja osaleti suursündmustel ja temaatilistel merepäevadel. Ise korraldati kahte väikest festivali ja mitmeid kontserte.

Riigis ainulaadse teenusena jätkati ka suvise turismiliini toimimist ajaloolise laevaga väikesaarele

Kuressaare kesklinnast. Võeti vastu palju väliskülalisi pea paarikümnest riigist üle maailma.

Koostööprojektid on nii mõnegi kohaliku edendamise ühingu ja Eesti vanima seilava Eestis ehitatud laevaga koostöös tugevad. Vabatahtliku merepääste projektid viidi ellu koostöös PPA-ga ja viidi läbi suur hulk hariduslike ennetusprojekte paaritunnisest kuni mitmepäevaste laagriteni

Saare Maakonna lastele ja õpilastele lasteaedadest kuni gümnaasiumi lõpetajateni.

Piirkondliku turismiarendamise näol oleme enda kanda võtnud teatud väikesaare sihtkoha tuntuks tegemise, et meie poolt rakendatavate ja ellu viidavate lahenduste tulemusena ka kohalikud seotud väikeettevõtted ja talud oleksid pikemas ja lühemas perspektiivis positiivselt meelestatud ja kasusaajad teenuste mitmekesistamise näol.

Uute tegevuskavade sees on piirkondlikult aktiivselt ajaloolise poole pealt merenduskultuuri ja – traditsioonide tutvustamine, korraldama merehuvihariduse projekte ja edendama laagreid, töötube ja uut sihtkoha turismitooteid, samuti kultuurisündmuseid ja traditsioonilist ranna alade toidukultuuri. Talviste huvitavate toodete väljatöötamine. Mitmekesistada kogu Saaremaa ja

Kuressaare kui kuurorlinna vaba-aja veetmise ja kultuurilise tegevuse suundi ning anda piirkonnale ainulaadse turismiobjektina lisaväärtust olles samal ajal nii Eesti riigis ainulaadne säilinud merendusajaloo- ja traditsioonide objekt, millesarnast pole säilinud terves Baltikumis; elamusturismi pakkuja, kultuurisündmuste ja huvihariduse rikastaja ning toidukultuuri edendaja.

Saavutati ka sel aastal mitmeid auhindu ja tunnustusi nii kohalikus maakonnas kui üle-riigiliselt nii mittetulundustegevuses kui ka turismi ja teenuste alal.

Eraldi tegemiste osas kannab oma osa endiselt ka uunikautode kollektsioon, mida arendadakse ja parendatakse, et anda ja kanda edasi ka sajandi jooksul toimunud kunstist ja kultuurist taas tükike tänapäeva.

Tunnustuste osas on äramärkimist leidnud: SAK Kena Algatus 2019, Eesti Parim Turismiobjekt 2020 III-koht, Saare Maakonna Parim Toode/Teenus 2020, Lääne-Eesti Parim Turismiarendaja 2020 III-koht, Saare Maakonna Haridusuuendus nominent 2021, ETFL Aasta Tegu Merenduses 2021, Saare Maakonna Parim Ennetaja 2021.

Tegevussuunad on kestklikkus, looduslähedus, kohalik toit. Samuti tugevam koostöö kohaliku omavalitsusega mitmetel suundadel ja aladel, et saaks edendada meie eesmärke, kus kasusaajaks on kogukond nii kohalike kui külaliste näol.

Ühingus töötab ka kohalik vabatahtlik, kes õppetegevuse kõrvalt aitab ühingut aastaringselt vastavalt kokkuleppele vajalike puulaeva ja sadamas toimuvate tööde, haridus-projektide, õpitubade, hoolduste ja tegemistega kõikides nii merel kui sadamates, omandades samal ajal kogemusi tänaseks hääbunud ja vähekasutatud teadmistest ja tegevusalast.

Oleme liikmed Eesti Maaturism, Saarte Koostöökogu, Puhka Eestis, Ehtne Saaremaa märgise kandja, Visit Saaremaa MTÜ, Eesti EHE kvaliteetökomärgise kandja.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.