EESTI MONTESSORI INSTITUUT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 174 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

EESTI MONTESSORI INSTITUUT MTÜ hetkeolukord

Juba 174 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Eesti Montessori Instituudi põhitegevuseks on Montessori hariduse edendamine Eestis. Selleks koolitame, toetame ja nõustame nii praeguseid kui ka tulevasi Montessori juhendajaid ning teisi huvilisi.

MTÜ Vastuvõtlik Meel asutati 2019. aasta sügisel, et pakkuda Montessori pedagoogikast lähtuvat huvitegevust koolieelses eas lastele.

MTÜ asutaja Ruth Maria Roosi-Ott osales sel ajal Soomes Association Montessori Internationale (edaspidi AMI) 3–6 Montessori juhendaja koolitusel. Huvitegevus lõppes 2020. aasta kevadel ning loodud MTÜ-l ei olnud enam endist otstarvet.

2020. aasta suvel otsustasid värskelt juhendajakoolituse lõpetanud Ruth Maria Roosi-Ott ning pikaajalise Montessori juhendaja töökogemusega

Kerli-Kristi Allikvee koondada oma senise Montessori hariduse edendamisega seotud tegevuse kokku ühe organisatsiooni alla. Kuna planeeritud tegevused olid akadeemilisemat laadi, otsustati selguse nimel vahetada ka nime. MTÜ Vastuvõtlik Meel sai 2020. aasta sügisel uueks nimeks

Eesti Montessori Instituut.

Eesti Montessori Instituut alustas loomise järel kohe koostööd Eesti Montessori Ühinguga, kellega jagatakse ühist eesmärki Montessori hariduse edendamise näol.

Eesti Montessori Instituudi eesmärgid on järgmised: (cid:127) Montessori juhendajate toetamine ja koolitamine, õpetajahariduse populariseerimine (cid:127) Montessori ekspertteadmise koondamine (cid:127) kvaliteetse Montessori hariduse edendamine Eestis (cid:127) kvaliteetse Montessori kirjanduse levitamine Eestis (cid:127) sidus Montessori juhendajate kogukond (cid:127) üksteist toetav koostöö Montessori organisatsioonide vahel Eestis ja mujal

Eesmärkide täitmiseks on sõnastatud järgmised tegevusalad: (cid:127) AMI juhendajakoolitusest huvitatute nõustamine (cid:127) AMI juhendajakoolituse korraldamine (cid:127) pedagoogika-alane nõustamine (cid:127) koolituste ja seminaride pakkumine Montessori juhendajatele, lasteaedadele, ülikoolidele jne (cid:127) keelevahendite väljatöötamine (cid:127) terminisõnastiku haldamine (cid:127) artiklite kirjutamine (cid:127) raamatute tõlkimine/kirjutamine/kirjastamine (cid:127) ülikoolide lõputööde kaasjuhendamine/konsulteerimine (cid:127) vestlusõhtute jt sotsiaalsete ürituste korraldamine juhendajatele 2023 aastal lõpetasid instituudis esimese AMI 3-6 vanuserühma juhendajakoolituse 17 uut Montessori juhendajat. Kevadel toimusid koolituse viimased moodulid ning suvel, augustis 5-nädalane eksamimoodul. Eksamineerijana külastas instituuti Ulla Wikenfeld Rootsist.

Koolituse lõputseremoonia toimus Püha Johannese Kooli aatriumis, kus lõpetajaid tervitasid nende pereliikmed ja sõbrad ning söödi ühiselt torti.

Mitmed lõpetajatest alustasid juba samal sügisel tööd Montessori rühmades.

Montessori juhendajate toetamiseks on instituudis toimunud mitu juhendajate vestlusringi ja kohtumist, kus omavahel erinevatel teemadel arutleda ja kogemusi vahetada. Sellised üritused on vajalikud, et luua omavahel rohkem koostööd ning tugevdada võrgustikku.

2023. a. toimus kaks baaskursust - kevadel leidis aset Eesti esimene 6-12 vanuserühma baaskursus, kus koolitajaks oli Outi Leiste Soomest.

Enamus õppepäevadest toimus online, kuid kaks koolituspäeva toimusid kohapeal - Montessori koolis Tallinnas. Osalejad hindasid eriliselt võimalust koolitajaga näost näkku kohtuda ning näha ka päriselt kooliklassi keskkonda. Mitmed osalejatest käisid hiljem ka kooliklassis vaatluspraktikat sooritamas.

Sügisel toimus AMI 3-6 vanuserühma baaskursus, kus koolitajana tegime esimest korda koostööd Elina Rautasaloga. Koolitus toimus online keskkonnas koos eestikeelse tõlkega.

Sügisest alustas instituudi ruumides tegevust eelkool 3-6 vanuses lastele, kus juhendajateks olid värsked 3-6 juhendajakoolituse diplomi omanikud Maris Kadakas ja Kadi Kadastik. Eelkooli koordinaator oli Triinu Kapp. Eelkooli tegevus toimus kahel päeval nädalas. Päevakavas oli 3-tunnine töötsükkel ning pärast seda ühine söömine. Osalejaid oli orienteeruvalt kuni 14 last.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.