NIILUSOO MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 253 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

NIILUSOO MTÜ hetkeolukord

Juba 253 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

2023. aasta oli MTÜ Niilusoole neljas tegutsemisaasta. Ühingu liikmeskond püsis sama suurena – ühingul on 32 liiget – ning ka tegevuses jätkati varasemat suunda.

Säilis aktiivne suhtlus erinevate ametkondadega – Keskkonnaameti, Keskkonnaministeeriumi, viimase mantlipärija Kliimaministeeriumiga ning

Viljandi vallavalitsuse ja teistega. 2022. aastal alustatud kohtuasi seoses RMK plaaniga raiuda Taganurga külas paiknevates metsaeraldistes, leidis positiivse lahenduse – üle 30 hektari metsa määrati vääriselupaikadeks ning sellega seoses kohtuasi lõpetati. Niilusoo raba puudutavad kohtuasjad leidsid samuti lõpu. MTÜ Niilusoo liikmest piirinaabri algatatud kohtuasi kaevelubade vaidlustamiseks lõppes piirinaabri võiduga.

Riigikohus tühistas raba alale määratud kaeveload mais 2023. Ühingu ja Keskkonnaameti vaheline kohtuasi lõpetati seoses eelnimetatud kaevelubade tühistamisega, aga kahetsusväärselt määras kohus ühingu tasuda osa kaevandusettevõtte kohtukuludest. Aasta lõpuks oli kaevandusettevõte siiski jõudnud juba taotleda uut kaevandusluba, mistõttu jätkati aktiivselt tegevust Niilusoo raba kaitseks. Lisaks metsa ja rabaga seotud tegevustele panustas MTÜ Niilusoo ka Viljandi valla tuuleenergia eriplaneeringusse.

2023. aastal alustas Viljandi vald Niilusoo raba alale kohaliku tasandi kaitseala loomise protsessi. Vastava ettepaneku tegi MTÜ Niilusoo aastal 2020 ning toetame valda kaitseala loomise protsessis oma võimaluste ja teadmiste piires. Lisaks on MTÜ Niilusoo 2023. aastal korraldanud erinevaid ettevõtmisi alates filmiõhtust kuni loodusõhtuteni. Oma tegevuse toetamiseks anti välja traditsiooniline MTÜ Niilusoo looduskalender (juba neljas), müüdi ka ravimtaime teesegu ning postkaarte. Ka jätkus ühingu osalemine üle-Eestilises looduskaitsetegevuses.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.