RAHVATANTSUSELTS SIKUTAJAD MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 110 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

RAHVATANTSUSELTS SIKUTAJAD MTÜ hetkeolukord

Juba 110 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Tegevused perioodil 01.09.2022-31.08.2023

Rahvatantsuselts Sikutajad on registreeritud 28.10.2020. Rahvatantsuseltsi majandusaasta perioodiks on 01.09 - 31.08.

Mittetulundusühingu eesmärgiks on kultuuri-, spordi - ja huvialase tegevuse võimaldamine ning toetamine. Peamine alameesmärk on

Eesti rahvatantsu õppimise ja õpetamise organiseerimine ja selle toetamine. Meie peamisteks tegevusteks on: regulaarsete rahvatantsu treeningute ja koolituste korraldamine; rahvatantsu kavade koostamine, õpetamine, õppimine ja esitamine; rahvakultuuri sündmustel ja festivalidel osalemine; rahvakultuuri, liikumise ja rahvatantsu propageerimine ning selle alaste sündmuste korraldamine ja neil osalemine; valdkondlike tunnustamissündmuste korraldamine ja rahvariiete hankimine.

Mittetulundusühingu asukohaks on Eesti Vabariik, aadressiga Kungla 16, Valga linn, Valga vald 68204. Trennid toimuvad peamiselt

Valga Põhikooli aulas ning Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses. Seltsi tegevusse kuulub 3 tantsurühma ning erinevad trennid toimuvad kokku 6 korda nädalas.

Antud perioodil jätkasime regulaarsete treeningutega, et valmistuda meie peamiseks eesmärgiks, milleks oli juunis 2023 toimunud

Valgamaa laulu- ja tantsupidu (03.06.2023; juhendaja oli tantsupeo pealavastaja).

Suuremateks sündmusteks kujunesid:

Septembris 2022 korraldasime Ullo Toomi sünniaastapäevale pühendatud tantsude õpitoa koos elava muusikaga.

Detsembris 2023 Tartu Talvisel tantsupäeval (Tartu Raekoja platsil). Selle tarvis sai õpitud 13 pärimustantsu, mis tutvustasid eri piirkondadest pärit tantse ning nende omapärasid.

Aprillis 2023 Tähistasime Valgas rahvusvahelist tantsupäeva, mille raames õpetasid tantsijad Sikutajate rühmadest (täiskasvanud ja noored) koostöös Piiripealsetega tantsupäeva tantsu "Kiigadi-Kaagadi".

Mais 2023 osalesid meie kõige nooremad ehk 7.-9. klassi segarühm Sikutajad Valga Muusikakooli õuel toimuval kontserdil "Kes selle tamme istutas?".

Juunis 2023 Osalesime Sikutajate täiskasvanute ja noorte esindusega Valga-Valka sünnipäeva rongkäigul (09.06.2023).

MTÜ noored tantsijad osalesid XIII noorte tantsupeol (30.06.2023-02.07.2023). MTÜ juhendaja Maria Sikk oli lisaks väljakuassistent ja noori saatsid meie tantsijad Toomas Duvin ja Ester Kukk.

Rühm osales ka vabariikliku 2025. aastal toimuva tantsupeo ettevalmistus protsessis, katsetades repertuaari kirjeldust ja õppis ära peole tuleva tantsu ning andis tagasisidet.

2023. aastal hankisime meeste kaabud (8 tk), mis on nii 2024. a kui 2025. a tantsupidudel vajalik rekvisiit tantsus ning meeste rahvarõivakomplekti osa. Lisaks soetasime naistele põlled, tanud ja ühe puuduoleva seeliku.

MTÜ juhatus koosneb kolmest liikmest, kellele majandusaasta jooksul antud tegevuse eest tasu ei makstud ega võimaldatud muid rahalisi või mitterahalisi soodustusi.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.