WANA WILJANDI MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 68 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad sa

WANA WILJANDI MTÜ hetkeolukord

Juba 68 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

9.10.2022 oma tegevust alustanud MTÜ Wana Wiljandi (edaspidi ühing) peamised eesmärgid vastavalt põhikirjale on jätkuvalt Viljandi linna loodusliku, ajaloolise, arhitektuurilise, kirjandusliku ja kultuurilise pärandi hoidmine ning inimeste teavitamine kohaliku looduse ja kultuuripärandi kaitsmise vajalikkusest.

Tähtsamad sündmused ja ettevõtmised:

Suurimaks kordaminekuks 2023. a. oli emapoolsete juurtega Viljandi ja Tarvastu, ehk siis Vana-Liivimaa Mensenkampffide ja Ungersternbergide järeltulija Rhona Brasche Villanueva mälestusteraamatu "My gypsy life a road to happiness : A memoir", eesti keeles pealkirjaga „Minu rändurielu“, tõlkimine ja kirjastamine. Raamatu väljaandmisele eelnes pikaajaline suhtlus

USAss elava autoriga ning tublisti tööd tõlkija ning kujundajaga. Ajalooliste (peamiselt kuulsa viljandlasest fotograafi Jaan Rieti pildistatud) fotode otsimine Eesti Rahvusarhiivist, raamatu toimetamine ning järelsõna kirjutamine toimus tasuta vabatahtliku tööna. Enne teose trükki andmist tuli asutada/registreerida Wana Wiljandi kirjastus. Trükkimiseks küsisime kahelt trükikojalt hinnapakkumisi. Kuna soodsam pakkumine tuli Valmiera trükikojalt Lapa (keda esindas Eestis MJ Konsult), valisime selle.

Raamat on saadaval raamatukogudes, sellel on olnud avalikke esitlusi. Üks esitlus toimus 28. septembril Paides Wittensteini tegevusmuuseumis Muinsukaitsepäevade raames, tähelepanuga autori isapoolsetele sugulastele Braschedele. Teisel esitlusel Viljandis 11. novembril Schloss Fellinis (Rhona esivanemate Ungersternbergide mõisas) osales ja tervitas kohaletulnuid Rhona Brasche Villanueva ise skyp`i teel. Kohal viibisid Tšiili aukonsul ning riigikogu liikmeid erinevatest parteidest. Ajakirjanduses on leidnud kajastust nii sündmus kui raamat.

Ühing kavatseb ka tulevikus jätkata kirjastuselt Wana Wiljandi välja antud raamatute esitlemist ja levitamist.

Suureks abiks meie ühingu kodanikuühendusena toimimisele oli 2023. aastal määratud riigieelarveline toetus (nn. katuseraha) Saime toetust nii Sise- kui ka Kultuuriministeeriumi kaudu, olles eelnevalt kirjutanud projekti ja hiljem põhjaliku aruande, mille esitasime Siseministeeriumile.

Koostöö on meil olnud ka Viljandi vallavalitusega, kes ka toetas 2022. a lõpul ühingut raamatu "Minu rändurielu"(ilmunud 2023) väljaandmisel. Samuti saime Viljandi valla eelarvest toetuse, mida kasutasime Tarvastu ordulinnusesse Mensenkampffide kabelisse mälestusplaadi valmistamiseks, paigaldamiseks ja pidulikuks avamiseks-õnnistamiseks Viljandi valla üritusel 12.

mail 2023. Sellest sündmusest võtsid osa Mallorcalt, Berliinist ja Tšiili Santijagost Eestisse reisile tulnud Mensenkampffide järeltulijad, kes olid meiega kohtudes väga tänulikud nende esivanemate mälestuse hoidmise eest.

3. augustil 2023 kohtusime Viljandis Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna töötajate ja Muinsuskaitseameti esindajatega, kes soovisid meie toetust ja arvamusi Viljandi muinsuskaitseala kaitsekorrale. Kirjas Kultuuriministeeriumile ja Muinsuskaitseametile kirjutasime: "Viljandi on linn, mis on alati uppunud rohelusse. Soovime, et see jääks nii ka pärast meid.

Siin pole vaja hakata kunstlikult kujundama rohelisemat linnaruumi, vaid eelkõige tuleb suhtuda lugupidamisega kõikidesse meie vanalinna ja teda ümbritsevate kvartalite rohealadesse.

Suhtuda hoolivalt sellesse, mis juba on."

Ühingu tegevuste finantseerimine on toimunud läbi projektide, annetuste ja liikmemaksude ning tulevikus on kasutada ka raamatumüügist saadud raha. MTÜ-l Wana Wiljandi on 4 asutajaliiget ja 2 auliiget.. Ühingut juhib neljaliikmeline juhatus, Aruande perioodil juhatuse liikmed töötasu ei saanud. Ühing kavatseb jätkata ja laiendada senist tegevust,

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.