EESTI KLIINILISTE LOGOPEEDIDE KUTSELIIT

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit (EKLK) loodi märtsis 2022.EKLK juhatusse kuuluvad Anne Uriko, Ene Taurafeldt ja Heidi Tuul. Juhatuse liikmetel on pikaae

Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit

Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit (EKLK) loodi märtsis 2022.

EKLK juhatusse kuuluvad Anne Uriko, Ene Taurafeldt ja Heidi Tuul. Juhatuse liikmetel on pikaaegne kogemus kliinilise logopeedia erialal töötamisel tervishoiusüsteemis.

Annel ja Enel on varsemast olemas  juhtimiskogemused erialaseltsi juhatuses. 
Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit ühendab tervishoiuasutustes töötavaid kliinilisi logopeede.

EKLK on esimene logopeede koondav ametiühing Eestis, mis ühendab vastavalt põhikirjas sätestatule väga selgelt määratletud alustel kindlat töötajate gruppi - tervishoiusüsteemis töötavaid logopeede, kes on registreeritud Terviseametis tööandja tööloal. Seadusest tulenevalt on EKLK-l õigus esindada ja kaitsta liikmete töö-, teenistus- ja kutsealaseid, majanduslikke ning sotsiaalseid õigusi ja huvisid. 

Ametiühinguna on EKLK peamine eesmärk seista kliiniliste logopeedide õiguste ja huvide eest. Sellest lähtuvalt on kutseliidu oluliseks ülesandeks teha koostööd erinevate asutuste ja organisatsioonidega kliinilisi logopeede puudutavates küsimustes, sh pidada läbirääkimisi ning sõlmida leppeid, osaleda ja teha ettepanekuid tervishoiupoliitikat käsitlevate õigusaktide ettevalmistamisel. Tähtsaim eesmärk on saavutada osalemisõigus EKLK liikmete esindamiseks ning nende töö- ja palgatingimuste eest seismiseks tervishoiutöötajate kollektiivlepingu läbirääkimistel.

Koolitusasutusena peab EKLK oluliseks tagada kliiniliste logopeedide järjepidev erialaste, kliiniliste ja meditsiinialaste teadmiste täiendamine.

 Erialaseltsina tegutseb EKLK ka selle nimel, et Eesti tervishoiuasutustes töötavate kliiniliste logopeedide igapäevases kutsetöös rakendatavad teadmised ja oskused oleksid vastavuses arenenud riikides kehtivate standarditega. Seega on EKLK eesmärk anda sisend kliinilise logopeedia tasemeõppe õppekava loomiseks bakalaureuse- ja magistriastmes tervishoiu õppekavagrupis. Kliinilise logopeedia tasemeõpe tuleb viia vastavusse üldtunnustatud rahvusvahelise praktikaga.
Kodulehelt leiad täpsemat informatsiooni Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliidu sündmuste kohta: www.eklk.ee

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

EESTI KLIINILISTE LOGOPEEDIDE KUTSELIIT tegevusaruanne 2022

Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit (EKLK, Kutseliit) koondab tervishoiusüsteemis töötavaid tervishoiuteenuse osutaja tegevusloal registreeritud logopeede.
ssb.ee
Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit (EKLK, Kutseliit) koondab tervishoiusüsteemis töötavaid tervishoiuteenuse osutaja tegevusloal registreeritud logopeede. EKLK juhatuse liikmed osalesid aruande perioodil tervishoiusüsteemis töötavaid logopeede puudutavatel kohtumistel (Sotsiaalministeerium, Riigikogu sotsiaalkomisjon jm). Aruteludel Tervisekassaga (TK) räägiti logopeedilise teenuse hinnakujundusest. TK seisukoht on, et logopeediliste teenuste hinnatõusu ning palgatõusu eelduseks on logopeedide kuulumine tervishoiuvaldkonna kollektiivleppesse. Jätkus koostöö Tallinna Tervishoiu

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.