KÄSIKÄES UKRAINLASTELE MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 201 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

KÄSIKÄES UKRAINLASTELE MTÜ hetkeolukord

Juba 201 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

TEGEVUSARUANNE

MTÜ Käsikäes Ukrainlastele asutati 31. märtsil 2022, põhieesmärgiks pakkuda Ukraina sõjapõgenikele, eelkõige emadele ja lastele turvalist tasuta majutust.

Asutajaliikmed on Elina Pähklimägi, Hanna-Liina Võõsa, Tuuliki Oberchnider, Aljona Eesmaa ja Sten Svetljakov. Kõik asutajaliikmed on ka juhatuse liikmed. Keegi oma töö eest 2022 aastal tasu ei saanud.

MTÜ esimeseks ja üheks suurimaks partneriks on Taavet Hinrikus ning Sten Tammkivi, investeerimisfirma Notorius AS omanikud. Nad andsid

MTÜ käsutusse kaks hoonet, üks Tallinna vanalinnas ning teine Koplis Krulli kvartalis. MTÜ võttis endale kohustuse ruumid teha elamiskõlblikuks ning sisustada. Vanalinna majas on eluruumid 15le perele ning Kopli majas 16le perele. Samuti asub Kopli majas majasisene lastehoid, kus töötab kaks õpetajat, kelle palga tasub Notorius AS. Hoonetes tehti remonti kasutades vabatahtlikke abi ning annetusi - nii raha kui esemelisi annetusi. Renti ning kommunaalkulusid pered ei tasu.

Mõlemas majas on toimunud perede rotatsioon, pered leiavad omale eraldisesisvalt elamisi kui pöörduvad tagasi Ukrainasse. Aasta jooksul on majades elanud ligi 60 leibkonda.

MTÜ Käsikäes Ukrainlastele korraldas minifestivali Käsikäes Ukrainlastele, kus kolmel päeval astus Fotografiska saalis üles erinevad artsistid:

Mari Jürjens ja Kristjan Üksküla, Ott Lepland, Anna Kaneelina ja Erki Pärnoja koos bändiga, Trad.Attack! Artsistid esinesid pro bono,

Fotografiska ning produtsent Karl Kermes oma töö eest tasu ei võtnud. Tasuti tehnika rendi ning plakatite trükikulu eest. Kontserdi tulu läks 100% põgenike hüvanguks.

Renoveeriti ning sisustati 160 m2 suurune korter Tallinna kesklinnas, kus said omale elukoha kolm Ukraina sõjapõgenike pere. Pered tasuvad vaid kommunaalmakseid, leping kehtib 3 aastat.

MTÜ korraldas perepäeva koostöös Eesti Punase Risti ning Ülemiste keskusega. Ligi 30 last lustisid Trampolinos ja väiksematele lastele mõeldud mängutoas. Lõunastasid Lido pererestoranis ning vaatsid animafilmi Apollo kinos.

Koostöös Rakva Raamatu ning Literaadi raamatupoega varustas MTÜ ligi 30 last enne kooli algust koolikoti koos esmaste koolitarvetega.

Detsembris 2022 toimus heategevuslik üritus “Jõulusoov”, kus koostöös Tallinna Linnateatriga kogus MTÜ üle 200 jõulukingituse. Ukraina põgenikele suunatud heategevuslikul asjade jagamise üritusel 19. detsembril said kohaletulnud põgenike lapsed omale kingitused.

MTÜ Käsikäes Ukrainlastele jätkab oma tööd 2023. aastal, eesmärgiks jätkuv abi Ukraina sõjapõgenikele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.