NOORED KOKKU MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 52 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduva

NOORED KOKKU MTÜ hetkeolukord

Juba 52 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Mittetulundusühing Noored Kokku 21.09.2023 aastal loodud ning on avalikes huvides tegutsev juriidiliste ja füüsiliste isikute vabatahtlik ühendus.

MTÜ Noored Kokku tegutseb põhikirja alusel, mis võeti vastu 21. septembril 2022 (muudetud 01.08.2023) MTÜ juhatuse poolt. Juhatusse kuulub kaks liiget, MTÜ loojad Helene Kristine Viita ja Kristi Viita.

Ühenduse põhieesmärgiks on pakkuda Kadrina valla noortele vonimalusi mitteformaalseks onppimiseks ning kogemuste omandamiseks lanbi arendavate tegevuste ning suurendada kogukonna unhtsust ja koostonond.

2023. aastal toimus MTÜ korraldusel Kadrina valla noortele kaks suuremat projekti: 2023 suvel toimunud laagrid Vainupea Puhkekompleksis, pikkusega 4 päeva ning kolmes vahetuses (1.-3. klass, 4.-6. klass ja 7.-12. klass).

Kokku osales laagrites 80 noort ning 5 kasvatajat-juhendajat. Laagri omaosalustasu oli 60€ osaleja kohta. Tegevuskava koostamisel lähtusime vanusegruppidest ja noortelt saadud sisendist. Kõik vahetused said veeta ühe vahva päeva Tallinnas, Vainupea jõe ja mere peal supata ning tuletada omale meelde vee-ja tuleohutust Kadrina Päästeameti töötoas. Iga laagri vahetus lõppes lõõgastava ja mõnusa joogatunniga.

Esimene vahetus (1.-3.klass) käis Tallinnas PROTO avastus tehases, et teada saada, kuidas leiutati kuumaõhupall, meisterdada ise mängu kuumaõhupalli, nägime mitmeid leiutisi ning päeva lõpetas Tallinna Lennusadamas laevasõit merel. Teine vahetus ( 4.-6.klass) nautis Nõmme seikluspargis ronimist, Maarjamäe lossis rännati ajas tagasi ja vaadeldi Eesti ajalugu ning sai ise järgi proovida tindiga kirjutamist - nagu vanasti kirjutati. Kolmas vahetus (7.-12.klass) ronis Pirita Seikluspargis ning pani proovile täpsus oskuse Elamusgolfi keskuses.

Lisaks Kadrina Päästeameti töötoale, suppamisele ja joogale said noored arendada oma kreatiivsust ja meeskonnatööd Playboxil ning erinevates seltskonnamängudes nagu näiteks orienteerumine. Keskmine (4.-6.klass) ja suurte (7.-12.klass) vahetus said osaleda ka showtantsu töötoas.

Viimase vahetuse enese suurel initsiatiivil korraldasid noored kasvatajate abiga laagri pulma! Iga vahetuse lõpus toimus suur laagri olümpia, sõime üheskoos kooki ning loomulikult ei puudunud ka sel aastal sauna ja disko õhtu!

Laagrite rahastuses aitas lisaks omaosalusele kaasa ka Kadrina Vallavalitsus.

2023 aasta sügisel toimus noorteprojekt "Kasvamine endaks", mis sai teoks Haridus- ja Noorteameti ning Eesti Avatud Noortekeskuste

Ühenduse toel. Lisaks leidsime endale partnerid, kellega koostöös on võimalik projekt sellisel tasemel läbi viia, nagu meie soov ja eesmärk oli.

Kõige tihedam koostöö toimus Kadrina valla Noortevolikoguga. Nende roll kogukonnas on olla noorte hääle esindaja. Projekti käigus tahtsime suhestuda ka üldhariduskooli õppekavadega, et noorte silmaringi veelgi laiendada ning koolis käsitletut täiendada. Selleks tegime koostööd

Kadrina keskkooliga, kes andsid meile sisendit Inspiratsioonipäeval käsitletavate teemade jaoks. Lisaks tegi kool koostööd esinejate ja moderaatoriga, et laval kuuldavalt tulevaid teemasid arendada. Kadrina keskkooli õpilastele toimus ka eeltegevusena korgijoogiteemaline loeng ning Inspiratsioonipäeval üles astuja Tagli Pitsi viis kooliõpilaste vahel läbi uuringu toitumise teemal, mille tulemusi laval analüüsis. Kadrina huvikeskuse alla kuulub ka noortekeskus, mille juht vastutas projekti käigus toimunud paari eel- ja järelsündmuse eest nagu väljasõit Tallinnasse ning Noorteka öö.

Inspiratsioonipäeva kontseptsiooni oluliseks osaks olid sel aastal ka eel- ja järeltegevused. Projekti käigus toimusid mitme kuu jooksul erinevad tegevused, mis kattusid ka Inspiratsioonipäeval kajastatud vaimse tervise teemadega ja olid noortevolikogu poolt soovidena meile esitatud.

Eeltegevustena toimus noortele üks hariv väljasõit Tallinnasse Eesti Tervisemuuseumisse koos haridusprogrammiga. Tervisemuuseumi uneteemaline töötuba on kokku pandud, arvestades koolide ainekavasid ning läheb kokku ka meie projekti vaimse tervise teemaga.

Teiseks tegevuseks kutsusime Kadrina keskkooli õpilastele kooli loengu korgijoogi teemal - oma kogemusest korgijoogi ohvriks langemisest käisid rääkimas Aleksandra Mironjuk ja Meril Pullisaar, kes on korgijook.ee loojad. Nad on ise noored, kes oskavad vahetult ja ausalt noortele oma kogemusest rääkida ning on lisaks loengute pidamisele loonud ka väga vajaliku internetikeskkonna, kus on koondatud erinevat infot ühe kõige populaarsema ja levinuma narkootilise aine kohta.

Peamise üritusena toimus suur Inspiratsioonipäev, kuhu olid kutsutud mitmed kuulsad külalised oma kogemusi noortega jagama. Üritust modereeriti ning noortel oli võimalus aktiivselt kaasa rääkida, küsimusi küsida ning antud teemadel arutleda. Meie inspiratsioonipäeval esinesid näitleja Märt Avandi, kes on väga avalikult ja ausalt rääkinud oma tänaseks üle saadud kokaiinisõltuvusest ning selle mõjust tema elule. Jakob

Rosin rääkis, kuidas ka erivajadustega ja “teistsugusena” on võimalik elada täiesti normaalset ja seejuures väga edukat ning inspireerivat elu.

Kertu Jukkum tuli noori inspireerima oma rännakutega, mille kaudu ta leidis lõpuks iseenda ning lõi tervema minapildi. Keili Sükijainen rääkis enda stressirohkest tööst ja jagas sõnumit, et teraapias ega psühholoogi juures käimine pole häbiasi ning on tihtipeale vajalik. Tervise Arengu

Instituudi toitumisvaldkonna spetsialist Tagli Pitsi tuli rääkima, kuidas toitumise valikud mõjutavad nii meie füüsilist kui ka vaimset tervist. Tagli

Pitsi tegi enne üritust koostööd ka Kadrina Keskkooli õpetajatega, viies tundides läbi anonüümseid küsimustikke toitumise ja tervise teemadel, millest Inspiratsioonipäeval laval kokkuvõtteid tegi. Vestluste vahele pakkusime ilusaid muusikalisi ja visuaalseid vahepalu ning õhtu lõpetas edukas noortebänd Minimal Wind. Kõik esinejad olid välja valitud noorte poolt neid kaasates ning nende huvidele ja vajadustele mõeldes.

Järeltegevustena toimus noortele Kadrina noortekeskuse öö raames Punase Risti töötuba koostöös Punase Risti Lääne-Virumaa piirkonna esindajatega ning lõõgastav jooga töötuba.

Projekt tõi kokku noori üle Lääne-Virumaa ning pani neid märkama rohkem enda ümber ning ka iseennast. Vaimne tervis ja selle hoidmine on väga oluline ning igapäevaselt aina rohkem päevakorras. Projekt julgustab noori pöörduma abi otsimiseks lähedaste inimeste ja spetsialistide poole ning rääkima enda muredest!

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.