IDA-VIRU KESKHAIGLA SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 5824 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 283 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja komme

IDA-VIRU KESKHAIGLA SA hetkeolukord

Juba 5824 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 283 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 12 korda.

Tegevusaruanne 2022

Ida-Viru Keskhaigla SA (edaspidi haigla) jätkas 2022. a. põhitegevusena meditsiiniteenuste osutamist eelnevatel aastatel väljakujunenud struktuuriga ja asukohtades, kuid haigla ravitegevuse korraldust mõjutas jätkuvalt COVID-19 pandeemia.

COVID-19 pandeemia mõjutas meditsiiniteenuste osutamist tugevalt I poolaastal. Paljud meditsiinitöötjad haigestusid ning meditsiiniteenuste osutamine oli takistatud. Tulenevalt pandeemiast tuli teha ümberkorraldusi ruumide kasutuses. Pandeemia negatiivne mõju väljendus Eesti Haigekassa, alates 01.04.2023 nimetatud Tervisekassa (edaspidi tekstis Eesti

Haigekassa) lepingu alatäitmises. 2022. a. augusti lõpuks oli meditsiiniteenuseid osutatud 2,6 mln eurot kokkulepitust vähem. Pärast juhatuse poolseid juhtimis-, töökorraldusmeetmete rakendamist ning tööjõukulu suurendamise otsust II poolaastal meditsiiniteenuste osutamise maht suurenes ning aasta lõpuks jäi täitmata lepingumahust 1 mln eurot.

Meditsiiniteenuste rahaline maht oli 2022.a. kokku 58 mln eurot (2021: 57 mln eurot), jätkuvalt oli haigla põhiliseks lepingupartneriks Eesti Haigekassa. Tulenevalt COVID-19 haiguse levikust, toimus raviteenuste osutamisel aasta jooksul mitmeid ümberkorraldusi, mis piirasid plaaniliste teenuste osutamist statsionaarses õendusabis, kuna ravialasid ja meditsiinitöötajaid paigutati ümber vastavalt pandeemia olukorrale.

Lähiaastatel on Ida-Viru Keskhaiglal kavas psühhiaatriakorpuse rajamine, vastavalt

Sotsiaalministeeriumi, Eesti Haigekassa ja Ahme Haigla vahel sõlmitud kokkuleppele.

Eelnimetatu valmimise järgselt tuuakse psühhiaatria raviteenus Ahtme haiglast Ida-Viru

Keskhaiglasse. 2022 aastal osteti allhanke korras psühhiaatriateenust Ahtme Haiglalt. Vastavad arengud on kirjeldatud Ida-Viru Keskhaigla funktsionaalse arengukava I-s etapis, mis on kinnitatud 22.12.2020.a. sotsiaalministri käskkirjaga nr 134. Funktsionaalse arengukava II etapp kinnitati 4.11.2022 tervise- ja tööministri käskkirjaga nr 137.

2022.a. jätkasime Ahtme linnaosas Euroopa Regionaalarengu Fondi 75%-lise kaasrahastusega

G-korpuse rekonstrueerimistöid, mille tulemusel muudetakse endine sisekliiniku statsionaar

Ahtme Tervisemaja ambulatoorsete vastuvõttude ruumideks. Rekonstrueeritavas hoones hakatakse teostama ka terviseuuringuid ja protseduure ning korpusesse on planeeritud koolituskeskus. Hoone kasutusele võtmine toimub 2023.a. II pooles.

Haigla investeerimistegevuste omaosaluse katteks sõlmitud laenulepingust Põhjamaade

Investeerimispangaga on kasutusele võetud 7,5 mln eurot. Sõlmitud laenulepingu kogusumma on kuni 15 mln eurot ja laenuperiood kuni 17 aastat. Laenu tagasimaksed algavad 15.03.2023.a.

2023.a. on plaanis laenu suurendada 3 mln euro võrra. Tegevusaruande kirjutamise hetkeks on laenu suurus 9,0 mln eurot ning 1,5 mln euro osas jätkatakse läbirääkimisi pangaga.

Riigi Tugiteenuste Keskus kohaldas 2022 aastal kolmele Rahandusministeerium Euroopa

Regionaalarengu Fondist rahastatavale projekti kuludele finantskorrektsiooni. Toetuse tagasinõude summa suurus kokku oli 1,2 mln eurot, mille haigla on tagasi maksnud, kuid vaidlustanud finantskorrektsiooni otsuse kohtus.

2022.a. jätkus 2018.a. alustatud haigla meditsiini infosüsteemi HEDA arendamine ja juurutamine. Uuendatud infosüsteemi täielik kasutuselevõtmine on planeeritud 2023.a. HEDA arendamiseks on sõlmitud lisaleping, mis võimaldab riigipoolsete tellimuste kiiret lahendamist.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

IDA-VIRU KESKHAIGLA SA sai uue ülemarsti

IDA-VIRU KESKHAIGLA SA   juhatusest lahkus Aime Keis ning 14. jaanuaril alustas tema asemel Ida-Viru Keskhaigla ülemarsti ja juhatuse liikmena tööd  Toomas Kari
ssb.ee
IDA-VIRU KESKHAIGLA SA   juhatusest lahkus Aime Keis ning 14. jaanuaril alustas tema asemel Ida-Viru Keskhaigla ülemarsti ja juhatuse liikmena tööd Toomas Kariis.  Tegemist on juba teiste muudatusega haigla juhatuses lühikese aja jooksul sest detsembris lahkus ametist IDA-VIRU KESKHAIGLA SA senine juhatuse liige  Aleksei Rodin , kes oli organisatsiooni eesotsas olnud ühtekokku 14. aastat. Tema asemel sai uueks juhatuse liikmeks Tarmo Tohver . IDA-VIRU KESKHAIGLA SA alustas peaaegu 16 aastat tagasi, mil juhatuse liige Tarmo Bakler selle asutas, omades selleks ajaks ettevõtluskogemust

IDA-VIRU KESKHAIGLA SA-l on uus juhatuse liige

27. detsembril lahkus ametist IDA-VIRU KESKHAIGLA SA senine juhatuse liige  Aleksei Rodin, kes oli organisatsiooni eesotsas olnud ühtekokku 14. aastat. Tema ase
ssb.ee
27. detsembril lahkus ametist IDA-VIRU KESKHAIGLA SA senine juhatuse liige  Aleksei Rodin, kes oli organisatsiooni eesotsas olnud ühtekokku 14. aastat. Tema asemel sai uueks juhatuse liikmeks Tarmo Tohver. Ametist lahkunud juhatuse liige Aleksei Rodin alustas äritegevusega juba 17 aastat tagasi, olles tol ajal 50-aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 4 ettevõtet, täna on ta 1 pisikese organisatsiooni eesotsas. Aleksei Rodin on tegutsenud või tegutseb valdkondades Haiglaraviteenused Hoonete ja üürimajade haldus Finantsnõustamine Aleksei Rodin i juhitavate

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.