EKO SIHTKAPITAL SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 211 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

EKO SIHTKAPITAL SA hetkeolukord

Juba 211 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

SA EKO Sihtkapital on asutatud 16.08.2005 otsusega ning kantud mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrisse 17.10.2005. Sihtasutuse eesmärgiks on vahendite hankimine ja jagamine seltsingu Eesti Keskkonnaühenduste Koja (EKO) seltsinglaste (Sihtasutus Eestimaa Looduse

Fond, mittetulundusühing Eesti Roheline Liikumine, Pärandkoosluste Kaitse Ühing, Balti Keskkonnafoorum, Tartu Üliõpilaste Looduskaitsering,

Eesti Üliõpilaste Keskkonnakaitse Ühing Sorex, Mittetulundusühing Nõmme Tee Selts, Eesti Ornitoloogiaühing, Sihtasutus Säästva Eesti

Instituut, Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus, mittetulundusühing Läänerannik, SA Keskkonnõiguse Keskus) põhikirjalise tegevuse toetamiseks.

2023. aastal sai SA EKO Sihtkapital Keskkonnaministeeriumilt riigieelarvelist toetust kokku summas 63 912 eurot. Toetuse jagamine EKO liikmetele toimus vastavalt sihtkapitali ja Keskkonnaministeeriumi vahel sõlmitud lepingule.

Toetust kasutati järgmisteks tegevusteks: 1. EKO Sihtkapitali administreerimine; 2. EKO liikmete osalemiseks töö- ja juhtrühmades ning keskkonnalubade ja planeeringute menetluses, sh keskkonnamõju hindamise ja keskkonnamõju strateegilise hindamise protsessides, samuti seadusloomes ja arengukavade koostamises; 3. EKO liikmesorganisatsioonide suutlikkuse tõstmiseks 1. EKO administreerimine 1.1. 2023. aastal oli EKO eesistujaks organisatsiooniks Eestimaa Looduse Fond (ELF), koordinaatoriks oli Maia-Liisa Anton.

1.2. 2023. aastal pidas EKO 11 korralist koosolekut, neist 1 kahepäevase seminari raames Arbaveres koos Eesti Geoloogiateenistuse külastusega ning üldkoosolek 27.11 kahepäevase seminari raames Vanaõue Puhkekeskuses ning detsembrikuine üldkoosolek. Koosolekute vahel toimus suhtlus e-posti listi vahendusel. Osaleti kohtumistel Keskkonnaministeeriumi ja Keskkonnaametiga ning vastavalt vajadusele suheldi teiste ametkondadega.

2. EKO liikmete osalemine töö- ja juhtrühmades, keskkonnalubade ja planeeringute menetluses ning seadusloomes ja arengukavade koostamises: 2023. aastal oli EKO ametlikult esindatud mitmetes riiklikes töörühmades, juhtrühmades, komisjonides jms. EKO on aktiivselt osalenud seadusloomes ning keskkonnaküsimuste aruteludes.

2023. aastal on EKO välja töötanud ja esitanud järgmised seisukohad ja pöördumised (dokumendid on kättesaadavad EKO kodulehel https://eko.org.ee/tegevus/avalikud-poordumised-1):

EKO ja Eesti Märgalade Ühingu ettepanekud kliimaministrile turba kaevandamise kohta, 1.

24.11.2023

EKO metsatöörühma seisukoht metsateatisele riigilõivu kehtestamise kohta (eelnõu 298 SE, teine 2.

lugemine Riigikogus), 14.11.2023

EKO seisukoht üleriigilise planeeringu „Eesti 2050“ lähteseisukohtade ja mõjude hindamise 3.

programmi kohta, 10.11.2023 10 EKO liikme ja Fridays for Future Eesti seisukoht Riigikogu keskkonnakomisjonile 4.

tööstusheite seaduse muutmise ettepaneku kohta (eelnõu 300 SE), 10.11.2023

EKO seisukoht kliimaseaduse väljaöötamiskavatsuse kohta, 25.10.2023 5.

EKO seisukoht energiamajanduse korralduse seaduse muutmise kohta, 16.10.2023 6.

EKO metsa töörühma tagasiside Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) arengukava 7.

kavandile, 13.10.2023

EKO seisukoht energiamajanduse arengukava aastani 2035 (ENMAK 2035) keskkonnamõju 8.

strateegilise hindamise programmi eelnõu kohta, 13.09.2023

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.