SAKU KIRIKU EHITUS SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 170 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

SAKU KIRIKU EHITUS SA hetkeolukord

Juba 170 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Sihtasutus Saku Kiriku Ehitus eesmärk on Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (edaspidi EELK) Saku kirikuhoone ehitamine ja haldamine. Kiriku kasutuseesmärgiks on jumalateenistuste, kiriklike talituste ja kogudusetöö erinevate valdkondade korraldamine ja läbiviimine. Kirikus võib korraldada ka hoone kasutusotstarbega seotud kultuuri- ja rahvaüritusi.

Saku Küütsu tn. 2 kinnistul (katastritunnusega 71801:001:1358), mille pindala on 12 849 m2, väljastati ehitusluba 21.01.2016. 2020. aastal tagastati Saku vallale 11 116 m2 maad, mille tagajärjel kiriku hoonestusõigusega koormatavaks alaks jäi 1733 m2.

Kirikuhoonel osaline kasutusluba alates 2022 jaanuarist. Hoones on valmis I korruse peasissepääs, kantselei, peasaal, köögiruumid ning keldrikorrusel laste- ja noortetöö ruumid ja tehnoruumid. Lõpetamata on sisetööd trepihallis, ülemise korruse kabinetis, keldrikorruse sanitaarruumides.

Sihtasutusel on hoone kasutamise leping EELK Saku Toomase Kogudusega, kes igapäevaselt kiriku ruume kasutab.

20. märts 2022 toimus Saku kirikus SA Saku Kiriku Ehitus nõukogu koosolek, kus kinnitati 2022. majandusaasta aruanne, kiriku juures tehtavate tööde planeerimine 2023. aastaks, ametist vabastati senine juhatus ning määrati ametisse sihtasutuse uus juhatus.

Nõukogu otsusega määrati uus kolmeliikmeline juhatus, et vastustust ja töökoormust hajutada. Sihtasutuse juhatus töötab vabatahtlikuna, palka või muud tasu ei maksta.

Aasta jooksul on uus juhatus paika pannud töökorralduse ja sihtasutuse juhtimise põhimõtted. Juhatuse eesmärk on teha EELK Saku Toomase Kogudusega tihedat koostööd, mis aitaks kiirendada kiriku ehituse lõpetamist ja sujuvamalt hallata hoone kasutamist. Mõlema organistiooni juhatused kohtusid regulaarselt, lisaks toimusid sihtasutuse juhatuse vajaduse põhised koosolekud.

Uuendati teenuslepingud kõikide teenusepakkujatega (sh elekter, vesi, prügi, valve, internet, raamatupidamine, pangateenused) ning äriregistris uuendati sihtasutuse kontaktid. Sõlmiti leping järgmise kolme majandusaasta auditeerimiseks OÜga AMC Audit.

2023. aasta eesmärgiks võeti kiriku ümbruse korrastamine – kiriku sissepääsuteed ja parklaalad kaeti sillutisega, tehti haljastustööd. Kirikus sees paigaldati peasaali helitehnika ning uus projektor. Keldrikorrusel sisustati ja möbleeriti osaliselt laste- ja noorteruumid. Selle tulemusel on keldrikorruse ruumid reaalselt kasutatavad, kuid siiski veel vaid osaliselt möbleeritud. Lisaks sisustati esimesel korrusel garderoob (tegu on ajutise ehk mitte projekti järgse lahendusega), mis võimaldab teenindada suuremat inimeste hulka (nt kontserdite ajal).

Hoone kütte- ja ventilatsiooniseadmetele tehti hooldus, puudusi või rikkeid ei tuvastatud.

Koostöös EELK Saku Toomase Kogudusega korraldati tuletõrje evakuatsiooni õppus, milles osalesid nii sihtasutuse kui koguduse esindajad. Õppuse viis läbi

PriErka OÜ.

2023. aasta jooksul toimus kirikus mitmed üritusi, peamiselt tasuta ja heategevuslikud (nt laat, palveõhtud jne), kuid jõulude ajal renditi tasu eest ruume ka üksikute tasuliste kontserdite jaoks. Lisaks rendi tasu eest ruume paari seminari jaoks. Sihtasutus koostas ruumide rendi hinnakirja, mis on väljas koguduse sotsiaalmeedias ja veebilehel. Ruumide rendi vastu on mõned üksikud kollektiivid või asutused huvi tundud, kuid pikemaajalist ruumide rendi lepingut ei ole õnnestunud sõlmida.

Sihtasutuse peamised tulud laekusid annetustest. Annetajateks olid sõpruskogudused Soomest (Lohja ja Liperi) ja Norrast (Jar kogudus), EELK Saku Toomase

Kogudus ning eraisikud, vabatahtlikud ja misjonärid nii Eestist kui teisest riikidest. Suurimad annetused laekusid spetsiaalselt sillutise rahastuseks korraldatud annetuskampaania kaudu ning väliskogudustelt.

Sihtasutuse peamised kulud olid seoses kiriku ümbruse ehitustööde ja sisetöödega ning kommunaal-, valve- interneti jms teenuste eest tasumisega.

Laenu ei ole sihtasutus võtnud ega andnud.

Sihtasutusele osutab raamatupidamise teenust OÜ Contable.

Majandusaasta aruannet auditeeris OÜ AMC Audit, kelle tegevusloa number on 34.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.