SEGENSO OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Terve ja lopsaka muru säilitamine aastaringselt nõuab hooajaliste väljakutsete mõistmist ja sobivate hooldusstrateegiate rakendamist. Eestis, kus kliima võib aa

Kuidas kohandada muruhooldust Eesti muutuvate aastaaegade tingimustes?

Terve ja lopsaka muru säilitamine aastaringselt nõuab hooajaliste väljakutsete mõistmist ja sobivate hooldusstrateegiate rakendamist. Eestis, kus kliima võib aastaaegade lõikes oluliselt erineda, on oluline kohandada oma muru hooldusrutiini, et tagada teie väliala elujõulisus ja vastupidavus.

Kevadine muru hooldus

Kui lumi sulab ja maa sulab, on aeg hinnata oma muru seisukorda. Otsige kahjustusi, mida on põhjustanud lumehallitus või näriliste tegevus, ja planeerige vajalikud parandused.

Eemaldage lehed, oksad ja muu praht, mis on talve jooksul kogunenud. See võimaldab päikesevalgusel jõuda murule ja ennetada haigusi.

Muru õhutamine aitab leevendada mulla tihenemist, võimaldades juurtel hingata ja toitaineid tõhusamalt omastada. Üleseemendamine võib täita paljad kohad ja parandada muru üldist tihedust.

Varakevad on ideaalne aeg tasakaalustatud väetise kasutamiseks, et soodustada kasvu. Ennetav umbrohutõrje võib samuti rakendada, et vältida umbrohtude levikut.

Alustage niitmist, kui teie muru jõuab soovitatud kõrguseni oma liigi jaoks. Kastmist tuleks teha sügavalt ja harva, et soodustada tugeva juurestiku arengut.

Suve muruhoolduse alustalad

Kuumade suvekuude jooksul on oluline jälgida oma muru kuumastressi märke, nagu närbumine või värvimuutus. Kohandage oma kastmisgraafikut, et pakkuda lisaniiskust põuaperioodidel.

Jätkake regulaarset niitmist, kuid reguleerige lõiketera kõrgust, et jätta muru veidi pikemaks, mis aitab säilitada niiskust ja kaitsta juuri päikese eest.

Olge valvsad kahjurite või haiguste märkide suhtes. Kiire tuvastamine ja ravi võib ära hoida laialdase kahju teie murule.

Kasutage vett säästvaid kastmissüsteeme, nagu tilkkastmissüsteemid või imbvoolikud, et vähendada raiskamist ja tagada, et teie muru saaks vajaliku vee.

Sügise muru ettevalmistamine

Eemaldage regulaarselt langenud lehed, et vältida mattumist ja hallituse kasvu. Alternatiivina multšige lehti, et pakkuda toitaineid mullale, kui need lagunevad.

Viige läbi mullatest, et määrata oma muru toitainete vajadused. Kasutage sügisel kasutamiseks formuleeritud väetist, et valmistada oma muru ette eesootavateks külmemateks kuudeks.

Vähendage kastmist, kui ilm jaheneb, ja valmistage oma muru ette esimeseks öökülmaks, jätkates niitmist kuni muru kasv peatub.

Talvine muru kaitse

Vältige oma murul kõndimist, kui see on külmunud või puhkeolekus, et vältida muruliblede kahjustamist.

Kasutage lumetõkkeid või muid tõkkeid, et vältida lume kuhjumist teatud piirkondades, mis võib põhjustada lumehallitust ja muid probleeme.

Talv on suurepärane aeg kevadhoolduse planeerimiseks. Kaaluge tehtavaid muudatusi või parandusi ja broneerige teenused ette.

Soovite hoida oma muru aastaringselt laitmatuna? Võtke ühendust SEGENSO OÜ-ga ekspertide maastikukujunduse ja muruhooldusteenuste saamiseks, mis on kohandatud Eesti ainulaadsetele aastaaegadele.

Kontakt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kuidas saavutada jätkusuutlik maastikukujundus Eestis?

Jätkusuutlik maastikukujundus Eestis ei ole lihtsalt trend; see on pühendumus meie keskkonna loomuliku ilu ja ökoloogilise tasakaalu säilitamisele. Võttes kasut
ssb.ee
Jätkusuutlik maastikukujundus Eestis ei ole lihtsalt trend; see on pühendumus meie keskkonna loomuliku ilu ja ökoloogilise tasakaalu säilitamisele. Võttes kasutusele keskkonnasõbralikke praktikaid, saame luua väliruume, mis on esteetiliselt meeldivad ja samal ajal kasulikud ökosüsteemile. Kohalike taimede valik Kohalikud taimed on kohandunud kohaliku kliima ja mullatingimustega, muutes need vastupidavamaks ja vähem hooldust nõudvaks. Samuti pakuvad nad olulist elupaika kohalikule metsikule loodusele, edendades bioloogilist mitmekesisust. Uurige Eesti põliseid liike ja kaaluge selliseid

Millised on gabioonide eelised tugiseinte loomisel aias?

Gabioonid, itaalia sõnast 'gabbione', mis tähendab 'suur puur', on traatvõrgust konteinerid, mis on täidetud kivide, betooni või mõnikord liiva ja mullaga. Algs
ssb.ee
Gabioonid, itaalia sõnast 'gabbione', mis tähendab 'suur puur', on traatvõrgust konteinerid, mis on täidetud kivide, betooni või mõnikord liiva ja mullaga. Algselt kasutati neid Vana-Egiptuses sõjaliste kindlustuste jaoks, kuid nüüdseks on nad muutunud mitmekülgseteks vahenditeks maastikukujunduses. Gabioonid pakuvad ainulaadset kombinatsiooni vastupidavusest, paindlikkusest ja läbilaskvusest, muutes need suurepäraseks valikuks erinevateks aiakujunduse rakendusteks. Nad on kulutõhusad, keskkonnasõbralikud ja sulanduvad kergesti looduslikku maastikku. Funktsionaalsete alade loomine

SEGENSO OÜ tegevusaruanne 2022

Segenso OÜ põhitegevusalaks on erinevate maastikuhooldus teenuste pakkumine lisaks ka haljastuse rajamine ning metsamajanduslikud tööd.  2022 a majandusaastal k
ssb.ee
Segenso OÜ põhitegevusalaks on erinevate maastikuhooldus teenuste pakkumine lisaks ka haljastuse rajamine ning metsamajanduslikud tööd. 2022 a majandusaastal käibe kasvu tagas mitmete uute teenuste pakkumine ning olemasolevate kliendisuhete säilitamine. 2023 a majandusaasta eesmärgiks on turu osa suurendamine riiklike objektide näol ja suurendada käivet veelgi väärtustades juba olemasolevaid kliendisuhteid.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.