Rohkema info nägemiseks:

ALEKON PROPERTY AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5539; jälgijaid - 314. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ALEKON PROPERTY AS kohta arvamuslugu!"

ALEKON PROPERTY AS hetkeolukord

Juba 5539 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 314 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Kontsern koosneb emaettevõttest Alekon Property AS ja kahest tütarettevõttest: Alekon Cargo OÜ (100% osalus) ja Alekon

Cranes OÜ (100% osalus).

Alekon Property AS-i põhitegevusalaks olev sadamate terminalidele kraanaseadmete tarnimine ja paigaldamine on saanud alguse 1985. aastal samaaegselt Tallinna Uus-Sadama (praegune Muuga sadam) ehitamisega. Paljud äriühingu spetsialistid (mehaanikud, elektrikud, insenerid) olid tegevad Muuga sadama ehitusel. Pärast NSVL Merelaevastiku Ministeeriumi Lääne

Montaaživalitsuse Eesti Filiaali tegutsemise lõppemist asutati 100 % Eesti erakapitaliga aktsiaselts Alekon TS, mille ärinimeks on alates 2008 aastast Alekon Holding AS.

Alekon Property AS-i põhiliseks koostööpartneriks on saksa kraanaehituskontsern „KRANUNION“, mis on üks maailma juhtivatest ettevõtetest sadamatele, laevaehitustehastele, metallitööstusele ja raudteedele tõste- ning ümberlaadimisseadmete valmistamise valdkonnas. Alekon Property AS on viimased 6 aastat portaalkraanade valmistajatehase „KIROW ARDELT

GmbH“ (varem tuntud nimede all TAKRAF, Kranbau Eberswalde) ametlik esindaja Balti riikides, Ukrainas ja Ida-Euroopas.

Alekon Property AS teeb koosööd ka teiste ümberlaadimistehnika valmistamisele spetsialiseerunud juhtivate ettevõtetega nagu

FAM ja ThyssenKrupp Fördertechnik.

Alekon Propperty AS on tarninud ja monteerinud üle 130 kraana ja tõstemehhanismi ning ümberlaadimisseadme Baltimaade,

Ukraina, Venemaa ja Kasahstani sadamatele. Alekon Property AS-l on vajalikud tegevusload ja litsentsid, kvalifitseeritud personal ning pikaajaline kogemus spetsialiseeritud sadamaterminalidele portaal-, sild-, pukk-kraanade, puisteveoste ümberlaadurite, konteinerite kai- ja tagala- ümberlaadurite, laevalaadurite, stackerite, reclaimerite, vagunikallutajate ja konveiersüsteemide paigaldamiseks, rekonstrueerimiseks, remondiks, moderniseerimiseks ja muude eelnevaga seonduvate tehniliselt keerukate tööde teostamiseks.

2008. aastal Alekon Property AS ehitas omavahendite arvel ning pangalaenu toel oma kinnistule Maardus, Jaama tee 6 ja

Saha-Loo põik 4 kaubalaohooned pindalaga 9916 m² (kasutusluba 18.02.2008), ja Jaama tee 6 metallkonstruktsioonide koostetsehhi pindalaga 8007 m² (kasutusluba 16.07.2008), laohoone raudtee-estakaadi (kasutusluba 12.10.2007), haruraudtee nr 12 (kasutusluba 15.01.2009), samuti betoonkattega kaupade ja konteinerite avatud laoplatsid.

Alekon Cargo OÜ asutati 27. detsembril 2007. Ettevõttel on tollilao – ja tolliterminali, vabatsooni ladustamise load. Ettevõte osutab klientidele logistikateenuseid, veoste rahvusvahelise ekspedeerimise teenuseid erinevat liiki transpordivahenditega, kaupade käitlemise ja ladustamise teenust (väljas/sees), tollivormistuse teenust ka Muuga sadama vabatsoonis.

Alekon Cargo OÜ kasutuses on kaasaegne kõiki võimalusi pakkuv tootmiskompleks 3 raudteeharuga, mis annab võimaluse üheaegselt võtta oma territooriumil vastu laadimistööde teostamiseks terve kaubarongikoosseisu. Ettevõtte kasutuses ladude üldpind on 27000 kaubaaluse hoiustamiseks on 16000 m², millesse on paigaldatud riiulid kauba paigutamiseks kuuele ladustamiskorrusele. Konteinerite ladustamiseks 3500 TEU jaoks on ala 90 000 m², millest 75 % on monoliitbetoonkattega ja 25 % asfaltkattega. Lisaks on renditud ca 25 000 m² killustikkattega aiaga piiratud maa ala.

Laadimiseks on ettevõtte käsutuses 10 laadimissilda. Terminal töötab igapäevaselt ja ööpäevaringselt. Kauba teisaldamiseks ettenähtud tehnika on ettevõtte kasutuses uus ja koosneb 10 kahveltõstukist, 1 külghaaratsitega tõstukist ja teleskoopkonteinertõstukist tõstevõimsusega 45 tonni. Lisaks on suurte ja raskete projektikaupade tõstmiseks kasutusel 3 kraanat.

Ettevõte pakub klientidele täiendavalt kaalumis-, sorteerimis- ja kiletamisteenust.

Tütarettevõte Alekon Cranes OÜ asutati 27.12.2007. Põhitegevusala - sadamatehnika remont, moderniseerimine, paigaldus ja häälestmine. Montaažitööde peatellijaks on emaettevõte Alekon Holding AS. 2014.a Alekon Cranes OÜ tegevus peatati. Alates august 2017 aasta alustas Alekon Cranes OÜ tegevuse sama põhitegevusalal.

Aruandeaasta tegevus

Statistikaameti teatel pidurdasid ettevõtlussektori kasumi kasvu enim töötleva tööstuse, kinnisvara- ning veonduse ja laonduse ettevõtted. Eesti ettevõtlussektori kogukasum vähenes.

Jätkuvate majandus sanktsioonidega Venemaa suunal on ka languses kogu Eesti sadamaid ja transiidiettevõtteid läbiva transiitkauba maht, seega tegelevad sektori ettevõtted alternatiivsete väljundite otsimisega ja ettevõtete profiili muutmisega.

Seoses survele palgatõusuks oleme vähendanud ettevõtte töötajaskonda. Tegevuse ümberprofileerimisel oleme alustanud uute teenuste pakkumisega ja eesti ekspordi ning impordi voogude teenindamisega. 2022 aastal on lisandunud uued kaubagrupid.

Sõlmitud on konteinerite hoiustamise ja remondilepingud enamuse konteinerlaevaliinidega mis külastavad Muuga Sadamat.

Uusi investeeringuid ettevõte teinud ei ole.

Suurema osa Alekon Property AS-i müügitulust moodustasid 2022.a. laoteenused 1 682 592 eurot, enda kinnisvara üürileadmisest 544 155 eurot ja sadamatehnika paigaldusest 374 558 eurot.

Alekon Property AS-i müügitulu oli aruandeaastal 1 094 447 eurot ( 2021. aastal 2 228 862 eurot), konsolideeritud müügitulu 3 115 179 eurot (2021. aastal 5 684 917 eurot). Müügitulu muutus on -45%.

2022.a. konsolideerimisgrupp tegi ainult hädavajalikud investeeringud põhivara soetamisele.

2022 majandusaasta oli ettevõtte jaoks kahjumlik. Alekon Property AS ja Alekon Cargo OÜ jaoks majandusaasta oli kasumlik. Kahjumiga lõppes majandusaasta Alekon Cranes OÜ jaoks. Käibe ja kasumi langus on põhjustatud sõjast

Ukrainas. Ettevõtte oli sunnitud kohandama oma töö ümber ja see tõi kaasa mahtude ajutise olulise vähenemise.

2022 aasta tulemust võib pidada rahuldavaks, arvestades täiesti uut olukorda kuhu oleme sattunud sõja Ukrainas tõttu. Kuna Venemaa ja Ukraina ettevõtted olid Alekon Cranes OÜ-u peamiste partnerite hulgas.

Töötajad ja juhatus 2022. aastal töötas Alekon Property AS-s ja tütarettevõtetes keskmiselt 49 inimest ( 2021. aastal –53).

Alekon Property AS juhatusel on üks liige, Alekon Cargo OÜ juhatus – on kolmeliikmeline ja Alekon Cranes OÜ juhatusel on kaks liiget. Alekon Property AS-i nõukogus on kolm liiget, 2022. aastal üks liige sai tasu.

ALEKON PROPERTY AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.