Rohkema info nägemiseks:

SWEDBANK INVESTEERIMISFONDID AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1380; jälgijaid - 231. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta SWEDBANK INVESTEERIMISFONDID AS kohta arvamuslugu!"

SWEDBANK INVESTEERIMISFONDID AS hetkeolukord

Juba 1380 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 231 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta oli Swedbank Investeerimisfondide ASi („SIF“ või „ettevõte“) jaoks mitmekesine, hõlmates mõjusid nii väliskeskkonnast kui ettevõte seest. Peamised märksõnad, mis aastat iseloomustavad, on tooteportfelli muudatused, turgude volatiilsus, Vene vägede sissetung Ukrainasse ja Eesti pensionireform.

SIF poolt hallatavad suurimad fondid on Eesti pensionisüsteemi nn teise samba fondid. Seetõttu mõjutavad ettevõtte tegevust nii teise samba fondide tootlus, tasud, sissemaksete suurus, klientide tsükliline liikumine erinevate fondide vahel ning 2020. aastal vastu võetud kohustuslikku kogumispensionit puudutavad seadusemuudatused ehk nn pensionireform.

Eesti II samba pensioniturul on ajaloolistel põhjustel suur hulk kliente kogunud oma pensionit madala aktsiariskiga fondides. Tegemist on loomisest alates olnud süsteemiga, kus aktsiariski hoiti pigem madalamal ning kliendid, kes ise teadlikku valikut fondi osas ei teinud, loositi konservatiivsetesse fondidesse. Järjestikused muudatused pensionisüsteemis on lisanud paindlikkust ning ka sentiment turul on muutunud - pika kogumisperioodi jooksul on ajalooliselt aktsiaturud näidanud parimat tootluse tulemust ning ka klientidele on riskivõtmist teadvustatud läbi kogumisperioodi pikkuse. 20 aastase pensionisüsteemi ajaloo juures oleme ka näinud, et suur osa klientidest ei ole huvitatud oma pensionit puudutavaid otsuseid tihti läbi kaaluma ning teemasse süvenema. Soovides oma klientidele pakkuda parimaid lahendusi ning tehes nende jaoks otsustusprotsessi võimalikult lihtsaks ning mõistetavaks, lansseeris SIF mais 2022 esimesena Eestis II samba elutsüklifondid. Elutsüklifondide mõte on pakkuda kliendile kogumist üle kogu tema elukaare, kohandades sellele vastavalt aktsiariski portfellis.

Elutsüklifondid võeti klientide poolt hästi vastu.

Pensionireformi mõjud jätkusid 2022. aastal samuti prognoosipäraselt. 2022. aastal võtsid teisest sambast raha välja ca 48,8 tuhat inimest. Swedbanki pensionifondid on likviidsed ning teises sambas jätkajate investeeringud ei ole pensionireformi tõttu ohustatud. Reformi mõju ning inimeste huvi raha II sambast välja võtta on ajas vähenenud, kuid prognoosime teatud mõju jätkumist ka käesolevasse aastasse. Inimeste teadlikkus enda vastutusest pensionipõlveks kogumises osas paraneb iga aastaga ning huvi täiendavate kogumisvõimaluste vastu kasvab. Swedbanki kolmanda samba pensionifondidesse lisandus aastaga rohkem kui 7 700 osakuomanikku, mis tähendab, et osakuomanike arv on kasvanud juba rohkem kui 63 tuhandeni. Pensionisüsteemi arendamise osas tegime koostööd Finance Estonia katuse alt ning esitasime mitmeid ettepanekuid sealt ka Rahandus- ja Sotsiaalministeeriumitele. Edukaimaks teemaliiniks pensionisüsteemi parandamise osas oli teise samba isikliku panuse suurendamise võimalus kuni 6%ni, mis saab klientidele kättesaadavaks alates 2025. aastast. Lisaks esitas SIF mitmeid ettepanekuid tööandjapensioni teemal. Tööandjapension toodi välja ka ühe võtmelahendusena Rahandus- ja Sotsiaalministeeriumi poolt koostatud ja avaldatud pensionisüsteemi analüüsis.

Lisaks pensionifondidele on SIFi tooteportfellis ka kaks regionaalset aktsiafondi, kuid ettevõte soovib

SWEDBANK INVESTEERIMISFONDID AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.