Rohkema info nägemiseks:

MEIRA EESTI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1850; jälgijaid - 26. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta MEIRA EESTI OÜ kohta arvamuslugu!"

MEIRA EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 1850 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 26 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Meira Eesti OÜ on 100% Meira Oy omanduses olev tütarettevõte.

Meira Eesti OÜ tegevuseks on kohvi ning maitsestamistoodete müük ja turundus. Meira Oy on 100% Massimo Zanetti Beverage S.A omanduses olev tütarettevõte. Meira Oy tegevuseks on kohvi ning maitsestamistoodete valmistamine, müük ja turundus. 2023. aasta oli ettevõtte kahekümne seitsmes majandusaasta. Käesoleva aruande majandusnäitajate võrreldav periood on eelmine majandusaasta, s.o.

01.01.2022 - 31.12.2022. Aruandlusperioodil jätkus eelarve- ja plaanipärane majandustegevus.

2023. aasta majandustulemuste põhiliseks mõjutajaks võib nimetada sõda Ukrainas, energiakriisi, toorkohvi hindade olulist tõusu ning inflatsiooni. Meira Eesti OÜ käive tegi võrreldes 2022. majandusaastaga kasvu, kuid väljakutseks osutus kõrge toorkohvide hind.

Müük kasvas Horeca segmendis ning ka eksport Lätti ning Leetu. Müügilangus oli kohvidel jaekaubanduses mõjutatuna üldisest majandusolukorrast.

Maitsestamistoodete müük jäi võrreldavale tasemele võrreldes 2022. aastaga.

Raamatupidamiskohustuslase tegevusega kaasnevaid olulisi keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud.

Meira Eesti OÜ on üle läinud suures osas nende kohvide müügile, mis omavad Rain Forest Alliance sertifikaati ning paljud ka mahemärgist, et vähendada meie ökoloogilist jalajälge. Horeca sektoris kasutatavad kohvid on 100% Rain Forest Alliance sertifikaadiga.

Finantsriskide maandamiseks, valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske hindame pidevalt ning hinnastasime ka 2022. aastal oma kaupade väljamüügihindu vastavalt. Kogu kohv ostetakse tootmiseks USA dollarites ning see mõjutab oluliselt ka tooraine sisseostu- ja väljamüügihinda.

Suurenenud on GBP ja USD vääringus makstavate tehingute osakaal, kuna hakkasime tellima teesid oma grupi ettevõttest Suur-Britanniast ja kohvimasinaid Hiinast. Väljamüügihindades on arvestatud valuutakursimuutused.

Eesti OÜ müügitulu 2023. aastal oli 3,57 miljonit eurot. Aruandlusperiood lõpetati 7 tuhande eurose kasumiga.

Personal

Meira Eesti OÜ juhatuse liikmeid oli kaks - Meira Oy tegevjuht Raimo Tapani Sinisalo ja Meira Eesti OÜ tegevjuht Marek Lahe. Ettevõtte palgakulu oli kokku 187,87 tuhat eurot, sealhulgas juhatuse liikmetele töölepingu alusel makstud 56,9 tuhat eurot. Summad on ilma ettevõttepoolsete maksudeta.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks

Suurendada Meira Eesti OÜ käivet, tugevdada turupositsiooni Baltikumis investeerides müügiedenduskampaaniatesse ja tuua turule uusi tooteid.

Suurimat kasvu ootame Lätist ja Leedust seoses uue edasimüüjaga, kellel suured lootused (Sanitex).

Suhtarvud 2023 2022

Puhaskasumi marginaal (%) : Puhaskasum/ Müügitulu 0,18 % 0,44 %

Ärikasumi marginaal (%) : Ärikasum/ Müügitulu 0,44% 0,44 %

Omakapitali puhastootlus aastas (%) : Puhaskasum/ Perioodi keskmine omakapital 3,7% 8,5 %

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja: Käibevarad/ Lühiajalised kohustused 0,91% 0,91 %

MEIRA EESTI OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.