Rohkema info nägemiseks:

ODE AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1844; jälgijaid - 6. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta ODE AS kohta arvamuslugu!"

ODE AS hetkeolukord

Juba 1844 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS Ode on 2022. aastal jätkanud põhikirjalist tegevust hambaraviteenuste osutamisel. AS Ode positsioon Tartu ja Lõuna-Eesti hambaraviturul on kasvav. Toimunud on ruumide laienemine, arstide ja abipersonali kasv, samuti turuosa suurem hõivamine. Selle kindlustamiseks pakutakse kompleksset raviteenust ja innovaatilisi-, sealhulgas implantaatidele kinnituvaid hambaproteese ning osutatakse spetsialiseeritud kirurgilist ja ortodontilist ravi.

2023. aastal on plaanis jätkata senist tegevust, hambaraviteenuse osutamist Tartu ja Lõuna-Eesti regioonis. Juhatuse hinnangul on AS Ode jätkuvalt tegutsev majandusüksus.

Käive 2022.aasta käive oli 3 422 037 eurot, mis oli 518 202 euro võrra suurem, kui 2021. aastal.

Ettevõtte käive kasvas 18 % ja majandusaasta lõppes kasumiga. Käive suurenes võrreldes eelnev perioodiga mitmel põhjusel: Ülikooli tänava osakond on tööle pandud efektiivsemalt, kuigi veel mitte täies mahus. Lisaks on head majandustulemused saavutatud tänu patsientide arvu kasvule ning suurenenud on innovaatiliste ja kallimate kirurgiliste- ja hambaproteesitööde osakaal. Positiivse efekti andsid optimaalne ruumide rakendus ja erinevate spetsialistide koostöö, teeninduspiirkonna laienemine, investeeringud tänapäevaste tehnoloogiate kasutuselevõtmiseks varasematel aastatel.

Paranenud on tööjõu ja teiste ressursside optimaalne kasutamine.

Teenuste hinnad tõusid vähe võrreldes materjalide ja teenuste ning teiste kulude hinnatõusuga.

Seoses mittekulupõhiste Haigekassa hindadega ühelt poolt ja samaaegse palgakokkulepetest kinnipidamise kohustusega, samuti materjalide, tugiteenuste ja seadmete ülalpidamiskulude püsimisega kõrgel tasemel teiselt poolt on mõningate teenuste osutamine olnud mittekasumlik.

Samas, käibe kasv kinnitab, et meie kliendid hindavad endiselt Ode teenuse head hinna ja kvaliteedi suhet. Tööjõu kulud on suurenenud seoses üleriigilise palgakokkuleppe järgse iga-aastase tunnihinna tõusuga. Koolituskulud on taas tõusnud (pärast Covid olukorda).

Majandusaasta käive ja kasum iseloomustavad AS-i Ode hästi toimiva ja jätkusuutliku ettevõttena. Eelnev hinnang kinnitab, et ettevõtte arendamisel ja investeeringute tegemisel on tehtud õigeid otsuseid ning neil on olnud positiivne efekt.

Negatiivset mõju majandustulemustele avaldasid varasemad investeeringud uue osakonna ehitamisel ja sisustamisel, uued investeeringud aparatuuri ja ravimeetodite kaasajastamisse, laste hambaravi odavatest hindadest tingitud vähene efektiivsus ja materjalide ning ostetavate hambalaboriteenuste hinnad ning väga oluliselt palgakulud seoses palgakokkulepetega.

2023.a. planeerime käibe mõningast suurenemist. Eesmärk on eelkõige efektiivselt majandada

Ülikooli tänava osakonda. Tulemust võib mõjutada endiselt Covidist tingitud eriolukorrad, samuti sõjast tingitud materjalide, seadmete vahendite hinnatõus ja tarneraskused. Juba varem on suurenenud püsikulud rendile ja kaitsevahenditele. Mõnevõrra suurendab püsikulusid 2 osakonna ebaefktiivne töö puhkuste ja haiguste perioodil.

Nõudlus teenuse järele püsib, iseloomulik on küll vajaduse ja nõudluse suurenemine hambaraviteenuse järele üldse, eriti keeruliste ning komplekssete hambaproteetiliste ja kirurgiliste lahenduste järele, kuid piiravaks asjaoluks on suurenenud inflatsioon, elanike vähenenud sissetulekud, majanduskeskkonna ebakindlus ja madal motivatsioon tervisesse panustada. Laste hambaravi ja eriarstiabi osutamiseks on sõlmitud lepingud Haigekassaga, eriarstiabi leping on taastunud. Samas suureneb Haigekassa poolt tasutavate ebaefektiivsete teenuste osakaal seoses HK

ODE AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.