Rohkema info nägemiseks:

RIS EHITUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4012; jälgijaid - 61. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta RIS EHITUS OÜ kohta arvamuslugu!"

RIS EHITUS OÜ hetkeolukord

Juba 4012 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 61 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Aasta 2022

Lõppenud 2022 aasta andis AS-le RIS Ehitus võimaluse kasvatada käivet ja õppida majanduslikult ebastabiilsetel aegadel toime tulema.

Ettevõtte kliendipõhine suhtumine ja võimekus teha erineva keerukusega ehitustöid, tõi juurde tellijaid väljaspool Lõuna-Eestit ja kasvatas suurepäraste alltöövõtjate ja koostööpartnerite pagasit.

AS RIS Ehitus loeb lõppenud 2022 aasta edukaks, kuna suudeti väga raskel ning ebastabiilsel aastal käivet kasvatada ja jääda suuremasse kasumisse, kui aastal 2021.

AS RIS Ehitus müügitulu jõudis 2022. aasta lõpuks 3 231 tuhande euroni. Võrreldes eelmise aastaga oli käibe kasv 16%. Põhitegevuse kasum oli 166 tuhat eurot.

Ettevõtte põhitegevust iseloomustavad suhtarvud ja nende arvutamise metoodika: 2021 2020

Müügitulu (tuhat €) 3 231 2 770

Käibe kasv (- kahanemine %) 16% 103%

Puhaskasum(-kahjum tuhat €.) 166 33

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 2,34 2,2

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: (cid:127) Käibe kasv (%) = (müügitulu 2022 – müügitulu 2021) / müügitulu 2021 * 100 (cid:127) Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustused

Ehitusprotsessis aset leidvate ootamatute kahjujuhtumite riski maandamiseks sõlmib ettevõte kindlustusseltsidega koguriskikindlustuse (CAR) lepingud.

Töövõtulepingust tulenevate töövõtja lepinguliste kohustuste täitmine on tagatud esimesel nõudmisel väljamakstavate pangagarantiidega.

Lepingutele, millele ei laiene CAR kindlustus ja pangagarantii, moodustatakse garantiireserv. 2022 aastal moodustati ettevõttes garantiieraldisi kogusummas 5 tuhat eurot. Alltöövõtjate poolt tehtud tööde osas kõrvaldab garantiiajal ilmnevad vead alltöövõtja.

AS RIS Ehitus töötajate keskmine arv 2022 aastal oli 9 täiskohaga töötajat. Juhatusse ning nõukogusse kuulumise eest tasu ei maksta.

Juhatusest ja nõukogust lahkumise korral hüvitist ei maksta.

Aasta 2023

Aasta 2023 ei ole näha, ei ehitusturul ega ka üldises majanduslikus ning poliitises olukorras, stabiliseerumist. Vastupidi- segane, ebastabiilne seis jätkub igas valdkonnas. Jätkub venemaa sõjaline sissetung Ukrainasse, mis on toonud kaasa riigi suuremad kaitsekulutused ja väiksemad investeeringud ehitusse. Ehitusturul on tunda, lisaks valitsuse otsustele, ka eraettevõtajate ja -tellijate kartust tuleviku ees, mis on toonud kaasa ka erasektoris ehitusmahtude vähenemise. Väiksemad ehitusmahud aga toovad kaasa ettevõtetele majandusraskusi, mis võivad lõppeda pankrottidega ning töötajate koondamislaineid. Ebakindlus ning -stabiilsus materjalide hindade ja tarnete osas jätkub nagu eelnevatel aastatel, ning mõjutavad otseselt sõlmitud ja/või käimasolevate era- ja riigitellimuste lepingute täitmist. Kuid AS RIS Ehitus on suutnud sõlmida aastaks 2023 ehituslepinguid piisavas mahus ning säilitades optimismi on ettevõtte eesmärgiks aastal 2023 kasvatada käivet ja lõpetada aasta kasumlikumalt, kui aasta 2022.

RIS EHITUS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.