Rohkema info nägemiseks:

PONTOS BALTIC AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 936; jälgijaid - 128. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta PONTOS BALTIC AS kohta arvamuslugu!"

PONTOS BALTIC AS hetkeolukord

Juba 936 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 128 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS Pontos Baltic kuulub Pontos Gruppi, mille asukohamaaks on Soome vabariik. Ettevõtte põhitegevusalaks on finantsinvesteeringud ning kinnisvaraarendus ja -haldus. Ettevõte teostab oma eesmärke tütarettevõtete kaudu.

Tütarettevõte Osalus Tegevusala Asukohamaa

AS Hotell Viru 100% Kinnisvara haldus Eesti

Pore Development N.V. 100% Investeerimistegevus Holland

AS Viru Center 100% Kinnisvara haldus Eesti

Pontos Relog Oy 100% Kinnisvara haldus Soome

Aruandeaasta kestel jätkas AS Pontos Baltic plaanipäraselt oma investeerimistegevusi. Ettevõte jätkas investeeringuid oma tütarettevõttesse

Pore Development N.V. Ombria kuurordi arendusprojekti Portugalis, kus on käimas hotelli ja 65 Viceroy kaubamärgiga residentsi ehitus. Antud etapi ehitus peaks lõppema 2023. aasta lõpus. Enamus residentsidest on müüdud. AS Pontos Baltic jätkas ka investeerimist erakapitalifondidesse. Erakapitalifondide tootlus oli 2022. aastal jätkuvalt tugev.

2022. majandusaasta kahjum oli 29,5 miljonit eurot ja müügitulu oli 0,1 miljonit eurot. 2021. aasta vastavad näitajad olid kasum 3,3 miljonit eurot ja 0,1 miljonit eurot. Ettevõtte finantspositsioon muutus seoses antud laenude ajutise allahindlusega lähtuvalt SRV aktsia kursi langusest.

Tütarettevõtetelt laekus dividende 2022. aastal 4,5 miljonit eurot. 2021. aastal laekus dividende 4,8 miljonit eurot. Intressitulu kasvas 2022.

aastal 0,8 miljoni euroni 0,5 miljonilt eurolt 2021. aastal. Muud finantstulud 9,7 miljonit eurot ja finantskulud 42,2 miljonit eurot sisaldasid 6,9 miljonit eurot tulu erakapitali investeerimisfondidest. 2021. aastal oli see tulu 3,4 miljonit eurot. Aktsiate allahindlus mõjutas tulemust negatiivselt 20,9 miljonit eurot ning laenude allahindlus 19,8 miljonit eurot.

Intressikulud ulatusid 2,2 miljoni euroni võrreldes 2021. aasta 1,7 miljoni euroga.

Kuna ettevõtte peamine majandustegevus piirneb euroalaga, ei eksisteeri ettevõttel olulisi majandusriske seoses valuutakursside muutumisega maailmaturul.

Pontos Baltic AS tegevuskeskkonna üldine (makromajanduslik) areng on pandeemiajärgsel aastal olnud varasemast heitlikum ning mingil määral on pandeemia mõjutanud ka ettevõtte finantstulemusi. 2022. aastal ei ole COVID-19 mõjud siiski enam sarnased varasematele majandusperioodidele ja majandus on üldiselt näidanud mõõdukat kasvu. Pontos Baltic investeerib erinevatesse varaklassidesse ning nende riski- ja tootlusprofiil on erinev. 2022. aastal avaldas positiivne majanduskeskkond erakapitaliinvesteeringutele positiivset mõju, samas samas kui kinnisvara varasid mõjutas negatiivselt järsk energiakulude kasv ning sellest lähtuvalt hüppeline elukalliduse tõus tegevuskeskkonnas

Pontos Baltic AS äritegevuses ei ole olulisi mõjutajaid hooajalisuse või majandustegevuse tsüklilisuse seisukohast. Investeerimine erinevatesse varaklassidesse tasakaalustab võïmalikku hooajalisust ja annab vastupidavuse majanduse kõikumisele.

Ettevõtte tegevusega kaasnevatest olulistest keskkonna- ja sotsiaalsetest mõjudest võïb välja tuua uute investeeringutega kaasneva lisapersonali värbamise teel loodavate töökohtade mahu läbi tütarettevõtete. Vastutustundliku ettevõttena rakendab Pontos Baltic AS Ombria kuurordi arendamisel ja ehitustegevuses jätkusuutlikke ning keskkonda säästvaid tegevusi.

2022. aastal osales AS Pontos Baltic sidusettevõte AS Viru Keskus LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) hoonete sertifitseerimisprogrammis ja pälvis Platinum sertifikaadi, mis on nende kõrgeim hinnang keskkonnasäästlikkuse eest. Viru Keskus on ainus kaubanduskeskus Baltikumis, mis on pälvinud nii kõrge tunnustuse energiatõhususe, taaskasutuse, ressursisäästlikkuse ja majandamise valdkondades.

Kõiki ettevõtte tegevuse põhiküsimusi arutati nõukogu koosolekutel või juhatuse algatusel kokku kutsutud aktsionäride koosolekutel. Juhatuse ainuliikmena tegutses endiselt Eha Sadrak ning nõukogu liikmetena Timo Kokkila, Risto Vahimets ja Aare Tammemäe.

Ettevõttes töötas 2022. aastal üks töötaja.

PONTOS BALTIC AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.