Rohkema info nägemiseks:

ECOMATIC AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 8160; jälgijaid - 46. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta ECOMATIC AS kohta arvamuslugu!"

ECOMATIC AS hetkeolukord

Juba 8160 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 46 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 7 korda.

Tegevusaruanne 2023

Ecomatic AS ( edaspidi „ettevõte“) tegutseb alates aastast 1992 ning ettevõtte põhituru moodustavad Eesti, Läti ja Leedu . Põhitegevuseks kujunes aruandeaastal hooneautomaatika juhtimiskilpide valmistamine ja automaatikatööd, järk-järgult on lisandunud tugitegevusi : hooldus hooneautomaatikale ja gaasiseadmete müük ja paigaldus.

2023. aastal valminud suuremad objektid : Tartu Ülikooli kliinikumi 3 ehitusjärk, Tehnopol 3, G4S hoone, Kiviõli PPA, Kohtla -Järve PPA jne.

Ettevõtte põhitegevust iseloomustavad suhtarvud ja nende arvutamise metoodika 2023 2022

Omakapitali määr 41,79% 36,16%

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 1,37 1,33

EBITDA ( EUR) 387 951 277 805

EBITDA marginaal 7,0% 5,9%

Omakapitali määr : omakapital/ koguaktivad x100

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja : käibevarad/ lühiajalised kohustised

EBITDA ( EUR): ärikasum +kulum

EBITDA marginaal : ärikasum+ kulum/ müügitulu x100 2023. aasta oli ettevõtte jaoks postiivne, ehitusmaht tõusis ja suutsime kasvatada kasumit, kuigi suurenes ehituskulude kasv nii materjalide, kui ka palgakulu näol. Statistikaameti andmetel vähenes 2023.aastal ehitusmaht Eestis 7% võrreldes 2022. aastaga. Kohalikku ehitusturgu mõjutas enim hoonete ehitusmahtude kahanemine. Vähem ehitati uusi hooneid ja tehti remondi- ja rekonstrueerimistöid. Ecomatic AS tegevusvaldkond hõlmab põhiliselt mitteeluhooneid ja ehitusvaldkond on oma iseloomult üldiselt pika inertsiga, mistõttu olid ettevõttel ehituslepingud varem sõlmitud ja tõid oodatud tulemuse. Murekohaks on nii tulevikuga seotud ebakindlus kui ka kõrged intressimäärad, milleks peaksid kõik turuosalised lähiaastatel valmis olema. Tarneahelad on häiritud seoses sõjaga Ukrainas, roheleppe käivitamisega Euroopas. Riik ja avalik sektor peaksid mängima ehitusektori stabiliseerimisel aktiivset rolli. Seda ei tule teha toetuste kaudu, vaid tellimusmahtude reguleerimisega. On olemas valitsuse heakskiit „Ehituse pikk vaade 2035“, mis on kiiduväärt plaan, kui see ka rakendust leiab. 2024.aastal on tunda ehitusturu jätkuvat

ECOMATIC AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.