Rohkema info nägemiseks:

GOODYEAR BALTIC OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2126; jälgijaid - 342. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta GOODYEAR BALTIC OÜ kohta arvamuslugu!"

GOODYEAR BALTIC OÜ hetkeolukord

Juba 2126 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 342 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Goodyear Baltic OÜ tegevusala on rehvide importimine ning müük hulgi- ja jaemüüjatele kolmes Balti riigis. Kaubamärgid, mida müüakse on

Goodyear, Dunlop, Debica, Sava ning Fulda. Ettevõte on osa Goodyear Dunlop Nordic struktuurist, mida toetab grupi SSC (Shared Service

Center) asukohaga Stockholmis.

Ettevõttel on registreeritud ka filiaalid Lätis ja Leedus.

2022. aastal teenis ettevõte kasumit summas 1 127 352 eurot, 2021. aastal oli kasum 612 203 eurot, kasvades 515 149 euro võrra ehk 84% võrreldes 2021. aastaga. Kasv on peamiselt tingitud vähenenud tegevuskuludest, mis on olnud vajalik müüdud kaupade kallinemise negatiivse mõju korvamiseks. 2022. aasta müük kasvas 90% hästi planeeritud strateegiast, müügimaht suurenes (kasv 110 000 ühikut versus 2021) peamiselt veoautode äris. Müüdud kaupade omahind kasvas 102% peamiselt inflatsiooni, energia-, veo- ja toorainekulude kallinemise tõttu. 2023. aastaks prognoosib Goodyear Baltic OÜ juhtkond müügi kasvu, et tasakaalustada jätkuvat survet müüdud kaupade omamaksumusele.

Dividende aruandeaastal ei makstud. Ettevõte hindab oma likviidsust rahuldavaks, et täita kõiki olemasolevaid kohustisi. Enamik kreeditore on grupisisesed ettevõtted.

Ettevõttes töötab aruandeaasta lõpus 12 inimest (2021: 14) Eesti, Läti ja Leedu peale kokku. Töötajatele makstud palkade kogusumma aruandeaastal oli koos sotsiaalmaksuga 620 534 eurot (2021: 744 742). Juhatuse liikmetele on töötasu ja muid soodustusi 2022. aastal arvestatud summas 10 650 eurot (2021: 10 650).

Keskkond/jätkusuutlikkus

Goodyear Baltic OÜ on The Goodyear Tire & Rubber Company Eestis tegutsev tütarühing. The Goodyear Tire & Rubber Company ("Kontsern") avaldab igal aastal ettevõtte sotsiaalse vastutuse raporti, mis hõlmab terve globaalse kontserni toiminguid.

Üks Kontserni põhilisi jätkusuutlikkuse printsiipe on minimeerida võimalikke äritegevusega seotud negatiivseid tagajärgi ning kasutada ära jätkusuutliku ettevõtluse võimalusi. Peamiselt saavutatakse see Kontserni toodete tootmisprotsesside uuenduste kaudu seoses materjalikasutuse, töötervishoiu ja tööohutuse, uute toodete arendamise ning toorainetarnijatele täiendavate nõuete esitamisega.

Goodyear Baltic OÜ on müügiettevõte ning ligikaudu kõik soetused on tehtud teistelt Kontserni äriühingutelt. Goodyear Baltic OÜ-l ei ole mõju toormaterjalide hankimise või tootmisega seotud otsuste üle. Goodyear Baltic OÜ poolt 2022. aastal müüdud rehvid olid valdavalt toodetud

Kontserni tehastes, mis asuvad Poolas ja Saksamaal.

Goodyear Baltic OÜ jätkusuutlikkuse töö juhtimine põhineb Kontserni globaalsel poliitikal ja suunistel. Kontserni peamised jätkusuutlikkuse eeskirjad on välja toodud käitumiskoodeksis "Äritegevuse juhend" (Code of Conduct "Business Conduct Manual"). Käitumiskoodeksis käsitletakse muuhulgas keskkonna teemasid, ärieetikat ning töötingimusi. Äritegevuse juhend kirjeldab ka konkreetseid eeskirjasid, mis teatud valdkondades olemas. Üks nendest eeskirjadest hõlmab keskkonna, tervise ja ohutuse teemasid ("Environmental, Health & Safety Policy") ning sätestab muuhulgas nõuded vähendamaks keskkonnamõjusid, suurendamaks jätkusuutlikkust materjalides, protsessides ja toodetes ning vähendamaks jäätmeid ning kasvuhoonegaaside emissioone.

2021. aastal algatas Goodyear EMEA piirkonnas kliimastrateegia projekti, mille eesmärk on mõista Goodyeari tegevuse kõige olulisemaid mõjusid keskkonnale, vastata investorite ootustele ning tegutseda pikaajalise edu nimel. Projekt toob välja, et ettevõtetel (sealhulgas Goodyearil) on kohustus vähendada emissioone ning rakendada ümberkujundavaid muutusi. Projekti lõplik raport esitletakse aastal 2023.

Praegusel ajahetkel ei ole informatsiooni Goodyear Baltic OÜ emissioonide ega keskkonnamõjude kohta eraldiseisva ettevõttena.

Goodyear Baltic OÜ poolt müüdavad rehvid sisaldavad materjale, mis võivad keskkonda kahjustada, kui kasutatud rehvid ei ole vastutustundlikult taaskasutatud. Goodyear Baltic OÜ-l on seadusest tulenev tootjavastutus nende rehvide osas, mida äriühing müüb. Seadusest tuleneva tootjavastutuse eesmärk on tagada, et täielikult amortiseerunud rehvid on utiliseeritud vastustustundlikult. Goodyear Baltic OÜ täidab oma tootjavastutuse kohustust kasutades jäätmekäitlusettevõtteid, et asjakohaselt utiliseerida kasutatud rehve.

Riskid 1) Hinnarisk

Äriühing on müügiettevõte ning ei soeta toormaterjale. Kõik toormaterjalide ostud ning tootmine tehakse teistes kontserni äriühungutes, mis müüvad tooted Goodyear Baltic OÜ-le kohalikul turul edasimüümiseks. Goodyear Grupil on risk, et toormaterjali hinnatõusu ei ole võimalik lõppkliendile edasi esitada. Äriühing ei hinda seda riski materiaalseks, kuna see mõjutaks konkurentsi võrdselt.

2) Väärtuse hindamisrisk

Väärtuse hindamisrisk on peamiselt seotud kolmandate osapoolte nõuete väärtuse hindamisega. Ettevõte hindab iga kvartali lõpus kas bilansis kajastuvad nõuded on tõenäoliselt laekuvad. Kui nõuete laekumise tõenäosus on vähenenud, moodustatakse eraldis. Äriühingu eeskirja

GOODYEAR BALTIC OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.