Rohkema info nägemiseks:

NET SYSTEMS GROUP OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1420; jälgijaid - 39. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta NET SYSTEMS GROUP kohta arvamuslugu!"

NET SYSTEMS GROUP OÜ hetkeolukord

Juba 1420 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 39 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Net Systems Group omab 100%-st osalust OÜ-s Weerec ja AS-s Ecometal ning 51%-st osalust OÜ-s Höhle.

OÜ Net Systems Group omab 50%-st osalust OÜ-s Koidulapark Hotell.

AS Ecometal ja OÜ Weerec tegutsevad jäätmekäitluse valdkonnas. Nende ettevõtete töö oli lõppeval aastal stabiilne, sotsiaalseid ja keskkonnaalaseid probleeme ei esinenud ja nende tekkimist pole ette näha ka lähiajal. OÜ Höhle põhitegevusalaks on kaablite paigaldamiseks ja kaitseks ettenähtud mikrotorude tootmine. Seoses mikrotorude kasvava vajadusega maailmas, tunnetasid OÜ Höhle omanikud kasvavat survet ettevõtte omandamiseks rahvusvaheliste suurkorporatsioonide poolt. 2023. aasta kevadel toimuski grupi koosseisus oluline muudatus ning Höhle osalus läks üle uutele omanikele.

Gruppi kuuluvate ettevõtete kogukäive ületas aruandeaastal 48,09 miljonit eurot (2021. aastal 38,65 miljonit eurot), suurenedes eelmise aastaga võrreldes 9,44 miljonit eurot (2021. aastal võrreldes 2020. aastaga suurenes 8,07 miljonit eurot).

Aruandeaasta kasum suurenes võrreldes eelmise aastaga 0,19 miljonit eurot (2021. aastal võrreldes 2020. aastaga suurenemine 2,37 miljonit eurot). Ringmajanduse valdkonnas töötavatel tütarettevõtetel Weerec ja Ecometal on ette näha positiivseid finantsmajanduslikke arenguid.

Elektroonikaromu ja plastjäätmete käitlusettevõte Weerec OÜ investeeris hoolimata turuolukorrast (elekter ja sõda Ukrainas) täiendavatesse ümbertöötlemise seadmetesse, panustas ressursitõhususse ning vähendas ümbertöötlemise (plastjäätmed) tööaega 24/5-le. Samuti võideti elektroonikajäätmete ümbertöötlemise hange perioodiks 2023-2025. Energiakulud kasvasid 75% võrreldes 2021 aastaga.

Höhle OÜ suurendas 2022 aastal välislao asfalteeritud pinda 10 000 m2 võrra. Investeeriti PVC-halli, tagamaks täiendava kuiva ladustamise puittrumlitele. Investeeriti kvaliteedikontrolli seadmetesse, uutesse tootmisliinidesse ning kaasajastati tehase labor. Höhle OÜ kvaliteedijuhtimise süsteem on sertifitseeritud ISO 9001 nõuetele vastavalt ning keskkonnajuhtimise süsteem on sertifitseeritud ISO 14001 nõuetele vastavalt ja töötervishoid ning tööohutus on sertifitseeritud ISO 45001 nõuetele vastavalt.

Ecometal AS investeeris 2022 aastal laohoonete laiendusse ja rekonstrueerimisse ning masinatesse ja seadmetesse üle poole miljoni euro.

Koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga viidi edukalt lõpule raskeplasti kasutamise uuringu projekt, mida toetas Euroopa Liidu Euroopa

Regionaalarengu Fond. Ecometali majandustulemusi mõjutas negatiivselt USA dollari tugevnemine valuutaturgudel.

Tarneahelatega seotud määramatus, kallinenud energiahinnad ning sellest tingitud tootmissisendite hinnatõus avaldas märkimisväärset mõju

Ecometal AS majandustulemustele. Ettevõte tegeles aktiivselt välja toodud riskide maandamisega ning energia- ja kuluefektiivsuse parendamine jätkub ka jooksvalt. Ettevõtte kapitaliseerituse tase on kõrge, võimaldades investeerida vajalikesse tehnoloogilistesse uuendustesse ning olla muutuvates majandusoludes jätkuvalt konkurentsivõimeline.

Ecometal AS 2023. aasta eesmärkideks on lisaks energiaefektiivsuse parendamisele, panustada ka tõhusamalt ettevõtte sotsiaalsete ja keskkondlike mõjude juhtimisse ning töötervishoiu ja tööohutuse juhtimissüsteemi parendamisse.

2022. aastal Koidulapark Hotell OÜ-l majandusnäitajad paranesid, sest hotell hakkas riigihanke raames majutama Ukraina sõjapõgenikke. 2022.

aastal investeeriti hommikusöögiala uuendamisse ja renoveeriti ning kaasajastati 11 numbritoa vannitoad. 2023. aastal on planeeritud jätkata vannitubade kaasajastamist ning renoveerida 16 numbritoa vannitoad. Kõik vannitoad on plaanis renoveerida enne 2024. aasta hooaega.

Emaettevõtte konsolideerimata käive vähenes 39,70% (2021. aastal suurenes 2,25%), kasum vähenes 30,47% (2021. aastal suurenes 1,88%).

Jätkus Saka mõisakompleksi arendustegevus Net Systems Groupile kuuluvatel Sakaoja ning Vaatetorni kinnistutel Ida-Virumaal. Viimastel aastatel on turismimajandus Ida-Virumaal olnud koroona ja Venemaalt saabuvate turistidevoolu lakkamisega tõsistes raskustes. On lootus, et turismil hakkab eelseisvatel aastatel veidi paremini minema, samas võib ähvardav käibemaksutõus sellele lootusele kriipsu peale tõmmata.

Grupi emaettevõttel ning tütarettevõtetel Weerec ja Ecometal väljakujunenud dividendipoliitikat ei ole. Pigem on kasum investeeritud ettevõtete arendamisse. Erandiks on olnud Höhle, kust igal aastal on omanikele makstud vähesel määral dividende.

2022. aastal töötas kontsernis keskmiselt 109 töötajat, emaettevõttes töötajaid ei olnud. (2021. aastal 105, emaettevõttes töötajaid ei olnud), kelle palgafond koos sotsiaalmaksuga moodustas 3,60 miljonit eurot (2021. aastal 3,01 miljonit eurot). Tütarettevõtte juhatuse ja nõukogu liikmetele maksti tasu 0,17 miljonit eurot (2021. aastal 0,14 miljonit eurot), emaettevõtte juhatusele tasu ei makstud.

Emaettevõte Net Systems Group OÜ

Suhtarv 2022 2021

Müügitulude juurdekasvutempo (%) -39,70 2,25

NET SYSTEMS GROUP OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.