Rohkema info nägemiseks:

SAKA AGRO OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 454; jälgijaid - 15. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SAKA AGRO OÜ kohta arvamuslugu!"

SAKA AGRO OÜ hetkeolukord

Juba 454 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Saka Agro on 04.04.2000.aastal asutatud põllumajandusettevõte. OÜ-l Saka Agro on 76 ha maad, lisaks on riigilt kasutusvaldusesse võetud 89 ha maad.

2021. aastal tegeleti põhitegevuse - põllumajandusega. Aruandeaastal kasvatati talirukist ja kaera. Müüdi eelmise hooaja otra, nisu ja kaera.

Selle hooaja saak on laos. Järgmiseks hooajaks on maha külvatud 9 ha talinisu ja ette valmistatud 67 ha põllumaid. Põllumajandusega seonduvad tegevused telliti valdavalt emafirmalt Saka Era OÜ.

2022. aasta oli ennenägematult ootamatu ja keeruline. Sisendite hinnad hakkasid juba 2021. aasta sügisel tõusma ja siis 24.02.2022. tungis

Venemaa Ukrainasse. Algas sõda, mille lõppu ei ennustata ja mis tõi kaasa kriisid ja suure inflatsiooni. Kuna mõlemad riigid on põllumajandussektoris olulised viljamüüjad, tõusid koheselt näljahäda kartuses viljahinnad. Saagikoristuse perioodil olid hinnad kõrged, kuid tänaseks on toimunud langus, sest Ukraina viljaeksport hakkas enam-vähem liikuma ja mujal saadi korralikud saagid. Venemaale kui agressorile kehtestatakse järjest sanktsioone. Venemaa oli oluline väetiste ja kütuse eksportija, mistõttu tekkis väetiste puudus ja üldine sisendite hinnatõus, sest kütus on oluline komponent kõiges.

Saka Agro OÜ-ni väetisenappus ei jõudnud, sest partnerite töökorraldusest tulemusel olid seemned ja väetised juba hangitud.

Covid-19 kriis hakkab tagasi tõmbuma ja ei mõjuta enam töökorraldust.

Kõigi Saka Agro OÜ omandis ja kasutusvalduses olevate maade PRIA toetused on kajastatud tuluna Saka Agro OÜ-s. Vilja müügi korraldab komisjonilepingu alusel Saka Era OÜ.

OÜ-s Saka Agro ei ole töötajaid ja juhatuse liikmetele tasusid ei maksta.

2022. aasta müügitulu oli 39 184 eurot ja majandusaasta tulemiks oli kasum 57 693 eurot (2021: vastavalt 77 885 ja kahjum 15 705).

Ettevõtte osakapital on 31.12.2022. seisuga 2 556 eurot.

Juhatuse hinnangul on OÜ Saka Agro jätkuvalt tegutsev majandusüksus.

SAKA AGRO OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.