Rohkema info nägemiseks:

VEEILU OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 848; jälgijaid - 191. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta VEEILU OÜ kohta arvamuslugu!"

VEEILU OÜ hetkeolukord

Juba 848 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 191 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

OÜ Veeilu on AS Kapiteli tütarettevõte, mille põhitegevuseks on kinnisvara üürimine. Ettevõttele kuulub 2007. aastal

Tallinna südalinnas aadressil Viru väljak 3 valminud neljatärnihotell Nordic Hotel Forum. Hotellis on 258 tuba, spaa ja konverentsikeskus, maa-alune parkla hotelli külastajatele ning restoran NOHO.

OÜ Veeilu on andnud hotelli operaatorlepinguga üürile Nordic Hotels OÜ-le.

Pärast 2021. aasta suvel hotellis lõppenud suuremahulist renoveerimist on viimastel aastatel jätkunud hoones tavapärane majandustegevus.

Ettevõtte 2023. aasta käive kahanes võrreldes aasta varasemaga 14% võrra ning ulatus veidi üle 3 miljoni euro. Käibe languse põhjustas 2022. aastal korrigeeritud rendivara üüriarvestus, mille alusel arvestatakse tulevastel perioodidel laekuvad üüri allahindlused lineaarselt lepinguperioodi kestel. Sellest tulenevalt langes brutokasum -23% ning senisest suuremate turunduskulude tõttu vähenes ettevõtte ärikasum - 31% võrreldes 2022. aastaga.

Tulenevalt tulumaksukohustuse kasvust väljamakstud dividendidelt ning euribori baasintresside tõusust ja sellega kaasnenud suurematest intressikuludest lõpetas ettevõte 2023. aasta 704 tuhande euro suuruse puhaskasumiga, mis on 67% väiksem kui 2022. aastal.

2023. aasta suvel refinantseeriti AS-st Swedbank võetud investeerimislaen 5 aastaks ning suurendati laenusummat 3 miljoni euro võrra. Muud laenutingimused jäid valdavalt samaks, v.a. intressimarginaal, mis mõnevõrra kasvas.

Riskid ja riskijuhtimine

Igapäevatöös puutub OÜ Veeilu kokku erinevate äritegevusega seotud riskidega.

Üürnikega seotud krediidiriski juhitakse valdavalt panga tagatisdeposiitide abil. Samuti tegeletakse aktiivselt üürnike võlgnevuste ennetamisega.

Pangalaenude intressid on enamasti seotud Euroopa Keskpanga baasmäärade muutustega. Seega on ettevõte üsna avatud intressiriskile. Intressiriskide maandamiseks hoiab ettevõte laenude suhet varade turuväärtusesse mõõdukal tasemel.

Likviidsusriski maandab ettevõte piisava suurusega rahareservide abil. Pikaajaliste pangalaenude refinantseerimisvõimaluste väljaselgitamist alustatakse piisavalt vara, et valida sobivaim lahendus lõppeva pangalaenu refinantseerimiseks. Samuti on kontserni emaettevõttel piisavalt likviidsust, et vajadusel tagada tütarettevõtte likviidsus.

Valuutarisk ettevõttel puudub, sest kõik tehingud toimuvad eurodes.

Üldine majandusolukord

Siin ja edaspidi esitatud andmed pärinevad Swedbanki, Statistikaameti ja Colliers Internationali poolt avaldatud ülevaadetest.

2022. aastal alanud majanduslangus jätkus Eestis ka 2023. aastal. Selle peamiseks põhjuseks olevate sisendhindade järsu kasvu ning eksportturgude nõudluse languse kiiret pöördumist ei ole näha ka 2024. aastal. Valitsuskulude defitsiit ja tänane eelarvepoliitika ei luba riigil oluliselt majanduselu elavdada. Pigem vastupidi – täiendavate maksudega (käibemaksu ja tulumaksu tõus ning planeeritav uus auto- ja suhkrumaks) püütakse küll eelarve defitsiiti vähendada, kuid see toob kaasa majanduse jahtumise ning ostujõu vähenemise. Positiivse poole pealt võib välja tuua jätkuvalt madala tööpuuduse ning jaekaupmeeste rõõmuks lisandväärtuse järjest suurema ülekandumise tööandjatelt töövõtjatele, sest palkade kasv (2023. aastal 11% võrreldes aasta varasemaga) ületab jätkuvalt tootlikkuse kasvu.

Ärikinnisvara tehingute turg langes 2023. aastal rekordmadalale tasemele. Aasta kogumaht ületas Eestis napilt 150 miljoni euro piiri, olles aasta varasemast üle kahe korra madalam (2022. aastal 336 miljonit eurot) ning 2021. aasta rekordtasemest lausa neli korda madalam. Põhjused on peamiselt geopoliitilised, oma osa on ka majanduse üldisel jahtumisel ning jätkuvalt kõrgetel baasintressimääradel.

2024. aastaks prognoosib ettevõte tavapärase majandustegevuse jätkumist ega planeeri antud perioodiks olulisi investeeringuid.

VEEILU OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.