Rohkema info nägemiseks:

DELTA PLAZA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1418; jälgijaid - 197. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta DELTA PLAZA OÜ kohta arvamuslugu!"

DELTA PLAZA OÜ hetkeolukord

Juba 1418 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 197 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

OÜ Delta Plaza on AS Kapiteli tütarettevõte, millele kuulub Tallinnas Pärnu mnt. 141 asuv büroohoone Delta Plaza.

2008. aasta detsembris valminud 14-korruselises büroohoones on ligikaudu 12 tuhat m² üüritavat pinda. Hoone esimesel korrusel paiknevad toitlustus- ning kaubanduspinnad ja 2.-14. korrusel asuvad büroopinnad. Parkimine on korraldatud üürnikele 350-kohalises parkimismajas ning külastajatele büroohoone ümber ja parkimismaja esimesel korrusel.

Ettevõtte käive püsis 2023. aastal stabiilsena, kasvades veidi vähem kui 1% võrra võrreldes 2022. aastaga. Üüritulud kasvasid 5% võrra ja ärikasum kasvas võrreldes 2022. aastaga 8% võrra. Üüritulud kasvasid peamiselt tänu üürilepingute indekseerimistele ning väiksemale vakantsile, mis omakorda mõjutas positiivselt üürilendja kanda jäävaid kõrvalkulusid.

Ettevõtte 2023. aasta puhaskasum oli üle kolme korra madalam kui 2022. aastal, ulatudes 203 tuhande euroni. Kasumi languse peamiseks põhjuseks olid intressikulude kasv (504 tuhat eurot 2023. aastal vs 168 tuhat eurot 2022. aastal) ning suurenenud tulumaksukulu väljamakstud dividendidelt (346 tuhat vs 111 tuhat 2022. aastal).

Olulisematest investeeringutest jätkas ettevõte 2023. aastal mitmete üüripindade ümberehitusega, uuendas hoone tehnosüsteeme ja rajas spordisaali kõigile büroomajas asuvate ettevõtete töötajatele. Lisaks paigaldas ettevõte autoparklasse täiendavaid elektriautode laadimisjaamu.

Hoonel on alates 2022. aastast rahvusvaheline BREEAM jätkusuutlikuse sertifikaat tasemel Excellent. Rahvusvaheline kvaliteedimärk kinnitab hoone omaniku panustamist paremasse sisekliimasse ja töökeskkonda.

Riskid ja riskijuhtimine

Igapäevatöös puutub OÜ Delta Plaza kokku erinevate äritegevusega seotud riskidega.

Üürnikega seotud krediidiriski juhitakse valdavalt pangagarantiide/tagatisdeposiitide abil, samuti tegeldakse aktiivselt võlgnevuses olevate üürnikega.

Pangalaenude intressid on enamasti seotud Euroopa Keskpanga baasmäärade muutustega. Seega on ettevõte üsna avatud intressiriskile. Intressiriskide maandamiseks hoiab ettevõte laenude suhet varade turuväärtusesse mõõdukal tasemel.

Likviidsusriski maandab ettevõte piisava suurusega rahareservide abil. Pikaajaliste pangalaenude refinantseerimisvõimaluste väljaselgitamist alustatakse piisavalt vara, et valida sobivaim lahendus lõppeva pangalaenu refinantseerimiseks. Samuti on kontserni emaettevõttel piisavalt likviidsust, et vajadusel tagada tütarettevõtte likviidsus.

Valuutarisk ettevõttel puudub, sest kõik tehingud toimuvad eurodes.

Üldine majandusolukord

Siin ja edaspidi esitatud andmed pärinevad Swedbanki, Statistikaameti ja Colliers Internationali poolt avaldatud ülevaadetest.

2022. aastal alanud majanduslangus jätkus Eestis ka 2023. aastal. Selle peamiseks põhjuseks olevate sisendhindade järsu kasvu ning eksportturgude nõudluse languse kiiret pöördumist ei ole näha ka 2024. aastal. Valitsuskulude defitsiit ja tänane eelarvepoliitika ei luba riigil oluliselt majanduselu elavdada. Pigem vastupidi – täiendavate maksudega (käibemaksu ja tulumaksu tõus ning planeeritav uus auto- ja suhkrumaks) püütakse küll eelarve defitsiiti vähendada, kuid see toob kaasa majanduse jahtumise ning ostujõu vähenemise. Positiivse poole pealt võib välja tuua jätkuvalt madala tööpuuduse ning jaekaupmeeste rõõmuks lisandväärtuse järjest suurema ülekandumise tööandjatelt töövõtjatele, sest palkade kasv (2023. aastal 11% võrreldes aasta varasemaga) ületab jätkuvalt tootlikkuse kasvu.

Ärikinnisvara tehingute turg langes 2023. aastal rekordmadalale tasemele. Aasta kogumaht ületas Eestis napilt 150 miljoni euro piiri, olles aasta varasemast üle kahe korra madalam (2022. aastal 336 miljonit eurot) ning 2021. aasta rekordtasemest lausa neli korda madalam. Põhjused on peamiselt geopoliitilised, oma osa on ka majanduse üldisel jahtumisel ning jätkuvalt kõrgetel baasintressimääradel.

DELTA PLAZA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.