Rohkema info nägemiseks:

WALLSTEIN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 645; jälgijaid - 12. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta WALLSTEIN OÜ kohta arvamuslugu!"

WALLSTEIN OÜ hetkeolukord

Juba 645 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Wallstein tegeles kuni 2007. aastani peamiselt ribi- ja lamellkardinate müügi ja paigaldusega. Alates 2007. aastast ei ole ettevõttel põhitegevust toimunud.

OÜ Wallstein omab 60% osalust tütarettevõttes KMT Prefab OÜ, mille põhitegevusalaks on termoprofiilist ja puidust seina- vahelae ning katuseelementide projekteerimine, valmistamine ja paigaldus nii kortermajadele, eri tüüpi ühiskondlikele- ja ärihoonetele, kui eramutele.

KMT müügitegevus on orienteeritud ärikliendile ja strateegiline eesmärk on pikaajaline koostöö piirkondlike ehitus- ja kinnisvaraarenduse turu liidritega.

Tütarettevõtte KMT Prefab OÜ 2022. aastat iseloomustas senistel turgudel seniste toodete järgi nõudluse drastiline vähenemine. Ukraina sõda, aastakümnete suurim inflatsioon ja selle ohjamiseks tõstetud intressimäärad on ehitustegevust jõuliselt pärssinud. Jätkuvalt ja kasvavalt takistab uute tööde saamist ka ebasoodne euro vahetuskurss Põhjamaade valuutadega.

Eelnevast tulenevalt ei õnnestunud saada Põhjamaadest tellimusi eelnevate aastatega ligilähedaseltki võrreldavas mahus. Tootmisseisakute vältimiseks ehk suurema kahju ärahoidmiseks pakuti teistele majatehastele valmistamisteenust, mis moodustas arvestatava osa kogu aasta tootmismahust, kuid mille vähese kasumlikkuse tõttu lõpetati aasta kerges kahjumis. Allhanke suur osakaal seletab ka müügitulu olulist langust, sest valmistamiseenuse puhul tarnis suurema osa materjalist klient.

Kuigi 2022 esimesel poolaastal lubas tellimuste portfell veel eesmärgipärast kasumit, siis lükkus erinevail põhjustel mitu kuud edasi Eesti kortermajade tehaselise renoveerimise projektide algus.

2022. aasta lõpus ja eriti 2023. a alguseks oli selge, et eelpool loetletud tegurid jäävad Põhjamaade ja Eesti ehitusturgu mõjutama pikemalt ning vähemalt lühemas (kuid ilmselt ka pikemas) vaates tuleb keskenduda tehaselisele renoveerimisele.

KMT strateegiline eesmärk on kasvada tehaselise renoveerimise võimekaimaks ja eelistatuimaks pakkujaks ning liikuda renoveerimislahendustega välisturgudele. Esimene leping Saksa turul on. 2023 aprillis allkirjastatud ja aktiivsete tegevustega renoveerimislahenduste pakkumisel jätkatakse ka teistel turgudel.

OÜ-l Wallstein on kaheliikmeline juhatus, kellele 2022. aastal tasusid ei makstud. Töötajaid ettevõttes ei ole.

2023. aastal OÜ Wallstein majandustegevust ei plaani.

WALLSTEIN OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.