Rohkema info nägemiseks:

BESTAIR OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 7543; jälgijaid - 21. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta BESTAIR OÜ kohta arvamuslugu!"

BESTAIR OÜ hetkeolukord

Juba 7543 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 21 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

Üldteave ettevõtte kohta

Bestair OÜ tegutseb 2003. aastast ning ettevõtte põhitegevuseks on energiasäästlike kodukliimaseadmete distributsioon ja hulgimüük peamiselt Eesti, Rootsi, Taani, Soome, Läti ja Leedu turule. Tootevalikus on juhtivate tootjate kütte- ja jahutussüsteemid sh. erinevad õhk-õhk, õhk-vesi ja maaküttepumbad ning konditsioneerid tuntud kaubamärkide hulgast nagu Panasonic, Samsung, Ambista Electric,

Stiebel Eltron, jt.

Ettevõte on jätkuvalt investeerimas oma äritegevuse arendamisse, sealjuures uute toodete ja lahenduste väljatöötamisse, et kindlustada ja kasvatada oma turupositsiooni.

Majanduskeskkond ja hooajalisus

Ettevõtte juhtkond hindab majanduskeskkonda ettevõtte jaoks pikemas perspektiivis soodsaks, sest energiasäästlike kodukliima lahenduste turg on kiiresti kasvav ning tarbijate huvi energiasäästu võimaluste vastu aktiivne. 2023. majandusaastal mõjutas ettevõtte tulemuslikkust siiski suurenenud tarbijate ebakindlus, kahanev ostujõud ning kasvavad sisendhinnad ja ebasoodsad arengud majanduskeskkonnas.

Kütte- ja kliimaseadmete valdkonda iseloomustab hooajalisus, kus kütteseadmete müük on aktiivsem sügisel ja talvel ning jahutusseadmete müük kevadel ja suvel. Samuti on ettevõtte tulemused otseselt sõltuvad ilmastikuoludest ja majanduskeskkonna mõjudest. Hooajalistest teguritest tulenevalt moodustab ettevõtte müügitulu esimesel poolaastal tavapäraselt ligikaudu 1/3 kogu majandusaasta müügitulust ja teise poolaasta müügitulu ligikaudu 2/3 kogu majandusaasta müügitulust.

Personal

Firmas töötas 31.12.2023.a. Iõpu seisuga 6 inimest (31.12.2022.a. Iõpu seisuga 9 inimest). Tööjõukulud kokku (palgakulu ja sotsiaalmaksukulud) olid aruandeaastal 841 195 eurot (eelmisel aruandeaastal 576 324 eurot).

Ettevõtte juhatuse liikmetele töötasu koos maksudega aruandeaastal maksti 159 000 eurot, eelmisel aruandeaastal oli see summa samuti 159 000 eurot. Tegevjuhtkonnale ei ole tehtud teisi olulisi soodustusi.

Riskid

Ettevõtte juhtkond klassifitseerib põhiriskidena majanduskeskkonnast ja konkurentsisituatsoonist tulenevad riskid ning erinevad finantsriskid sh. krediidirisk, likviidsusrisk ning tururisk.

Majanduskeskkond ja konkurents: ettevõtte äri on olulisel määral sõltuv mitmetest majanduskeskkonna muutujatest, sealhulgas majanduskasv ja tarbijate kindlustunne ning ostuvõime, erinevate energiakandjate hinnatasemed ja tootmisvõimsused, tarneahelate toimimine, konkurents ja konkurentide hinnapoliitika erinevatel turgudel jms.

Finantsriskid: ettevõtte tegevusega võivad kaasneda mitmesugused finantsriskid sh. krediidirisk, likviidsusrisk ning tururiskid (sh.

intressimäärade ja valuutakursside kõikumise risk). Finantsriskide juhtimine kuulub ettevõtte juhatuse pädevusse, selle eesmärk on minimeerida finantsriskide võimalikku kahjulikku mõju ettevõtte finantstulemustele ning see hõlmab nii riskide tuvastamist ja mõõtmist kui ka nende maandamise meetmete efektiivsuse kontrollimist. Olulisemate finantsriskide maandamisega on ettevõtte juhtkond süsteemselt tegelenud.

Krediidirisk väljendub kahjuna, mida ettevõtte võib kanda, kui klient ei suuda täita ettevõtte ees oma kohustusi. Olulist krediidiriski ettevõtte ei oma, kuna enamik krediidimüügist on kindlustatud rahvusvaheliselt tunnustatud krediidikindlustuse pakkuja poolt.

Likviidsusrisk tähendab seda, et ettevõte ei suuda oma finantskohustusi nende maksetähtaegade saabudes täita. Ettevõtte juhtkond pöörab likviidsusriski juhtimise seisukohast süsteemset tähelepanu laovarude efektiivsele juhtimisele ning debitoorse võlgnevuse juhtimisele. Likviidsusriski jätkuva maandamise seisukohalt on oluline tagada äri-, investeerimis- ja finantseerimistegevusest summarselt positiivsed rahavood.

Tururisk väljendub selles, et turuhindade võimalikud muutused, nagu näiteks valuutakursside, intressimäärade või kapitali hinna kõikumised, võivad mõjutada ettevõtte tulu või finantsinstrumentide väärtust. Tururiskidest on ettevõte mõõdukalt avatud intressi- ja valuutakursi riskile. Intressimäära riski seisukohalt mõjutab ettevõtte intressikulusid 2023. aasta jooksul jätkuvalt kõrgel püsinud 6 kuu EURIBOR. Ettevõtte intressi kandvate laenukohustuste hulk on pigem mõõdukas või väike.

Samuti kannab ettevõte mõõdukat valuutariski. Turgudel, kus ettevõte tegutseb on valuutadest kasutusel: EUR, SEK ja DKK.

Kuigi 2023. majandusaasta jooksul oli suurema osa ärimahtude puhul küll ostu- ja müügitehingud samas valuutas, siis valuutakursi risk avaldub eelkõige kronoloogiliste majandustehingute konteerimise kuupäeva valuutakursside muutusest nende konverteerimisel arveldusvaluutasse EUR. Samuti on ettevõttel vähesel määral majandustehinguid, kus kaupade ost toimub erinevas valuutas (SEK, USD) ning müük erinevas valuutas (DKK, EUR), kuid selliste tehingute osakaal on väike.

BESTAIR OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.