Rohkema info nägemiseks:

VÄDERSTAD OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2190; jälgijaid - 19. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta VÄDERSTAD OÜ kohta arvamuslugu!"

VÄDERSTAD OÜ hetkeolukord

Juba 2190 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 19 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Väderstad OÜ asutati 2002.aastal. Ettevõte kuulub Väderstad AB gruppi, millel on 19 peamiselt

Euroopas asuvat tütarettevõtet. Meie põhitegevusalaks on Väderstad AB toodangu müük ja hooldus

Eestis. Põhilisteks müügiartikliteks on külvikud ja mullaharimismasinad ning nende varuosad.

Väderstad OÜ klientideks on Eesti põllumajandustootjad, kes tegelevad nii teravilja kui ka loomakasvatusega.

Väderstad OÜ tegevus on mõjutatud põllumajanduses valitsevast hooajalisusest. Tegevus on aktiivsem suviviljade külviperioodil, saagikoristuse ajal ning taliviljade külviajal. Ettevõtte tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.

Põllumajandus on traditsioonilisemaid tegevusharusid Eestis. Põllumajandussaadused on toonud toidu meie lauale juba aastatuhandeid. Ka tänapäeval on põllumajandus Eestis tähtsal kohal, varustades toiduga nii meid kui ka välisriike ning andes tööd paljudele kohalikele elanikele.

Keerulises majanduslikus ja poliitilises olukorras on toidu julgeolek tähtis, seega meie tegevusvaldkond on prioriteetne. Eesti ekspordib suures koguses nii teravilja kui ka piimatooteid, seega on see tootmisharu meie riigile majandusele üheks tugevaks alustalaks.

Enamus aruandeaasta masinamüügi tellimustest tehti juba 2022.aasta sügisel. Kuna 2022.aasta oli põllumajanduses igati hea aasta, siis oli ka tellimuste hulk aastaks 2023 suur. Võrdluseks: 2021.aastal toodeti Eestis keskmiselt teravilja ühe inimese kohta 967 kg, 2022.aastal 1145 kg.

Ka piimatoodang oli 2022.aastal rekordiline, toodeti kokku 850 000 tonni piima. Lisaks suurtele kogustele olid ka toodangu hinnad kõrged. Piima liitri kokkuostuhind tõusis 35 sendilt 41 sendile ja teravilja kokkuostuhinnad olid 30% kõrgemad võrreldes eelneva aastaga.

Tänu eelpool toodule oli Väderstad OÜ 2023. majandusaasta väga edukas. Käive kasvas nii põllumajandustehnika kui ka varu-ja kuluosade müügis, mõlemas saavutati rekordkäibed.

Käibekasv on oluliselt mõjutatud ka hindade tõusust. Tootevalikust osteti enam suuri ja kalleid mullaharimismasinaid ning külvikutest 6-9 meetriseid seemnekülvikuid.

Väderstad OÜ turuosa suurenes tänu lühikestele tarneaegadele, millele aitas kaasa ka keeruline olukord maailmas. Väderstad AB oli üks vähestest põllumajandusmasinate tootjatest, kes lõpetas masinate müügi Venemaale. Sealt vabanes tootmisvõimsust ja masinaid, mida saime pakkuda oma klientidele. Nii suutsime pöörata ka konkurentide tehinguid enda kasuks.

2024.aastal jätkab Väderstad OÜ Väderstad AB toodangu müüki ja hooldust Eestis.

Uus majandusaasta tuleb kindlasti keerulisem, kuna meie klientide 2023.aasta saagid ja toodangud olid väiksemad kui eelnevatel aastatel. Hinnad on langenud 2020.aasta tasemele. Näeme ette nii käibe kui ka kasumi langust, kuid siiski prognoosime kasumliku ettevõttena jätkamist.

Viimasel aastal on turul selge trend säästlike ja tootlike põlutöömasinate suunas. Sellise arengusauuna on valinud ka Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika. 2023. aastal oli põllumeestele avatud ka toetuste taotlusvoor, kus toetati just selliste seadmete soetamist. Prognoosime sellest meetmest kaasabi ka meie järgneva majandusaasta uute masinate müügikäibele.

Ettevõttel ei ole lähiajal planeeritud olulisi investeeringuid ega ka uurimis- ja arengutegevusega seotud projekte. Välisvaluutas tehinguid ei toimu ning valuutakurssidega seotud riskid Väderstad

OÜ-d otseselt ei mõjuta. Ettevõttel ei ole finantskohustisi, seega puudub ka euribori muutustest tulenev otsene mõju.

Enamlevinud suhtarvud 2022.-2023.aasta kohta

Algandmed (tuhat EUR) 2023 2022

Käibevara 3821 3126

Lühiajalise kohustised 1386 1172

VÄDERSTAD OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.