Rohkema info nägemiseks:

ALUM OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 738; jälgijaid - 26. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta ALUM OÜ kohta arvamuslugu!"

ALUM OÜ hetkeolukord

Juba 738 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 26 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

2023. aasta oli OÜ Alum (endine nimi: OÜ Balcony) majandustegevuses kahekümnes. Majandusaasta ühtib kalendriaastaga. Ettevõtte põhitegevuseks lõppenud majandusaastal oli projektijuhtimise ja projekteerimise teenuse osutamine ettevõttele MetKon Alumiinium. Nimetatud ettevõttes on Alum OÜ-l 50% osalus. Kõrvaltegevusena jätkus 2018. aastal alustatud investeerimistegevus.

MetKon Alumiinium OÜ-le pakutava teenuse raames toimub objektide eelarvestus, objektide mõõdistus, projekteerimine ja projekti juhtimine kogu projekti vältel. Projektide sisuks on valdavalt alumiiniumist ja klaasist piirded eluhoonetele. Nimetatud valdkonnas omab ettevõtte asutaja kogemust üle 20a.

Ettevõte omab investeeringuid Balti börsiettevõtetes. Samuti on investeeritud kasvuettevõtetesse läbi ühisrahastusplatvormi Funderbeam.

2023. aastal olid osakute hinnad Funderbeamis, sarnaselt 2022 aastale tugevas langustrendis. Aastaga kahanes ettevõtte investeeringute kogumaht Funderbeamis 50%. Põhjustena võib välja tuua intresside kõrge tase, mis lööb eriti tugevalt kasvuettevõtteid, kes vajavad kapitali kasvamiseks. Samuti on Funderbeam paljuski kaotanud oma algusaastate atraktiivsusest, millega on muuhulgas kaasnenud madal likviidsus.

Langusest hoolimata ühtegi vabatahtlikku osaku müüki Funderbeamis ei tehtud, mis tänaste teadmiste kohaselt on osutunud valeks otsuseks.

Käesoleva aastaaruande vormistamise ajaks on enamike osakute väärtuse langus jätkunud. Kõrgelt on kukkunud elektrijalgrataste tootja Ampler

Bikes, millega olid seotud pikaajalised ootused. Ettevõte on tänaseks saneerimisel.

Funderbeami enda tulevik tundub samuti ebaselge. Portaali võimaliku kadumisega jäävad positsioonid ettevõtetes alles. Tänaseks on nende väärtus langenud tasemele, kus osakute müük ei ole enam otstarbekas. Portfoolios on hetkel 2…3 ettevõtet, kelle osakutele julgeks uut tõusu oodata üldise majanduse kasvule pöördumisel.

Balti börsidel jätkub külgsuunaline liikumine. Põhjusteks pikale veninud majanduslangus Eestis ja sõda Ukrainas, mis peletab välisinvestoreid.

Lõppenud majandusaastal kujunes Alum OÜ müügikäibeks 109 tuh. eurot.

Plaanid 2024. aasta kohta: - Jätkata projekteerimise ja projektijuhtimise teenuse osutamist MetKon Alumiinium OÜ-le - Jälgida olukorda börsidel. Uute investeeringute tegemisel ollakse jätkuvalt ettevaatlikud.

2023. aasta lõpu seisuga ettevõttes üks põhikohaga töötaja, kellele arvestati töötasu 23 tuhat eurot. Ettevõtte juhatus koosneb ühest liikmest ning juhatuse liikmele tasu ei arvestatud. Majandusaasta lõppes 38 689 eurose kasumiga.

ALUM OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.