Rohkema info nägemiseks:

A3 ARENDUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 852; jälgijaid - 274. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta A3 ARENDUS OÜ kohta arvamuslugu!"

A3 ARENDUS OÜ hetkeolukord

Juba 852 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 274 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Üldine majanduskeskkond. Statistikaameti andmetel tõusis tarbijahinnaindeks 2023. aastal 2022.

aasta keskmisega võrreldes 9,2%, sealhulgas ehitushinnaindeks 2023. aastal võrreldes 2022. aasta keskmisega 6,1%.

Kuue kuu euribor, millega on seotud enamik Eestis tegutsevate kommertspankade väljastatud ettevõtete laene, tõusis detsembris 2022 aastal 2,585%-ni. 2023 aastal tõus jätkus ja möödunud aasta septembri keskpaigas kerkis kuue kuu euribor üle nelja protsendi, kui Euroopa Keskpank otsustas jätkata intressimäärade tõstmist. Oktoobri keskpaigas jõudis euribor tippu, olles 4,143 protsenti. Selle järgnes langus, esimest korda langes euribor taas alla nelja protsendi detsembri alguses. Euribori tõus tõstab paljude ettevõtete kohustusi märgatavalt.

Tegevuskeskkonna üldised arengud ja riskid. 24. veebruaril 2022.a. alanud Venemaa sõda

Ukraina vastu mõjutab nii hankijate kui üürnike ebakindlust. Kuigi võrreldes eelmise aastaga on energia ja ehitusmaterjalide hinnad stabiliseerunud, siis püsib endiselt sõjalise konflikti eskaleerumise risk, mis võib avaldada mõju ettevõtte tegevusele. Inflatsioon on naasmas varasemale tasemele, kuid ka majanduskasv on aeglustunud ning keskpankade poolt karmistatud rahapoliitika jätkumist on oodata pikema perioodi jooksul.

Intressimäärade muutumise risk. A3 Arendus OÜ laenud on seotud Euriboriga ning on ujuva intressimääraga. Intressirisk on maandamata, mistõttu majanduskeskkonna kõikumisest tulenev baasintressimäärade suurenemine võib kaasa tuua intressikulude kasvu. Ettevõte planeerib ja jälgib regulaarselt oma rahavooge, et oleks tagatud piisav puhver laenukohustuste teenindamiseks ka intressitõusu tingimustes.

Keskkonna ja sotsiaalne vastutus. Kinnisvara arendamisel peame oluliseks terviklikku elu- ja töökeskkonda, pidades seda ärilise tulemuse kõrval oluliseks valmivate projektide arhitektuursel lahendamisel. Kuna meie loodav keskkond mõjutab tulevikus kogu piirkonna väljanägemist ja inimeste töö- ja elukeskkonda, siis on meie huvi anda pikaajaline esteetiliselt nauditav kasutusväärtus järgmistele põlvkondadele.

Ettevõtte majandustegevus

A3 Arendus OÜ on emaettevõttele U.S. Invest AS’le kuuluv äriühing, kellele kuulub kinnistu Tallinnas

Kesklinna linnaosas aadressil Ahtri 3. Vastavalt kehtivale detailplaneeringule on kinnistule võimalik ehitada multifunktsionaalne äri- ja teenindushoonete kompleks. Aruandeaastal oli krunt kasutuses parklana.

2023 aasta lõppes 2 147 tuhande eurose kasumiga (2022 a. 990 tuhande eurose kahjumiga). Ettevõtte kinnisvarainvesteeringu väärtus bilansipäeva seisuga on 28 100 tuhat eurot (2022 a. 24 500 tuhat eurot).

A3 Arendus OÜ palgal aruandeaastal töötajaid ei olnud. Kinnistu haldamisega seotud teenused osteti teistelt ettevõtetelt. Ettevõtte juhatuse tasu ei makstud.

Peamised suhtarvud: 2023 2022

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 0,0046 0,0019

Võõrkapitali osakaal koguvarades 61,3% 64,3%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: • Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = Käibevara / Lühiajalised kohustused • Võõrkapitali osakaal koguvarades (%)= Kohustused kokku/Varade maht

Ettevõtte lühiajalised kohustused ületasid majandusaasta lõpus kordades käibevarasid, mistõttu esineb likviidsusrisk. Emaettevõte on kinnitanud finantsilise abi andmist vajadusel. Ettevõtte juhatus peab tõenäoliseks olemasoleva pangalaenu pikendamist või refinantseerimist.

A3 ARENDUS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.