Rohkema info nägemiseks:

VILJANDI ENERGIABAAS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1067; jälgijaid - 12. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta VILJANDI ENERGIABAAS OÜ kohta arvamuslugu!"

VILJANDI ENERGIABAAS OÜ hetkeolukord

Juba 1067 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Viljandi Energiabaas on 2006 aasta alguses ellu-kutsutud Eesti äriühing, mille põhitegevusala on taastuvenergiast elektrienergia tootmine, põhitegevusala kõrval tegeleb ettevõte aktiivselt ka vedelkütuste (diislikütus) käitlemisega, mis väljendub peamiselt hoiuteenuse osutamises aktsiisi-, tolli- ja kommertslaos aadressil Reinu tee 18, Viljandi. 2021 aasta lõpus muutis Viljandi Naftabaas OÜ oma ärinime ja pani uueks nimeks Viljandi Energiabaas OÜ, ärinime muutmise põhjuseks oli asjaolu, et ettevõtte põhitegevuseks on taastuvenergiast elektrienergia tootmine ning nimepildis sisalduv sõna "Nafta" ei sobinud enam kokku ettevõtte tegevusampluaaga.

Viljandi Energiabaas OÜ toodab elektrienergiat päikeseelektrijaamadega alates 2019 aastast. 2021 aastal soetas ettevõte päikeseelektrijaamasid juurde ning omab nüüdseks kokku üle 400 elektrijaama, mis suudavad toota kokku pea 24 MWh elektrienergiat. Kahjuks ei suuda riiklik elektrivõrgu haldusettevõte rajatud elektrijaamasid jooksvalt võrku ühendada, mistõttu 24-st MWh elektrijaamadest on võrku ühendatud vaid 15,5 MWh. Võrguhalduri kinnitusel saavad kõik elektrijaamad vajaliku võrguühenduse 2023 aasta jooksul. Igapäevase terminaliteenuste osutamiseks opereerib Viljandi Energiabaas OÜ jätkuvalt naftasaaduste terminaliga aadressil Reinu tee 18 Viljandi linn.

Diislikütuse hoiusteenuse osutamine nõuab pidevalt terminali korrashoidu ja mahutite seest puhastust, mistõttu ei saa elektrienergia tootmise kõrval jätta kütuseterminali tähelepanuta. 2022 aasta lõpu seisuga oli Viljandi Energiabaas OÜ aktsiisilaos vastutaval hoiul 5088,908 tonni talvist diislikütust, mis suures osas kuulub Eesti Varude Keskus AS-le.

2022 aasta kujunes Viljandi Energiabaas OÜ-le majanduslikult töiseks ja püstitatud eesmärkide osas plaanipäraseks. 2021 aastal püstitatud eesmärgid said täidetud niivõrd, kuivõrd see oli Viljandi Energiabaas OÜ võimuses. Peamisteks täitmata ülesanneteks jäid võrguühenduste loomine soetatud päikeseelektrijaamadele, kuna jaotusvõrgu ettevõtja (Elektrilevi OÜ) ei suutnud kokkulepitud korras võrguühendusi luua.

Samuti ei õnnestunud rajada LPG vastuvõtuvõimalust tollilao koosseisu, kuivõrd plaani peab enne teostamist heaks kiitma Päästeamet, mis alles tutvub esitatud plaaniga ning kaasnevate dokumentidega. Vedelkütuste käitlemises mingeid tagasilööke ette ei tulnud, hoiuteenuse osutamine kulges lepingukohaselt. Ettevõtte toimepidevuse tagamiseks rekonstrueeriti terminali elektrigeneraator (diisel), mis suudab kogu terminali elektrienergiaga varustada ja tagab tõrgeteta terminali töö ka ajal, kui peaks piirkondlik elektrivarustus olema häiritud, või elekter sootuks puuduma.

2023 aasta põhieesmärk on teha ettevõttest sõltuvaid jõupingutusi, eesmärgiga saada kõikidele päikeseelektrijaamadele võrguühendused ning liikuda edasi LPG vastuvõtupunkti rajamisega tollilattu. Elektrivaldkonnas suunab Viljandi Energiabaas OÜ oma jõupingutused olemasolevate elektrijaamade täiendamisele akupankadega. Siiski tuleb valmis olla tagasilöökideks, kuivõrd akupanga lisamine päikeseelektrijaama koosseisu vajab füüsiliselt maad ning võrgus tarbimissuunalist vabavõimsust, mille olemasolu tuleb iga elektrijaama puhul eraldi välja selgitada. Lisaks tuleb arvestada akupankade tootjate pakkumusvõimekusega, sest akupankasid soovivad lisaks Viljandi Energiabaas OÜ-le väga paljud elektriettevõtjad üle maailma. Vedelkütuse käitlemise osas mingeid muudatusi ette näha ei ole, jätkuvalt on peamine vedelkütuse käitlemine diislikütuse hoiustamine aktsiisilaos. Käitlemisega seonduvalt tegeletakse jätkuvalt terminali mahutite seest puhastamisega, mahutitevahelise torustiku ekspluatatsioonikindluse kontrolliga ning olemasoleva taristu töökindluse tagamisega. Vedelkütuse koguselist olemasolu kontrollib ettevõte iga kalendrikuu lõpus, milleks viiakse terminali mahutites läbi mõõteseadusele vastavad mahutimõõtmised. LPG vastuvõtupunkti rajamisega liigutakse edasi kohe, kui Päästeametist on tulnud vajalik heakskiit ning TTJA on heaks kiitnud Viljandi Energiabaas OÜ poolt esitatud ohutusalased dokumendid.

Viljandi Naftabaas OÜ peamised finantsnäitajad 2022 2021

Maksevõime üldine tase:(käibevara / lühiajalised kohustused) 0,27 0,08

Üldine võlasuhe: (kohustused*100/koguvaraga) 82,% 88,1%

Kohustiste ja omakapitali suhe:(pikaajalised kohustused/omakapital) 4,03 4,46

VILJANDI ENERGIABAAS OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.