Rohkema info nägemiseks:

PAKRINEEME SADAMA OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1223; jälgijaid - 108. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta PAKRINEEME SADAMA OÜ kohta arvamuslugu!"

PAKRINEEME SADAMA OÜ hetkeolukord

Juba 1223 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 108 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Pakrineeme Sadama OÜ asutati 2005 aasta sügisel. Osaühingu põhitegevusalaks on tööstuskinnisvara arendus Pakri poolsaarel, Pakrineeme piirkonnas. Ettevõte majandustegevus sai alguse 2006. aastal jaanuaris, millal soetati hoonete kompleks Pakri poolsaarel Paldiski linnas. 2008. aasta jooksul sai lõpule viidud Pakrineeme maaüksuse erastamise protsess.

Aastatel 2008 ja 2009 sai soetud ka täiendavaid maaüksusi samas piirkonnas, mille baasil arenes välja Paldiski LNG terminali planeeringuala. Ettevõtte majandustegevuse põhitegevusteks on Paldiski LNG terminali erinevate planeeringute ja keskkonnamõjude korraldamine ning ka sellega kaasnevate maatoimingute ellu viimine. Tänaseks on

Pakrineeme piirkonna tööstusala ettevalmistav periood lõppenud, Balticconnectori kompressorjaama ja kalajahutehase näol on ka sihtotstarbeline maakasutus alanud, järgmises etapis on planeeritud EL kliimaeesmärkide saavutamiseks vajalike gaasiliste kütuste (maagaas, LNG, vesinik, teised sünteetilised gaasid) käitlemise infrastruktuuri rajamine.

2022. aasta kevadel alustas ettevõte Pakrineemele haalamiskai ehitamist. Kai sai kasutusloa oktoobri lõpus. 2023. aasta märtsis müüdi kai koos kai teenindamiseks vajaliku kinnistuga

Eesti Varude Keskus AS`le. Müügiprotsessi tulemusena alates 2023. a. märtsist jääb ettevõtte majandustegevuseks alles jäänud investeeringute haldamine ning ettevõttes ei ole samast ajast ka palgalisi töötajaid.

Paraku jätkub ettevõttel veel vaidlus kai kasutamise tasu üle perioodil november 2022. a.- märts 2023.a.

Ettevõttel on sisemised protseduurid igat tüüpi riskide mõõtmiseks, mis võivad mõjutada tema äritegevust. Kasutame hindamismaatriksit, et määrata kindlaks iga konkreetse riskitüübi juhtimise tähtsus. Ettevõte määratleb juhitavatena järgmisi ettevõtte tegevusega seotud riske avatud turgudel - tarbekaupade hinnakõikumise risk, valuutakursside kõikumise risk, intressimäärade muutumise risk, finantsinstrumentidesse tehtud investeeringute devalveerimise risk.

Hindade kõikumise risk. Ettevõtet hindade muutus suurel määral ei mõjuta, kuna meie klientidele potensiaalselt müüdavate teenuste hind ega ka nende teenuste osutamise maksumus ei sõltu turustatavate kaupade hinnast. Teenuste osutamisel tekkinud kulude kõrvalekalded (suurenemine) võivad lepingute olemusest ja tähtajast tulenevalt üle kanduda klientidele vähem kui 12-kuulise aja jooksul.

Valuutakursside kõikumise risk. Ettevõte rakendab valuutariskide maandamiseks loomulikku riskimaandamismeetodit. Ligikaudu 95 protsenti kõikidest tuludest on kohalikus valuutas.

Samuti on ca 95 protsendi kõigist kuludest kantud kohalikus valuutas. Lisaks on varad ja kohustused kohalikus valuutas.

Intressimäära muutumise oht. Ettevõtet intressimäära tõus oluliselt ei mõjuta. Kuigi Ettevõtte krediidid on seotud ujuva intressimääraga, on selliste vahendite kasutustase Ettevõtte poolt siiski mõõdukas ja 2023. a. kevadeks ettevõttel intressikandvad kohustused sisuliselt puuduvad.

Finantsinvesteeringute hindamise risk. Ettevõte ei investeeri finantsinstrumentidesse.

Tegevusest saadava tulu ettevõte kas reinvesteerib oma tegevusse ja nende toimingute teostamiseks vajalikesse varadesse või jagab oma osanikele osakapitali vähendamise või dividendidena.

PAKRINEEME SADAMA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.