Rohkema info nägemiseks:

AGRONE OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 8237; jälgijaid - 51. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta AGRONE OÜ kohta arvamuslugu!"

AGRONE OÜ hetkeolukord

Juba 8237 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 51 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,7 punktiga ja kommenteeritud 12 korda.

Tegevusaruanne 2022

Agrone OÜ on valdusettevõtte, millisesse kontserni kuuluvad tütaräriühingud tegelevad põllumajanduses piimatootmise, taimekasvatuse ja maatulundusmaa haldamisega. Seisuga 31.12.2022 kuulusid vastavasse konsolideerimisgruppi: Põlva Agro OÜ, Peri Põllumajanduslik AS,

Miiaste Põllumajanduslik AS, Hummuli Agro OÜ, Vändra AS, Väimela Põllumajanduse OÜ, Reku Farmid OÜ ning Põlva Jõusööt OÜ.

Konsolideerimisgrupi peamisteks põhitoodeteks olid 2022. majandusaastal eliitklassi toorpiim, erinevad teravilja- ja õlikultuuride tooted ning veiseliha.

Agrone OÜ kui valdusettevõte põhitegevus vastaval majandusaastal oli kontserniettevõtete äristrateegiate koostamine ja rakendamine, investeeringute ja nende rahastamise korraldamine, finantsjuhtimine, sisseostetavate kaupade ja müügi hangete konsolideeritud korraldamine, turundustegevus ning grupi töötajate personalipoliitika-, struktuuri ja juhendite väljatöötamine.

Agrone OÜ konsolideerumisgrupi aastane realiseerimise müügitulu oli 39,3 milj. eurot, mis suurenes 14,6 milj. euro võrra võrreldes eelmise majandusaastaga. Realiseerimise käibest 27,4 milj. eurot moodustas toorpiima müük, ülejäänu osas olid ülekaalus teravilja- ja õlikultuuride müük ning veiseliha müük. Kontserni müügikäive oli siseriiklik, ühegi lõpptoote osas märkimisväärset müüki rahvusvahelistele kaubaturgutele ei toimunud.

Konsolideerimisgrupi loomade arv kokku oli 9166 looma. Toorpiima toodeti ca 61 011 tonni, mis moodustab kogu Eesti toorpiima tootmise turust ca 6,9%. Lüpsva lehma kohta saime päevas keskmiselt 38,5 kg piima, mis oli Eesti keskmisi piimatootmise toodangumahte kõrvutades tootmise tipptase. Piima turustamiseks on sõlmitud pikaajalised lepingud Eesti suuremate piimatööstustega. Võime piimatootmises 2022. aastal valitsenud majandamistingimusi lugeda stabiilseteks.

Agrone OÜ konsolideerimisgrupi bilansimaht oli 2022. aasta lõpu seisuga 76,3 milj. eurot, mis suurenes võrreldes 2021. aastaga 5 milj. euro võrra. Agrone OÜ kasum oli 4,3 milj. eurot.

Agrone OÜ valdusettevõtte konsolideerimata bilansimaht oli 2022. aasta lõpu seisuga 46,4 milj. eurot, mis kasvas võrreldes 2021. aastaga 0,5 milj euro võrra.

Agrone OÜ juhatus oli 2022.a. kolmeliikmeline.

Investeeringud 2022. aastal tehti jooksvaid investeeringuid tehnikasse. Teostati ka mitmeid hoonete ehitus- ja parendustöid. Üldiselt on Agrone grupi ettevõtted viimastel aastatel investeerinud üle ajaloolise keskmise taseme ja seetõttu on põhivara heas seisukorras. Sellest tulenevalt ei ole otsest vajadust 2023. aastal oluliselt investeerida v.a. jooksvad parendused. Läbimõeldud investeerimispoliitika võimaldab investeeringuid üle-aastate paremini planeerida ja teostada suuremaid kapitalimahutusi just nendel aastatel, kus üldine majandus on paremas seisukorras ning riskid väiksemad.

Samas kui riskide mõttes keerukamatel aastatel suurt investeerimisalast survet ei ole.

Roheline Programm

Agrone OÜ alustas 2019. aasta lõpus Rohelist Programmi. Esimene suur samm oli teada saada enda keskkonnamõjude suurima komponendi kliimamõjude jalajälg, milleks kõige levinum rahvusvaheline mõõdik on enda majandustegevuse kasvuhoonegaaside emissioonide hulk ehk süsiniku jalajälg. Selle tarbeks sõlmiti juba jätkutulemusena 2020. aasta esimeses pooles vastava ala tunnustatud partneriga leping süsiniku emissioonide kaardistamiseks Agrone grupis. Tänaseks oleme kliimamõju kaardistanud juba viimased 4 aastat ning ettevõtte juhtkonnal on tekkinud hea arusaam, kust piima- ja teraviljatootmise peamised kliimamõjud tulenevad ja milline on selle intensiivsus ühe kg toodangu kohta ning mida saab selle vähendamiseks ette võtta. Kui 2019. aastal oli Agone grupi keskmine kliimamõju intensiivsus ühe 1 kg piima kohta 1,04 kg

KHG süsiniku ekvivalenti, siis 2022. aastaks oli meie kliimamõju keskmine intensiivsus ühe kg piimatoodangu vastu langenud -11% võrra tasemele 0,93 kg KGH süsiniku ekvivalenti. Kui võrdleme end sarnase veiste pidamistingimustega teiste Euroopa tootjatega, siis on konkurentidele keskmiseks KHG intensiivsuse näitajaks 1,26-1,50 kg KGH 1 kg piimatoodangu kohta. Selles taustapildis oleme keskmiselt väiksema kliimamõjuga ettevõte võrreldes Euroopa keskmiste tootjatega. Agrone grupi kogu kliimamõju on aastas 72 177 T KHG süsiniku ekvivalenti.

Agrone grupi peamised kliimamõjud on seotud kliimamõjude skoobiga nr 1 – enda tootmistegevuses tekkivate emissioonidega. Teiseks oluliseks kliimamõjude tekkimise allikaks on sisse ostetavad kaubad ja materjalid ehk skoop 3. Viimaseks oluliseks osaks kliimamõjudes on Skoop 2 – sisse ostetav ja kasutatav energia.

AGRONE OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.