Rohkema info nägemiseks:

KANTAURO INVEST OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 403; jälgijaid - 58. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KANTAURO INVEST OÜ kohta arvamuslugu!"

KANTAURO INVEST OÜ hetkeolukord

Juba 403 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 58 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Kantauro Invest OÜ põhitegevusalaks on algselt olnud investeerimine, kinnisvaratehingud ja kinnisvaraalased haldusteenused, kuid aruandeperioodil oli ettevõtte fookuses eeskätt investeerimisportfelli juhtimine.

2022. aasta finantstulemuseks kujunes kahjum 1165 tuhat eurot (2021: kasum 1031 tuhat eurot), mis on tingitud eeskätt finantsinvesteeringute õiglase väärtuse ümberhindlusest. Negatiivse tulemuse tõid nii aktsia- kui ka võlakirjaportfell, kuna mõlemat varaklassi tabas ulatuslik hinnalangus. Võlakirjainvestorite jaoks lõppes aasta ajalooliselt suure kahjumiga. Peamine põhjus oli globaalse inflatsiooni kiirenemine viimaste kümnendite tippu, mille pidurdamiseks asusid keskpangad rahapoliitikat jõuliselt karmistama. Erakordselt järsk intressimäärade tõus tõi kaasa ulatusliku võlakirjade hinnalanguse. Kiire intressimäärade tõus oli ebasoodne ka riskivaradele. Globaalsed aktsiaindeksid lõpetasid aasta märgatavas miinuses. Samas tasakaalustas USA aktsiahindade langust dollari tugevnemine.

Kantauro Invest OÜ on avatud valuutariskile, kuna ettevõttel on olulised, euroga mitteseotud valuutades fikseeritud finantsvarad. Ettevõte on aruandeaastal pidevalt hinnanud valuutariske ja ei leia vajadust kasutada täiendavaid meetmeid valuutariski maandamiseks.

Ettevõte on avatud mõningale hinnariskile, kuna tal on vabal turul kaubeldavad väärtpaberid.

Ettevõttel puuduvad ujuva intressimääraga finantsvarad ja -kohustised, seega intressimäära muutumise risk on olematu.

Kantauro Invest OÜ ainuosanik on Kantauro OÜ. Omanikul ei ole ametlikku dividendipoliitikat. Väljakujunenud tegevuspraktika järgi toimub dividendide jaotamine siis kui ettevõte on saavutanud tugeva finantspositsiooni, arvestades samaaegselt omaniku kasvuambitsioone ja kasumieraldise tegemise soovi. Omanik võib kasvu- või investeerimisplaanide korral dividendide maksmisest loobuda. Dividendide jaotamine omanikule kajastatakse finantsaruannetes kohustisena hetkest, mil dividendide väljamaksmine omaniku poolt kinnitatakse.

2022. majandusaastal nii nagu eelmistel perioodidel polnud ettevõttes töötajaid. Ettevõtte juhatuse liikmetele pole aruande- ja võrdlusperioodil tasusid makstud ning tagasikutsumisel pole hüvitisi ette nähtud.

Ettevõtte 2023. aasta peamiseks eesmärgiks on jätkata kasvuvõimaluste otsimist omandiväärtpaberi- ja võlaväärtpaberiinvesteeringute valdkonnas.

Ettevõtte olulisemad finantsnäitajad ja suhtarvud 2022 2021 2020

Omakapitali puhasrentaablus -11% 9% -6% (puhaskasum/omakapital)

Vara puhasrentaablus -11% 9% -3% (puhaskasum/varad)

KANTAURO INVEST OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.