Rohkema info nägemiseks:

GENESIS ASSET MANAGEMENT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 621; jälgijaid - 19. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta GENESIS ASSET MANAGEMENT kohta arvamuslugu!"

GENESIS ASSET MANAGEMENT OÜ hetkeolukord

Juba 621 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 19 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Strateegiline otsus: Kliendibaasi suurendada ei soovi
Juhatuse liige Ardo Ojasalu, Arnis Celminš (25.03.2024): „Keskendume ainult olemasolevate klientide kvaliteetsele teenindusele ja suhete hoidmisele. Kliendibaasi suurendada ei planeeri.“

Tegevusaruanne 2022

Genesis Asset Management OÜ (GAM) tegutseb alates 2009. aastast mittelitsenseeritavate finantsteenuste valdkonnas. Kesksed tegevused on investeerimine tootlikesse finantsvaradesse, finantsnõustamine ja äriühingute finantseerimine. GAM on registreeritud majandustegevuse registris finantseerimisühinguna ning omab väikefondi valitseja tegevusluba.

2022 finantsaastat iseloomustas keskpankade agressiivne inflatsiooni mahasurumise poliitika, mille tulemusel tõusis keskne finantseerimise hinda kirjeldav 6k Euribori määr -0,5% aasta alguses 2,5%-ni aasta lõpus. See tõi kaasa olulised muutused investeerimismaastikul, kus kõrgema riskisusega omakapitali instrumendid kaotasid väärtust ning Euriboriga seotud võlainstrumendid suurendasid tulukust. 2022.a alanud muudatustel on pikaajaline mõju, mille makromajanduslikud peegeldused jätkuvad veel vähemalt 2023 ja 2024.a jooksul.

Genesis Assets Management jätkas 2022.a jooksul oma põhitegevustega, korrastas lähtuvalt turumuudatustest oma investeeringute struktuuri ning säilitas keerukas makromajanduskeskkonnas investeerimisvarade tootluse. Bilansiliste varade maht kasvas 7,7 M€-lt 7,9 M€-ni.

Majandusaastal sõlmiti kolm uut kliendilepingut ning lisandus varasemate klientide rahalisi vahendeid kokku täiendavate investeeringutena 0,7M€.

GAM investeerimisvarade hulgas ei ole Venemaa ega ka Venemaaga tihedaid sidemeid omavate ettevõtete väärtpaberid. 2022.a jooksul toimunud varade struktuurimuudatused, mille tulemusena oleme oluliselt vähendanud riskantsemaid varakategooriaid ja intressiteenivad kapitaliinstrumendid on andnud tulemuse, mis on stabiliseerinud 2021.a lõpust alanud inflatsiooni ja 2022.a veebruaris alanud Ukraina sõja mõjusid. Oleme võtnud tarvitusele meetmed vältimaks makromajanduskeskkonna riskide jätkuvat kasvu.

2023.a plaanib GAM säilitada väljakujunenud konservatiivse investeerimisstrateegia ning kavatseb hoida suurem osa varadest püsiva intressitootlusega finantsinstrumentides.

Finantssuhtarvud : 2022 / 2021

ROE ( % ) puhaskasum/omakapital kokku*100 = 34,58 / 54,57

ROA ( % ) puhaskasum/varad kokku*100 = 1,50 / 2,23

PUHASKASUMI MARGINAAL ( % ) puhaskasum / müügitulu = 2,41 / 2,84

LÜHIAJALISTE KOHUSTISTE

KATTEKORDAJA (kordades) käibevara/lühiajalised kohustised = 1,09 / 1,12

GENESIS ASSET MANAGEMENT OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.