Rohkema info nägemiseks:

KUMER SAAG OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2651; jälgijaid - 16. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta KUMER SAAG OÜ kohta arvamuslugu!"

KUMER SAAG OÜ hetkeolukord

Juba 2651 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 16 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Ettevõte Kumer Saag OÜ tegevuses oli mitmeid muudatusi aastal 2023. Kuna meie kliendid on olnud pea 90% lasteaiad ehk riigiasutused, siis hangete arvu vähenemisest tulenevalt on meie turu osa langenud. Olenemata majanduse üldisest muutumisest ja meie valdkonnas töö vähemaks jäämisest, suutsime aasta lõpuks siiski näidata meie kõige kõrgemat käivet, mis ulatus üle 2,1 miljoni EURO.

Aasta lõpuks teenisime ka kasumi. Suutsime seda, kuna meil on lisas lasteaedadele ka muid riigiasutusi ning ehitusettevõtteid, kes meilt mööblit tellivad. Muutuseid oli eelmisel aastal mitmeid.

Olles varem olnud pea 100% ainult partneritele toetuv ettevõte (vahendasime nii tootmise kui ka ostutoodete lahendusi oma klientidele), alustasime sammudega, mis said planeeritud juba 2022 sügisel ise tootmise suunas. Nimelt 2022 ostsime tarkvara IMOS, mis oli esimeseks sammuks, et lihtsustada nii erimööbli kui ka meie oma toodete tootmisse suunamist. Aastal 2023 alustasime aga ka juba oma tootmise planeerimist. Tulenevalt meie finants seisust ja võimalustest planeerisime esialgu CNC seadme ostu. Seda põhjusel, et selle seadme omamine annaks meile kõige rohkem väärtust tootmise kiiruse ja madalama toote hinna kujunemisel. Samuti toetab see lahendus võimalust hakata klientidele kodulehelt pakkuma tooteid, milledel on võimalik muuta toote mõõtusid vastavalt kliendi soovile. Seejuures aga ei muuda see meie maja sisest protsessi ning toote valmimise aeg on samasugune nagu nn standardtoote puhul. Aasta 2023 alguses asusime planeerima ja otsima võimalikku partnerit, kes meile tarniks vineer toodete rohkusest tulenevalt kõige paindlikuma ja sobivama CNC seadme. Aasta II kvartali alguses lõime käed ja tellitud sai CNC seade Homag Centateq

P-210. Paralleelselt sellele kasutasime ka võimalust, et saada toetust EAS meetmest. Seadme ostu toetuse alg tingimuseks oli ettevõtte digitaliseerimise teekaardi projekti läbimine. See aitas kaasa protsesside parandamise ja digitaliseerimise taseme tõstmisel ettevõtte sees. Peale digitaliseerimise teekaardi positiivse projekti lõppu algas protsess EASi abil CNC finantseeringu toetuseks. Paralleelselt sellega tegime oma projektide müügitööd ja pingutasime, et käivet ning ettevõtet kasvatada. Sügisel jõudis kätte aeg, kus peale mitmeid dokumentatsiooni täiendusi ja selgitusi siiski EAS meile toetust

CNC seadme ostuks ei andnud. Järgnes liisingu taotlemise protsess pankadest. See lõppes meil positiivselt ja novembri lõpuks saime positiivse teate finantseeringule. See tõi kaasa mitmeid muudatusi ettevõtte edasises töös. Planeerisime uutesse ruumidesse liikumist. Samuti personali muudatust. Kliendi vaates andis see meile võimaluse liikuda samm edasi mugavamaks teenindamiseks. Meie eesmärgiks on pakkuda lühikese tarneajaga kliendile sobiv tema mõõtude järgi tehtud melamiin või vineer tooteid. Samuti alustasime ettevalmistusi protsessiks, kus kliendil on võimalik jälgida oma tellimuse liikumist tootmisprotsessi sees. See oleks ainulaadne lahendus, kus tarkvarade, seadmete ja veebilehe ühendamisel saab klient oma tellimuse kiiresti vormistada ning omada ülevaadet valmimisest.

Aasta 2023 oli täis muutusi ja arenguid. Liikusime edasi protsesside optimeerimise ja parendamisega.

Samuti alustasime tegevustega, kus saame ise osaleda rohkem toote lõpphinna kujunemisel.

Kumer Saag OÜ

Raul Kivi

Juhatuse liige 06.06.2024

KUMER SAAG OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.