Rohkema info nägemiseks:

RAIAL INVEST OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1836; jälgijaid - 29. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta RAIAL INVEST OÜ kohta arvamuslugu!"

RAIAL INVEST OÜ hetkeolukord

Juba 1836 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 29 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Raial Invest OÜ on 2009 aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev investeerimisettevõte. Raial Invest investeerib kinnisvarasse ja ettevõtetesse, olles avatud uutele väljakutsetele. Raial Invest-il on osalus mitmetes ettevõtetes ja kinnisvaraportfellis on nii ärihooneid kui ka krundiarendusi.

Raial Invest OÜ investeeringud on suunatud peamiselt kahte valdkonda: 1. teenindusäri (kinnisvara haldus ja hooldus, vee-, kanalisatsiooni- ja teeehitusteenused); 2. kinnisvara (kinnisvara arendamine ja käitus).

Konsolideerimisgrupp

Bilansikuupäeva seisuga kuulus kontserni lisaks emaettevõttele 9 tütarettevõtet ja 5 sidusettevõtet. Konsolideerimisgrupi koosseis ning tütar- ja sidusettevõtete osaluse määrad on esitatud raamatupidamise aastaaruande lisades 6 ja 7.

Konsolideeritava üksuse ja konsolideerimisgrupi investeerimis- ning finantsstrateegia, finantsstruktuur, riskide maandamise poliitika ja likviidus arenevad koos ettevõttega. Olulisi muudatusi nendes valdkondades ei planeerita, kuid majanduskeskkonna edasisel muutumisel ei ole need välistatud.

Olulisi investeeringuid 2022. aastal ei tehtud.

Raamatupidamise aastaaruande koostamise perioodil investeeriti uude, teedeehitusega tegelevasse tütarettevõttesse, mis võib oluliselt mõjutada järgmiste majandusaastate tulemusi. Investeeringu eesmärk on laiendada grupi majandustegevust.

Kontserni äritegevuse mahtusid ja kasumlikkust mõjutab enim ehitusturul valitsev konkurents, muutused ehitusteenuse nõudluses ning kiiresti kallinevad sisendhinnad. Ehitusteenuse nõudluse suurimaks mõjutajaks on jätkuvalt avaliku sektori investeeringute maht, seda eelkõige rajatiste segmendis.

Samuti mõjutab äritegevust eelkõige aastaaegadest tingitud ehitustegevuse sesoonsus, mis avaldab enim mõju rajatiste ehitamisele välitingimustes (teed, pinnasetööd, välitrasside rajamine jms). Kontserni äritegevuse strateegilise ülesehituse kohaselt aitab rajatiste valdkonna hooajalisust kompenseerida äripindade rentimise valdkond, kus nimetatud mõjud on väiksemad.

Kuid vaatamata eelpooltoodule võib öelda, et ettevõtlusvaldkonna üldine olukord on hea.

Kontserni valuutarisk on madal kuna enamik tehingutest teostatakse eurodes. Vaatamata sellele, et valdav osa kontserni finantskohustistest on seotud ujuva intressimääraga ja maandamata intressiriskiga, ei ole majanduskeskkonna kõikumistest tulenev baasintressimäärade muutus olulise negatiivse mõjuga.

Kontsern kavatseb jätkata senist dividendipoliitikat, juhindudes seejuures iga-aastasest majandustulemusest.

Kontsern plaanib jätkata kinnisvara arenduse ja käitusega. Vee-, kanalisatsioonitorustike- ja teeehituse valdkonnas on eesmärgiks osaleda senisest rohkem nii riigi- kui ka eraettevõtete hankekonkurssidel. Olulisteks eesmärkideks on ka uute detailplaneeringute kehtestamine kinnisvara sektoris.

Konsolideerimisgrupi peamised finantsnäitajad

Bilansi näitajad 2022 2021

Varad aasta lõpuks 23 438 222 23 920 491

Kohustised aasta lõpuks 6 323 350 7 078 608

Kokku omakapital aasta lõpuks 17 114 872 16 841 883

Kasumiaruande näitajad

Müügitulu 5 996 089 5 207 423

Ärikasum 1 313 257 1 889 694

Aasta puhaskasum 568 697 4 913 264

Finantssuhtarvud

Käibe kasv (%) 15,1 6,5

Kasumi kasv (%) -88,4 242,6

Maksevõime kordaja 1,8 4,0

Võlakordaja 0,3 0,3

Ärirentaablus (%) 21,9 36,3

Puhasrentaablus (%) 9,5 94,4

Omakapitali rentaablus (ROE,%) 2,7 29,2

RAIAL INVEST OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.