Rohkema info nägemiseks:

GRAANUL ENERGIA OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1253; jälgijaid - 393. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta GRAANUL ENERGIA OÜ kohta arvamuslugu!"

GRAANUL ENERGIA OÜ hetkeolukord

Juba 1253 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 393 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Graanul Energia OÜ on Graanul Invest kontserni (Grupp) kuuluv ettevõte, mille tegevuseks on elektrienergia ost-müük grupi energiat tootvate ettevõtete (elektrijaamad) ja tarbivate ettevõtete (graanulitehased) vahel.

Ettevõte ostab elektrienergiat grupi kolmest Eestis asuvast elektritootmisettevõttest (Imavere Energia OÜ, Osula Energia OÜ, Helme Energia

OÜ) ning müüb elektrienergia peamiselt grupisisestele ettevõtetele ja ülejäägi vabaturule. Tarbijad on Eestis asuvad grupi puidugraanulitehased (AS Graanul Invest Imavere tehas, Helme Graanul OÜ Patküla tehas, Osula Graanul OÜ tehas Sõmerpalus ja Ebavere Graanul OÜ tehas

Ebaveres Lääne-Virumaal).

Puudujääv või ülejääv energiakogus ostetakse või müüakse kolmandate turupooltega. 2022. aastal oli peamisteks lepingupartneriks Scener OÜ.

Elektrijaamad kasutavad kütusena ainult taastuvat biomassi. Kõik elektrijaamad on varustatud elektrifiltritega, mis püüavad kinni 99% suitsugaasides olevatest tahketest osakestest.

2022. aastal osteti grupi elektrijaamadest elektrienergiat kokku 194,5 GWh (2021 aastal: 200,7 GWh).

Grupi ettevõtetele müüdi aruandeaastal 149,8 GWh ja kolmandatele osapooltele 51,1 GWh elektrienergiat (2021. aastal vastavalt 139,9 GWh ja 60,8 GWh).

2022. aastal toimus Eestis nagu ka mujal Euroopas elektrihindade drastiline tõus. Peamine põhjus elektrihinna kasvuks oli Venemaa agressioon

Ukrainas, mis tõi kaasa üldise ebastabiilsuse energiaturul ning energiakandjate hindade kiire tõusu. Oluliselt kasvasid nii maagaasi, kivisöe kui kütteõli hinnad ning ebakindlus piisavate kütusemahtude kättesaadavuse kohta põhjustasid turgudel suurt volatiilsust.

Ettevõtte käive kasvas üle kahe ja poole korra ning selle põhjuseks oli elektrihinna kasv. Aruandeaasta keskmine elektri müügihind oli 192,8 €/MWh (2021 aastal: 86,7 €/Mwh).

Investeeringuid põhivaradesse aruandeaastal ei tehtud. Samuti ei ole 2023. aastaks investeeringuid planeeritud.

Graanul Energia OÜ palgal töötajaid ei ole ning kogu juhtimisteenus ostetakse sisse teistelt grupi ettevõtetelt.

Graanul Energia OÜ kogu müügikäive ja enamik ostudes toimub eurodes ehk ettevõttel ei ole valuutakurssidega seotud riske. Ettevõttel ei ole ka olulisi finantskohustusi ehk ei esine intressikõikumistega seotud riske. Ettevõte ei kasuta oma tegevuses finantsinstrumente. Ettevõtte finantsalaste riskide juhtimine toimub kontserni emaettevõtte tasemel, kes tagab ettevõtte müügi ja peamised ostutegevused ning ka ettevõtte rahavoogude juhtimise.

Tähtsamad finantsnäitajad ja nende arvestusmetoodika (tuhandetes eurodes): 2022 2021

Müügitulu 36 577 17 747

Ärikasum 975 167

Puhaskasum 975 167

Varade maht 5 927 4 706

Omakapitali osatähtsus (omakapital/varad*100) 21,9% 6,9%

Maksevõime kordaja (käibevara/lühiajalised kohustused) 1,25 1,05

GRAANUL ENERGIA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.