Rohkema info nägemiseks:

ÜHISRAHA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3580; jälgijaid - 99. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ÜHISRAHA OÜ kohta arvamuslugu!"

ÜHISRAHA OÜ hetkeolukord

Juba 3580 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 99 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

31. mail 2010. aastal asutatud Ühisraha OÜ moodustab konsolideeritud kontserni koos AB Kreditex AS-iga, emaettevõtjaks on Mainex Holding

OÜ. 2016. aastal sai Ühisraha OÜ Finantsinspektsioonilt krediidivahendaja tegevusloa ja 2017. aastal alustas Ühisraha OÜ vahendustegevust

Kreditex Ühisraha kaubamärgi all.

Ühisraha OÜ haldab Peer-to-Peer ja Peer-to-RealEstate platvormi kaubamärgiga Kreditex Ühisraha, mille kaudu füüsilised ja juriidilised isikud (edaspidi "investorid") saavad rahastada teiste füüsiliste või juriidiliste isikute (edaspidi "laenuvõtjad") poolt ettevõtte veebiportaali üleslaetud laenutaotlusi. Kreditex Ühisraha mängib olulist rolli krediidivahendajana, kes vastutab laenuvõtjate krediidivõimelisuse hindamise eest ja tagab, et laene antakse ainult sellistele füüsilistele või juriidilistele isikutele, kes on võimelised neid tagasi maksma. Samal ajal vastutab Kreditex

Ühisraha laenude haldamise, laenuvõtjate maksete kogumise ja nende maksete tõhusa jaotamise eest vastavatele investoritele.

Portaal on pühendunud oma investorite huvide kaitsmisele. Selleks, et vähendada riske, mis on seotud investoritele Kreditex Ühisraha platvormi kaudu tagatiseta laenude pakkumisega, ja seega muuta laenuprotsess investorite jaoks turvalisemaks, pakub Kreditex Ühisraha 100% tagasiostugarantiid. Kinnisvaralaenudesse tehtud investeeringud on tagatud hüpoteegiga.

Lühidalt öeldes tähendab tagasiostugarantii seda, et juhul kui laenuvõtja ei täida laenulepingust tulenevaid kohustusi, kannab Kreditex Ühisraha laenulepingu erakorralise lõpetamise korral investori nõude laenuvõtja vastu automaatselt üle Kreditex Ühisrahale ning Kreditex Ühisraha hüvitab investorile selle ülekande eest tema investeeritud vahendid.

Investorite mugavuse huvides on Kreditex Ühisraha lisanud portaalile lisateenuseid, nimelt järelturu ja automaatse investeerimise. Tänu järelturule on investoritel võimalus müüa oma investeeringud teistele investoritele portaali kaudu enne investeerimisperioodi lõppu.

Autoinvesteerimine on Kreditex Ühisraha portaali funktsioon, mis tagab kasutajatele maksimaalse mugavuse. Niipea, kui investori Kreditex

Ühisraha kontol on raha olemas, investeerib automaatne süsteem selle kohe edasi.

Suurenenud riskide tõttu otsustas osa investoritest võimalike kahjude eest kaitsmiseks oma vahendid välja võtta ja suunata oma vahendid konservatiivsematesse finantsasutustesse, näiteks pankadesse. See muutus rõhutab, kui oluline on säilitada tõhusad riskijuhtimisstrateegiad ja tegeleda investorite muredega, et tagada püsiv usaldus organisatsiooni investeerimispakkumiste vastu.

Investorite kartuse tõttu 2022. aasta teisel poolel muutus seotud rahastamise rakendamine hädavajalikuks. Varade märkimisväärne kasv, eelkõige nõuete osas, tulenes peamiselt tagatud laenude väljastamisest Kreditex Ühisrahaga mitteseotud juriidilistele isikutele, et pakkuda neile projektide rahastamist. Neid laene rahastati äriühingu omakapitali ja konsolideeritud kontserni ettevõttelt saadud laenude kombinatsiooni kaudu.

Laenuhalduse osas on märkimisväärne, et 2022. aastal toimus varasemate aastatega võrreldes rohkem laenude mahakandmisi. Siiski eeldatakse, et 2023. aastal stabiliseeruvad mahakandmiste mahud ja paraneb kogu laenuportfelli kvaliteet. Oluline on see, et nende mahakandmistega seotud kulud kaeti 2022. aastal teenitud tegevuskasumist, ilma et oleks kasutatud eelmiste aastate reserve.

Märkimisväärne on see, et hüpoteeklaenudega seoses ei toimunud ühtegi mahakandmist ega sellest tulenevat kahjumit, mis näitab organisatsiooni tõhusaid riskijuhtimistavasid ja usaldusväärseid finantstulemusi selles konkreetses valdkonnas.

Vaadates lähiajastust kaugemale, on pärast 31. detsembrit 2022 ilmnenud täiendavaid tegureid, mis kujundavad tegevuskeskkonna maastikku veelgi. 2022. aasta teisel poolel tabas Eestit majanduslangus, mis süvendas varem kirjeldatud probleeme ja raskendas üldist olukorda. Siiski on ka positiivseid aspekte, sealhulgas kõrge tööhõive määr ja palgakasv, mis aitavad kaasa laenuvõtjate suutlikkusele täita oma tagasimaksekohustusi. Lisaks sellele on inflatsioon ja energiahinnad märkimisväärselt langenud, samas kui elanikkond on näidanud valmisolekut taluda mõõdukat inflatsiooni, mis ületab eesmärgiks seatud 2% künnist. Need soodsad tegurid võivad pakkuda organisatsioonile võimalusi arenevas maastikus tõhusalt orienteeruda.

Samal ajal 2022. aasta tulemusnäitajaid võib seostada juba 2021. aastal kavandatud erinevate IT-lahenduste investeeringute märkimisväärse suurenemisega. Need investeeringud hõlmasid mitut olulist valdkonda, sealhulgas deebet-krediitkaarditoote väljatöötamist, IT-lahenduse stabiilsuse parendamist ja automatiseerimisprotsesside tõhustamist. Nende investeeringute peamine eesmärk oli laienemine rahvusvahelistele turgudele ja uute võimaluste ärakasutamine.

Samaaegselt finantsmaailma mugavustega on aga maailmas toimunud olulised muutused ja mured on nihkunud teistele valdkondadele. Väärib märkimist, et pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse 24. veebruaril 2022 on globaalsed mured nihkunud viimase kahe aasta tervishoiuprobleemidelt julgeolekuga ja poliitilise stabiilsusega seotud kasvavatele riskidele. 2022. aasta esimeses kvartalis suurenes 60 riigi (180-st) operatsiooniriski skoor 54% võrra võrreldes eelmise kvartaliga. Märtsis 2022 langetati 31 riigi riskiastet, mille peamiseks põhjuseks oli 81% juhtudest sõda. Ukrainaga seotud riskid mõjutavad maailma peamisi majandusi ja võivad kanduda üle arenevatele turgudele, mis juba praegu võitlevad ülemaailmsete toorainehindade tõusu ja kasvava inflatsiooniga.

Kuigi Ukraina konflikti eskaleerumise tõenäosust ülemaailmseks sõjaks peetakse endiselt väikeseks (11-20% tõenäosus), on oluline tunnistada, et seda stsenaariumi ei saa täielikult välistada. Prognooside järgi konflikti aktiivne faas piirdub praeguste osalejate ja nende territooriumidega.

ÜHISRAHA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.