Rohkema info nägemiseks:

ROLAN INVESTMENT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2700; jälgijaid - 149. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta ROLAN INVESTMENT OÜ kohta arvamuslugu!"

ROLAN INVESTMENT OÜ hetkeolukord

Juba 2700 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 149 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Rolan Investment OÜ on asutatud 2011. aastal. Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on investeerimine mitmesugustesse Eestis teostatavatesse kinnisvara- ja finantsteenuste alastesse ning tööstusprojektidesse.

Rolan Investment OÜ on asutamisest alates teostanud kinnisvaraturu analüüsi Tallinnas. Valiti välja mõned projektid, millesse tasub Rolan

Investment OÜ juhtkonna arvates investeerida.

2022. aastal finantseeris kontsern arendusprojekte eesmärgiga optimeerida projektide kapitalistruktuuri. Samuti finantseerib Rolan Investment

OÜ valmis objektide omandamisi ja refinantseerimisi, pakkudes paindlikku laenu suurusjärgus 1-15 miljonit eurot, mille tingimused kohandatakse iga projekti jaoks eraldi sõltuvalt selle riskiastmest, mahust, tagatisest ja ajakavast.

Kontserni tütarettevõte OREON OÜ teguseb aastast 2012, pakkudes laia krediiditoodete valikut nii eraisikutele kui ka juriidilistele isikutele.

Vaatamata 2022.a. tekkinud kahjumile näitavad ettevõtte olulised portfelli kasvutulemused äritegevuse jätkusuutlikkust. Portfelli struktuur on samuti muutumas ning suures osas juba vastab uuele ajakohastatud poliitikale. OREON OÜ kavatseb 2023.a keskenduda aktuaalse ärimudeli arendamisele. Kontserni teine ettevõte Capital Gate Group OÜ tegeleb investeerimislaenude vahendamise ning valdusfirmade tegevusega. 2022.aasta majandusaasta lõpetati kahjumiga. Kahjum oli tingitud seotud tütarfirma OREON OÜ-le väljastatud investeerimislaenu osalisest allahindlusest.

2018.aastal ostis Rolan Investment OÜ osaluse ettevõttes Purje Vara OÜ, ettevõtte tegevusalaks on investeering kinnisvarasse asukohaga Purje tn 9, Tallinn. 2022.aastal oli vastuvõetud otsus alustada kinnisvara objekti arendamist selleks olid kaasatud linna arhitektid ning

Muinsuskaitseamet, kinnistu rekonstrueerimine planeeritud alustada 2023 aasta lõpus.

Pidevalt toimuvad läbirääkimised investoritega, kes on valmis eraldama finantsvahendeid meie ettevõtte tegevuse kindlustamiseks, samuti mitmesuguste kasulike investeerimisprojektide otsimine nii Eestis kui ka teistes riikides.

Perioodi 01.01.2022 - 31.12.2022 konsolideeritud raamatupidamise aastaaruandes kajastuvad Rolan Investment OÜ ja tema tütarettevõtete finantsnäitajad: * BestCredit OÜ (Eesti) - 72,80% tütarettevõte * Capital Gate Group OÜ (Eesti) - 80,00% tütarettevõte * Purje Vara OÜ (Eesti) - 100,00% tütarettevõte * VO Center OÜ (Eesti) - 100,00% Capital Gate Group OÜ tütarettevõte * Woodpark SPV OÜ (Eesti) - 0% Capital Gate Group OÜ tütarettevõte, 2021.a omandati 100% ettevõtte osalusest, soetusmaksumus 2500 eurot. 2022.aastal müüs Capital Gate Group OÜ 100% selle ettevõtte osalust müügihinnaga 2500 eurot. Tehingust ei tekkinud kasumeid ega kahjumeid.

2022.aastal toimus Graben Holding OÜ ja Vienna Holding OÜ täiendavate osakute soetus ning seejärel toimus ühinemine ettevõtetega Rolan

Assets OÜ, Graben Holding OÜ ja Vienna Holding OÜ. 2021.aastal soetatud ja müüdud 49,16% osalus ettevõttes NP8 OÜ müügitehingust on tekkinud kasum kajastatud rahavooliselt 2022.aastal

Rolan Investment OÜ kontserni kuuluvatel ettevõtetel on aastal 2023 plaanis jätkata oma põhitegevusega: suurendada laenuportfelli nii projektide arenduste kui ka valmis objektide omandamiste finantseerimise teel; kaasata uusi partnereid oma projektidesse ning arendada oma ehitustegevust. Kontserni ettevõtted jälgivad tähelepanelikult ehitusturgudel toimuvat ning on vajadusel valmis suurendama ehitusalast tegevust, hoides ehituskulud enda arendusprojektides kontrolli all.

Oleme teadlikud sõjast Ukrainas ning oleme analüüsinud sellest tulenevat mõju ettevõtte majandustegevusele ja leidnud, et see ei avalda olulist mõju.

Kontserni ettevõtted on väga vähesel määral avatud intressimäärade riskidele, tagasihoidlikuks jääb ka EURIBORi tõusu mõju, arvestades ettevõtte ebaolulist võimendust.

Juhtkonna hinnangul puuduvad ettevõtete tegevusega seotud olulised keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud. Sellegipoolest, arvestades kinnisvaraprojektides üha olulisemaks muutuvat ESG agendat, kaalub ettevõte tõsiselt sellest poliitikast tulenevate tegevuste rakendamist ning enda arendatavates projektides arendamist.

Konsolideerimisgrupi kasum reinvesteeritakse. Dividendide näol jaotatakse üldjuhul vaid tütar- ja sidusettevõtetelt laekunud dividendid.

Kontserni peamised finantssuhtarvud: 2022 2021

Puhaskasum (-kahjum) 30 292 1 384 093

Käibevara 26 145 988 13 721 477

ROLAN INVESTMENT OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.