Rohkema info nägemiseks:

ASTRI KINNISVARA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2998; jälgijaid - 10. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ASTRI KINNISVARA OÜ kohta arvamuslugu!"

ASTRI KINNISVARA OÜ hetkeolukord

Juba 2998 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Astri Kinnisvara OÜ on Astri ettevõtete gruppi kuuluv Eesti kapitalil põhinev ettevõte. Grupi tegevusalaks on multifunktsionaalsete elukeskkondade, sh kaubandusliku kinnisvara arendamine ning üüri- ja haldamisteenuste osutamine. Astri grupi ettevõtetele kuuluvad

Lõunakeskus Tartus, Astri ja Fama Keskused Narvas, Pärnu Keskus Pärnus, Balti Jaama Turg, Depoo ja Keskturg Tallinnas. Kokku on

Astri Grupi ettevõtete hallata ligi 200 000 m2 pinda neljas Eesti linnas. Aruandeaastal külastas meie keskuseid ja turge 20,5 miljonit inimest.

Astri Kinnisvara OÜ asutati 2011. aasta oktoobris. Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on Balti Jaama Turu ja Depoo kinnistute (Telliskivi 62, Telliskivi 64, Kopli 1, Reisijate 7, Reisijate 9, Tallinn) arendamine. Ettevõtte põhiosanikeks on 1991. aastast tegutseva kinnisvaraettevõtte AS Astri aktsionärid.

Arendustegevust nimetatud kinnistutel on teostatud alates 2014.a, kui töötati välja Balti Jaama Turu kontseptsioon. 2015.a. kevadel sõlmiti projekteerimisleping arhitektuuribürooga KOKO Arhitektid OÜ Kopli 1 kinnistule turukompleksi projekteerimiseks ning 2015.a.

oktoobris kirjutati alla ehituse peatöövõtuleping OÜ-ga Mapri Ehitus. Uue Balti Jaama Turu ehitustööd algasid 2016.a. jaanuaris ning turg avati 2017.a. mais.

Vanade hoonete täieliku rekonstrueerimise ja juurdeehituse tulemusel loodi kontseptsioonilt ainulaadne ning mitmekesine keskkond, mille põhifunktsiooniks on turg. Järk-järgult on arendatud ka Telliskivi 62 kinnistule jäävat Depoo piirkonda, kus asuvad mitmed oma valdkonna tipptaseme meelelahutus- ja toitlustuskohad. 2022.a toimisid Depoo ja Balti Jaama Turg ühes rütmis ning täiendasid teineteist paljuski.

Aruandeaastal jätkus 2019. aastal algatatud kvartali detailplaneeringu protsess, mis hõlmab Telliskivi tn 62, Telliskivi tn 64, Reisijate tn 7 ja 9 kinnistuid. Ettevõtte koostööpartner detailplaneeringu osas on AS K-Projekt. Mahulise eskiisi ja vajalikud arhitektuursed lahendused koostab OÜ KOKO Arhitektid.

Detailplaneeringu eesmärgid on kvartalit ja kogu piirkonda silmas pidades järgmised: (cid:127) luua keskkond, mis on ligitõmbav nii lähiala elanikele, kõikidele tallinlastele kui ka väljastpoolt saabujatele; (cid:127) kavandada põnev ja turvaline avalik ruum, planeerida mitu aktiivset väljakulist ruumi, mis arvestavad loogilisi jalakäijate liikumisi, ühistranspordipeatusi, turgu ja äripindasid ning haljastust; (cid:127) kvartali ärihooned siduda väljakualadega selliselt, et neile oleks tagatud jalakäijasõbralik juurdepääs Balti jaama poolt kui ka

Kalamajast ja Pelgulinnast.

Balti Jaama Turg ja Depoo on leidnud koha nii Tallinna elanike kui linna külaliste südametes. Turumiljöö koos unikaalse toidutänava ja vaba aja veetmise kohtadega sobib ideaalselt Kalamaja ja Telliskivi keskkonda.

Astri Kinnisvara OÜ eesmärgiks on olla uuendusmeelne tööandja enda töötajatele, hea koostööpartner turul tegutsevatele partneritele ning jälgida tähelepanelikult ettevõtte tegevusega kaasnevaid sotsiaalseid mõjusid. Ettevõte teeb kõik vajaliku, et kaasnevad negatiivsed keskkonnamõjud oleksid viidud miinimumini.

Inimtegevusest tingitud kliimamuutused on meie põlvkonna suurimaid probleeme, mille lahendamiseks on ettevõtetel oluline roll. Astri

Grupp on valinud 3 tegevusvaldkonda, mis katavad pea kogu Grupi ettvõtmiste ahela: 1. Hooned ja energeetika.

2. Transport ja linnaruum.

3. Ringmajandus ja vastutustundlik tarbimine.

Balti Jaama Turg ja Depoo tarbisid 2022. aastal sertifitseeritud rohelist elektrienergiat. Järk-järgult on üle mindud led-valgustitele ning 2023. aastal on plaanis uutesse valgustitesse investeerimist jätkata.

Astri Kinnisvara OÜ laenukohustused refinantseeriti 2023. aasta märtsis viieaastase laenulepinguga ja ettevõte on laenude osas kuni 2028. aastani hästi struktureeritud ning refinantseerimisriskid kaetud. Finantsinstrumente riskide maandamiseks aruandeaastal ei kasutatud ja ei plaanita seda ka lähiaastal teha. Ettevõtte tulu- ja kulubaas on mõlemad 100% euros, st valuutarisk puudub.

Statistikaameti esialgsetel andmetel langes Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) aruandeaastal 1,3%. 2022.a IV kvartalit eraldi vaadates süvenes langus veelgi ning võrreldes 2021.a sama perioodiga langes SKP 4,1%. See annab alust arvata, et 2023.a I poolaastal majanduslangus jätkub ning kogu aasta SKP võib tulla negatiivse märgiga.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes aruandeaastal kokku 2% võrra. Aasta lõppes siiski nukramates toonides - detsembri sama näitaja oli -7%. Ka 2023.a jaanuaris jätkus müügitulu langus püsivhindades samal tasemel -7%. Kõrge inflatsioon, kasvanud enegiahinnad ja baasintressimäärad avaldavad otsest mõju lõpptarbija ostukäitumisele. Seda ei leevenda ka 2022. aasta keskmise brutokuupalga tõus ligi 9%.

ASTRI KINNISVARA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.