Rohkema info nägemiseks:

PK ARENDUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2465; jälgijaid - 61. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta PK ARENDUS OÜ kohta arvamuslugu!"

PK ARENDUS OÜ hetkeolukord

Juba 2465 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 61 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

PK Arendus OÜ kuulub Astri ettevõtete gruppi, mille tegevusalaks on multifunktsionaalsete elukeskkondade, sh kaubandusliku kinnisvara arendamine ning üüri- ja haldusteenuste osutamine. Astri grupi ettevõtetele kuuluvad lisaks Pärnu Keskusele Lõunakeskus Tartus, Fama ja

Astri kaubanduskeskused Narvas ning Balti Jaama turg, Depoo ja Keskturg Tallinnas. Kokku on Astri Grupi ettevõtete hallata ligi 200 000 m2 pinda neljas Eesti linnas. Aruandeaastal külastas Grupi keskuseid ja turge 20,5 miljonit inimest.

Pärnu Keskuse põhinäitajad:

Üürnike käive (mln €) Külastajad (mln) 2020. aasta kokku 18 2,2 2021. aasta kokku 19 2,1 2022. aasta kokku 22 2,5 2020. aastal alanud COVID-19 pandeemia järelmõjud ulatusid aruandeaasta esimesse kvartalisse, mil kehtis veel covid-passi nõue ning paljude keskuse üürnike tegevus oli häiritud (toidukohad, kino). See avaldus ka madalamas külastatavuse numbris. Aprillist siiski olukord taastus ning külastatavus jõudis tavapärasele tasemele - jätkus keskuse normaalne tegevus. 2022.a oli esimene tavapärane tegevusaasta peale 2020-2021 covid-perioodi. Seda iseloomustavad ka kasvanud külastatavus ja üürnike käibed.

PK Arendus OÜ asutati 2011. aasta lõpus eesmärgiga omandada pankrotipesast Pärnu Keskus ning jätkata kaubanduskeskuse poolelijäänud arendust. Pärnu Keskus asub Pärnu südalinnas, läheduses asuvad Kontserdimaja, Bussijaam ning Linnamuuseum, kaubanduskeskus Port

Artur. Asukoht on soodne nii autoga kui jalgsi liikujatele. Koos ümbruses asuvate kaubanduspindadega moodustab Pärnu Keskus Martensi väljaku ääres Pärnu südalinna peamise tõmbekeskuse.

2014. aastal valmis Pärnu Keskuse juurdeehitus aadressil Lai tn 5. Selle tulemusena suurenes keskus 15 500 ruutmeetrini ning tekkis esmakordselt terviklik ja funktsionaalne interjöörilahendus. Uues hoones avasid suurematest üürnikest uksed 3 saaliga Apollo kino, Apollo raamatupood, ABC Supermarketsi toidupood Delice, mis tänaseks kannab Selver ABC nime. Lisaks Euronicsi, Lindexi, Sportlandi kauplused, vanas hoones avas kaupluse maailma juhtiv kiirmoebränd H&M. 2015. aastal avati endise Hawaii Expressi pinnal Petcity lemmikloomakeskus koos kliiniku ja grooming-salongiga ja Südameapteek.

Keskus sobitub hästi linna kaubanduspilti, enamus keskuse ankurkauplustest ja -teenustest on Pärnus esindatud eksklusiivselt vaid ühes asukohas - Pärnu Keskuses. Pärnu linnavalitsus on tunnustanud valminud Lai 5 hoonet meenetahvliga "Linnaruumi Väärtustaja". Hoone arhitektiks on Ülo Peil.

2022. aastal jätkas keskus märkimisväärsete ümberehitustega, mille tulemusena avas 352 m2 pinnal uksed koostöötamiskeskus Forwardspace, kes pakub ettevõtetele büroopinda ja inspireerivat töökeskkonda. Forwardspace täiendab keskust kenasti täites seni esindamata olnud kontoripinna funktsiooni. Aruandeaastal avas keskuses kaupluse ka põneva kaubavalikuga kodukaupade pood Apelsin. Tegemist on eksklusiivse poega Pärnus.

Pärnu Keskuses töötab ligikaudu 300 inimest. Ettevõtte eesmärgiks on olla uuendusmeelne tööandja enda töötajatele, hea koostööpartner keskuse üürnikele ning jälgida tähelepanelikult ettevõtte tegevusega kaasnevaid sotsiaalseid mõjusid. Keskus teeb kõik vajaliku, et kaasnevad negatiivsed keskkonnamõjud oleksid viidud miinimumini.

Inimtegevusest tingitud kliimamuutused on meie põlvkonna suurimaid probleeme, mille lahendamiseks on ettevõtetel oluline roll. Astri grupp on valinud 3 tegevusvaldkonda, mis katavad pea kogu Grupi ettevõtmiste ahela: 1. Hooned ja energeetika.

2. Transport ja linnaruum.

3. Ringmajandus ja vastutustundlik tarbimine.

Pärnu keskus tarbis 2022. aastal sertifitseeritud rohelist elektrit. Olulise keskkonnajalajälge vähendava tegurina võib välja tuua kaugjahutuse kasutamise. Pärnu Keskuse välialal asub ainulaadne Uuskasutuskeskuse kogumismaja, kuhu saab igapäevaselt tuua puhtaid ja terveid asju - riietest kodutehnikani.

Grupi energiasäästu- ja roheteemadele keskendunud Roheline Astri OÜ juhtimisel rajas Pärnu Keskus aruandeaastal keskuse katusele päikesepargi võimsusega 50kW. Park annab toodangut alates septembrist. 2023.a päevakorras on investeeringute analüüs hoonete automaatika ümberehitusse energiasäästu eesmärgil.

PK ARENDUS OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.