Rohkema info nägemiseks:

ASTLANDA INVEST OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 848; jälgijaid - 60. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta ASTLANDA INVEST OÜ kohta arvamuslugu!"

ASTLANDA INVEST OÜ hetkeolukord

Juba 848 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 60 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Astlanda Invest põhitegevuseks on ettevõtte omanduses oleva, Tallinnas Mustamäe tee 69 aadressil asuva kinnistu haldamine ja arendamine. 13.12.2017 kehtestas Tallinna linnavalitsus kinnistu detailplaneeringu, esimesed kortermajad Lõvirahu elurajoonis valmisid 2019.

aasta lõpus. 2022. aasta lõpuks oli suur osa planeeringuga ette nähtud mahust realiseeritud ja müüdud. Aruandekuupäeva seisuga oli ehituse lõpufaasis äripindadega korterelamu aadressil Vesipapi 2 ja Vesipapi 4 ning ettevalmistusi tehti viimase suurema kortermaja rajamiseks aadressile Vesipapi 6 ja Vesipapi 8.

2022. aastal kiirenenud üldine hinnatõus ning Venemaa poolt alustatud sõda Ukrainas kahandasid inimeste kindlustunnet, mis eriti aata teises pooles hakkas vähenenud nõudluse läbi mõjutama ka kinnisvaraturgu. Seetõttu võib oodata, et viimase kortermaja müügiperiood saab olema varasemast pikem. Kuna ettevõte võõrfinantseerimist ei kasuta, puudub ka surve müügitempo forsseerimiseks.

Ettevõtte majandustegevus ei ole küll kuigivõrd hooajaline, kuid sõltub selgelt majandustsüklitest. Makromajandusliku keskkonna oluline halvenemine mõjutaks otseselt ka nõudlust uute eluasemete järele. Et planeeringuga kinnistule antud ehitusmaht on ühe korraga realiseerimiseks liiga suur, tehakse seda etapiti, mistõttu võivad ettevõtte tulemused ka vastavalt varieeruda. Ettevõttel olulised intressimääradega seotud otsesed riskid puuduvad, kuna ettevõttel ühtki laenukohustist ei olnud. Küll mõjutavad kerkinud intressimäärad võimalike korteriostjate laenu- ja ostuvõimet. Kuivõrd ettevõtte majandustegevus ei hõlma kauplemise eesmärgil tehtavaid investeeringuid väärtpaberitesse ega tuletisinstrumentidesse, siis valuuta- ja börsikursside kõikumine majandustulemustele mõju ei avalda. Ka ei kaasne OÜ

Astlanda Invest majandustegevusega olulisi keskkonna- ega sotsiaalseid mõjusid.

Olulisemad suhtarvud 01.01.2022 – 01.01.2021 – 31.12.2022 31.12.2021

Maksevõime kordaja (kordades) 3.65 3.24

Võlakordaja (kordades) 0.27 0.60

Varade käibesagedus (kordades) 1.26 0.74

Käibe puhasrentaablus (%) 37% 31%

Varade puhasrentaablus (%) 46% 23%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: (cid:127) Maksevõime kordaja = käibevara / lühiajalised kohustised (cid:127) Võlakordaja = kohustised kokku / varad kokku (cid:127) Varade käibesagedus = müügitulu / keskmine varade maht kokku (cid:127) Käibe puhasrentaablus = puhaskasum (-kahjum) /müügitulu x 100 (cid:127) Varade puhasrentaablus = puhaskasum (-kahjum) / keskmine varade maht kokku x 100

ASTLANDA INVEST OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.