Rohkema info nägemiseks:

SAVEKATE HALDUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1375; jälgijaid - 4. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SAVEKATE HALDUS OÜ kohta arvamuslugu!"

SAVEKATE HALDUS OÜ hetkeolukord

Juba 1375 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Savekate Haldus OÜ kuulub Ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS kontserni.

Savekate Haldus OÜ toimib Savekate grupi ettevõtete valdusfirmana, koordineerides erinevates riikides toimuvat ehitustegevust ning samas tagades vajaliku tehnilise ja finantsalase toe. Ettevõte on läbi tütar- ja sidusfirmade tegev Eesti Vabariigis üldehituse ja betoonitööde ning Rootsis betoonitööde valdkonnas.

2022. aasta oli maailma majanduses taas keeruline aasta. Covid-19 viiruse raugemise järel materjalide ja toodete hinnad hakkasid stabiliseeruma, kui alanud sõda Ukrainas lõi taas ebakindla olukorra. Investorid muutusid ettevaatlikuks, paljud projektid peatati või lükati nende alustamine edasi. Hüppeliselt kasvanud inflatsioon tõi aasta lõpul kaasa keskpankade agressiivse sekkumise intressidesse ning selle protsessi lõppu veel pole näha.

Ehitusprojektide elluviimisel oli ehitajate jaoks taas esmatähtis paindlik koostöö tellijatega nii kasvanud materjalide ja energiaressursside maksumuse kui suurenenud tööjõukulude kompenseerimisel.

Tänapäevane ehitustegevus ei ole hooajaline. Kaasaegsed ehitustehnoloogiad võimaldavad teostada ehitustöid aastaringselt.

Riskide juhtimisel lähtume Ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS kontserni põhimõtetest. Olulisemateks riskideks peame äri-, turu-, finants- ja tegevusriske, mis hõlmavad omakorda intressi-, valuuta-, krediidi-, likviidsusriski, omakapitali riski ja juriidilisi riske. Viimase aasta jooksul ei ole ühelgi eelnimetatud riskidest olnud mõju, mis ületaks olulisuse piiri.

Savekate Haldus OÜ põhitegevuste keskkonnaohu riskid hinnatakse ja vajalikud meetmete kavandatakse projektipõhiselt. Ehitussektori üheks suuremaks keskkonnamõjuriks on ehitusjäätmed – meie ehitusplatsidel korraldatakse võimalusel ehitusjäätmete liigiti sorteerimist ja tagatakse, et kõik tekkinud jäätmed oleksid üle antud vastava jäätmeliigi keskkonnaloaga jäätmekäitlejale.

Savekate Haldus kontsernina lõpetas majandusaasta kasumlikult.

Savekate Haldus OÜ omab 85% osalust ettevõttes Savekate OÜ. Eestis ehitustegevuse vallas tegutsev tütarfirma

Savekate OÜ 2022. aasta netokäive suurenes 2021. aastaga võrreldes 32,9% ning majandusaasta lõpetati kasumiga. Suuremad ehitised, kus Savekate OÜ oma panuse andis, olid Teguri 51 büroo- ja laohoone, Nupu büroo- ja remondihoone, Tartu-Valga kõrgepingeliinide vundamendid, Päevalille parkimismaja,

Viljandi Haigla betoonitööd.

Savekate Haldus OÜ omab 45%-list osalust Rootsi ettevõttes Stom Konstruktion Södertalje AB, kus partneriteks on Rootsi ettevõtjad. Ettevõtte tegevusvaldkonnaks on betoonitööde teostamine Stockholmi piirkonnas. 2022.

aastal jätkati aasta varem sõlmitud tegevusperioodi suurima lepingu – massiivvundamentide rajamine

Lokstallarna korterelamute kvartalile metrootunneli kohale mahus 78 miljonit SEK, täitmist. Hüppeliselt kasvanud materjalide hinnad mõjutasid oluliselt meie tööd. Vaatamata tellija vastutulelikkusele suurenenud kulude osalisel kompenseerimisel, ei õnnestunud kogu tarneahelas toimunud hinnatõusu maandada ja objekt lõpetati kahjumiga. Positiivse poole pealt sai SKS Lokstallarna objektiga seoses palju uusi kontakte ja kiitvaid hinnanguid. Meeskond nomineeriti Rootsi 2022. aasta parima betoonehitaja konkursile.

Peamised finantssuhtarvud 2022. aasta aruande konsolideeritud näitajate põhjal koos võrdlusandmetega : 2022 2021

Käibe kasv 32,9% 3,7%

Puhasrentaablus 5,8% 2,6%

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 2,6 1,8

Varade tootlikkus (ROA) 16,6% 3,6%

Omakapitali tootlikkus (ROE) 30,7% 8,4%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Käibe kasv/langus (%) = (müügitulu 2022 – müügitulu 2021)/müügitulu 2021*100 ❑

Puhasrentaablus (%) = kasum enne maksustamist/ müügitulu * 100 ❑

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustised ❑

ROA (%) = emaettevõtjale kuuluv osa puhaskasumist/ varad kokku * 100 ❑

SAVEKATE HALDUS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.