Rohkema info nägemiseks:

EASTNINE BALTICS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 422; jälgijaid - 10. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta EASTNINE BALTICS OÜ kohta arvamuslugu!"

EASTNINE BALTICS OÜ hetkeolukord

Juba 422 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Eastnine

Eastnine Baltics OÜ (endise nimega Baltic Cable Holding OÜ) on asutatud 2013. aastal ja kuulub Eastnine AB (publ) kontserni (endise nimega East Capital Explorer AB). Eastnine AB on Rootsi kinnisvara ettevõte, mis on noteeritud Nasdaq Stockholmi börsil. Eastnine’i eesmärk on olla modernsete ning jätkusuutlike kontori- ja logistikahoonete pikaajaline pakkuja parimates asukohtades Balti riikides ja Poolas.

Eastnine Baltics OÜ 100% tütarettevõteteks on Lätis asuv Eastnine Latvia SIA ja Leedus tegutsev Eastnine Lithuania UAB ning Eastnine Prop1

OÜ (Eesti ettevõte, tegevus hetkel puudub). Seisuga 31.12.2022 kuulus Eastnine gruppi kuuluvatele ettevõtetele 183 tuhat ruutmeetrit (2021: 144 tuhat ruutmeetrit) renditavat pinda, millest 144 tuhat ruutmeetrit Eastnine Baltics OÜ tütarettevõtjatele Lätis ja Leedus. Eastnine gruppi kuuluvate ettevõtete rendipindade turuväärtus on aasta lõpu seisuga ca 606 miljonit eurot (2021: 470 miljonit eurot). 2022. aasta jooksul

Eastnine Baltics OÜ tütarettevõtjate poolt kinnisvara ei omandatud (2021: omandati Vilniuses ja Riias kokku 76 miljoni euro eest). Ettevõtte finantspositsioon on tugev ning järgnevatel aastatel on kavas jätkata kontori- ja logistikahoonete omandamist Balti riikides ja Poolas.

Turu ülevaade

Venemaa rünnak Ukraina vastu on mõjutanud majandust nii Euroopas kui ka mujal riikides, sealhulgas Balti riikides ja Poolas. Vaatamata viimaste riikide suhtelisele lähedusele sõjale, on nende majandused olnud vastupidavad ja kõrge inflatsioonimäär näib 2022. aasta viimases kvartalis olevat langenud. Kinnisvaraturg on olnud stabiilne ja üüriturg jõuline, millele on andnud tõuke taastumine koroonaviiruse pandeemiast.

2022. aasta alguses tekkinud mure, et koroonaviiruse uus tüvi häirib majanduse taastumist, jäi kiiresti varju peale Venemaa sissetungi

Ukrainasse 24. veebruaril. See rünnak on suurim Euroopas peale Teist maailmasõda, põhjustades inimkannatusi ja olulisi majanduslikke tagajärgi. Juba 2021. aastal tõusma hakanud inflatsiooni kiirendas sõjast tingitud energiakriis. 2022. aastal oli inflatsioonimäär kõrgem kui aastakümneid. Inflatsioon ÜTHI'na mõõdetuna oli eurotsoonis 8,4 protsenti, Poolas 13,2 protsenti, Lätis 17,2 protsenti ja Leedus 18,9 protsenti.

Hinnatõus on olnud järsem Ida-Euroopas, kus energia ja toit moodustavad suurema osa tarbimisest, lisaks, samal ajal on need riigid "maksnud kallist hinda" otsuse eest lõpetada kiiresti energiasõltuvus Venemaast. Inflatsioon oli majandust juba haaranud ja keskpangad pidid aasta jooksul baasinflatsiooni alandamiseks ja inflatsioonispiraali vältimiseks baasintressimäära tõstma.

Vaatamata kõrgematele elamiskuludele ja kasvavatele intressikuludele on 2022. aastal SKP eurotsoonis kasvanud 3,3 protsenti. Lätis ja Leedus on SKP kasvanud vastavalt 2,0 protsenti ja 1,9 protsenti.

2022. aastal tõstsid keskpangad kogu maailmas baasintresse. Kinnisvaraturu seisukohalt oluline viieaastane swap, ehk viieaastase laenu sidumise kulu, kerkis euroriikides aastaga nullilt 3,3 protsendini.

Kõrged finantseerimiskulud on mõjutanud kõiki kinnisvarafirmasid. Põhjamaade suured ettevõtted on kapitaliturult suurel määral raha kaasanud ja seisavad lähiaastatel silmitsi keeruka refinantseerimisega. Pangafinantseering on aga ülekaalus Balti riikides ja Poolas ning pakkumine on seal jätkuvalt hea.

2022. aasta jooksul tõusid intressitasemed ja suurenes ebakindlus, mis on investeerimisvalmidust vähendanud ja mitmel pool mõjutanud investeerimisaktiivsust. Euroopas vähenes kinnisvaratehingute maht aastaga 18 protsenti ning neljandas kvartalis, mil intressitase oli enim tõusnud, koguni 58 protsenti. Tehingumahtusid Balti riikides ega Poolas aga ei mõjutanud. Balti riikides ulatus 2022. aasta tehingute maht 1 273 miljoni euroni, mis on madalam eelmise aasta rekordist, kuid ületas siiski viimase viie aasta keskmist. Büroopindade tootlusnõuded on aasta jooksul stabiilselt tõusnud. Riias tehtud tehingute osas muutusi ei ilmnenud, aasta lõpu seisuga jäid tootlusnõuded muutumatuks vahemikus 5,50–5,80 protsenti, samas kui Vilniuses hinnati need tõusuks umbes 50 punkti võrra vahemikku 5,25–5,80 protsenti, vastavalt Colliers'ile ja

Newsec'ile.

Jätkusuutlikkus – raamatupidamiskohustuslase tegevusega kaasnevad olulised keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud

Kogu Eastnine'i grupis on jätkusuutlikkus olnud aastaid fookuses. Eastnine töötab oma tütarettevõtjate ja nende kinnisvara omavate tütarettevõtjate kaudu selle nimel, et vähendada negatiivseid keskkonnamõjusid ning luua selle asemel positiivne jalajälg kogukondades, kus

Eastnine tegutseb. Rohepööre suunab investoreid ja rahastajaid jätkusuutlikumate alternatiivide poole, samas kui üürnikud nõuavad üha enam kaasaegseid ja tõhusaid ruume.

Jätkusuutlikkus on Eastnine grupi äritegevuse oluline osa. Arendatakse pidevalt kinnistuid ja organisatsiooni, et kasutada ära tulevikuvõimalusi ja astuda vastu eesseisvatele väljakutsetele.

Eastnine’i jätkusuutlikkuse kõikehõlmav eesmärk on, et tema kinnisvarategevus oleks süsinikdioksiidi suhtes neutraalne ja et 100 protsenti kinnistute energiatarbimisest oleks varustatud taastuvenergiaga. Mõlemad eesmärgid on seatud 2030. aastaks. Ettevõtte heitkoguste piiramise strateegia on keskendunud energiatõhususe parandamisele ja taastuvenergia pakkumise suurendamisele.

Eastnine aitab kaasa positiivsele sotsiaalsele arengule turgudel, kus tegutsetakse. Seatud eesmärkide abil soovitakse kinnistuid pidevalt

EASTNINE BALTICS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.