Rohkema info nägemiseks:

EESTI ÜHISTUENERGIA OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1527; jälgijaid - 40. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta EESTI ÜHISTUENERGIA OÜ kohta arvamuslugu!"

EESTI ÜHISTUENERGIA OÜ hetkeolukord

Juba 1527 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 40 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Ühistuenergia OÜ on Tartu Hoiu-laenuühistu tütarettevõtja, mille eesmärk on teenida omanikule kasumit läbi toodetud elektrienergia müügi. Kuna omaniku ehk Tartu Hoiu-laenuühistu omanikeks on omakorda eestimaalastest liikmed, on lõplikuks kasusaajaks Eesti rahvas.

Eesmärgi täitmiseks on lähim siht saada valmis Varja tuulikupargi esimene etapp - Purtse tuulepark ja saavutada tuulepargis elektrienergia tootmise täisvõimsus.

Selleks oleme teinud palju eesmärgistatud tööd. 2014. aastal alustatud teede ja tuulikute platside rajamine on edukalt lõpetatud. 2018. aasta lõpuks saadi valmis Lagevälja transiitalajaam ja loodi ühendus Püssi alajaamaga, mis võimaldab elektrimüüki Eleringi üldvõrku. Samuti saadi valmis ülekandeliinid Purtse tuulepargist Lagevälja transiitalajaama. 2018. aastal käivitati ka esimene elektrituulik Aadu ja juhatus lahendas lõplikult tuulepargi finantseerimise küsimused, tellis ülejäänud neli tuulikut (Peedu, Tseedu, Teedu ja Eedu) ning korraldas nende transpordi

Purtse tuuleparki. 2019. aastal nimetatud neli tuulikut püstitati ja saavutati elektrienergia tootmise täisvõimsus. Selle tulemusel kõik viis Purtse tuulepargi tuulikut, Aadu, Peedu, Tseedu, Teedu ja Eedu, töötavad ja toodavad, mis võimaldab toodetud elektrit börsihinnaga võrku müüa. 2020.

aastal tehti väiksemad riist- ja tarkvara projekteerimised ja paigaldamised seoses kogu Purtse tuulepargi sünkroniseerimisega Eleringi üldvõrku.

See omakorda võimaldab saada iga toodetud kilovatt-tunni eest taastuvenergia toetust järgmise 12 aasta jooksul.

2021. a käivitati tuulepark täismahus, mis tähendab, et tuulepargi toodetud elektrienergiat saab müüa börsihinnaga ning sellele rakendub ka

Eleringi makstav taastuvenergia toetus.

2022. aastal teeniti head müügitulu tänu kõrgetele energiahindadele, samuti saadi taastuvenergiatoetust. 2023. aastal on ette näha mõnevõrra vähem müügitulu, kuna energiahinnad ei ole nii kõrged kui 2022. aastal, kuid on kõrgemad kui varem. Samuti saadakse ka 2023. aastal taastuvenergia toetust.

2022. majandusaastal Eesti Ühistuenergia OÜ-s töötajaid polnud. Juhatus koosneb kahest liikmest (Andro Roos ja Märt Riiner), kes tegutsevad vabatahtlikkuse alustel. Juhatuse liikmetele 2022. a. tasu ei makstud.

Eesti Ühistuenergia OÜ juhatus leiab, et Eesti Ühistuenergia kui Tartu Hoiu-laenuühistu tootliku osa arendamisel väärivad tunnustust kõik Tartu

Hoiu-laenuühistu 3500 liiget ja Purtse tuulepargi ehitamisel osalenud ja osalevad allhankijad, nende töötajaid ja projektijuhid oma vankumatu töötahte, kõrge töökvaliteedi ja kõikumatu usu tõttu.

Samal ajal tekitab Eesti riigisektori tegevus ettevõtluse ja tootmise, sh tuuleenergeetika jaoks sobiva keskkonna loomisel, tõsist muret ja on sellisena ohuks Eesti riigi ja rahva kestmisele ja arengule. See on ka peamine makromajanduslik risk, mis omakorda mõjutab kõiki Eestis tegutsevaid inimesi ja ettevõtteid, samuti riigisektorit ennast. Eesti Ühistuenergia OÜ on teinud omalt poolt kõik võimaliku, et tänasest makromajanduslikust paratamatusest hoolimata siiski kestma jääda, edasi liikuda ning oma arengus teistelegi eeskujuks olla.

Finantssuhtarvud 2022. ja 2021. majandusaasta kohta:

Suhtarv 2022 2021

ROE 11,91% -1,55%

ROA 5,74% -0,67%

Võla suhtarv 1,07 1,32

Võla kordaja 0,52 0,57

ROE (%) = Puhaskasum / Omakapital

ROA (%) = Puhaskasum / Varad

Võla suhtarv = Kohustised / Omakapital

Võlakordaja = Kohustised / Varad

EESTI ÜHISTUENERGIA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.